Home Stiri mondene ADELA POPESCU A VORBIT DESPRE MOMENTUL NAȘTERII CELUI DE-AL TREILEA COPIL: „EFECTUL ANESTEZIEI TRECEA, EU ERAM ÎN AGONIE”

ADELA POPESCU A VORBIT DESPRE MOMENTUL NAȘTERII CELUI DE-AL TREILEA COPIL: „EFECTUL ANESTEZIEI TRECEA, EU ERAM ÎN AGONIE”

de Clara

Adela Popescu a împărtășit cu fanii ei experiența celei de-a treia nașteri naturale. Nici de data aceasta, lucrurile nu au fost tocmai roz, dar, în cele din urmă, actrița a născut și, la câteva zile, atât ea, cât și micuțul ei au fost externați în siguranță.

„Am ajuns la 6:00 la spital. Col șters. Îmi doream tare de tot epidurala, așa că, fiind a treia naștere și bănuind că lucrurile se vor precipita, toată lumea se grăbea.

Am ajuns în salon, m-am pregătit, apoi mers în sala de nașteri pentru epidurală. Deja eram și mai dilatată, contracții dureroase și dese, așa că s-a hotărât să nu mi se injecteze cantitate mare de anestezie, doctorița mea, Anca Sultan, nedorind să mai am pic pe expulzie.

E important să simți contracția în plin, astfel încât să poți împinge în climaxul ei.
După injectare, s-a așezat puțin liniștea. Foarte puțin. Mă dilatasem deja serios, ajunsesem la opt, efectul anesteziei trecea, eu eram în agonie.
Foarte repede am ajuns la dilatație maximă, contracții de intensitate de 100%, deci, după experiențele trecute, urma expulzia.

Mă tânguiam și imploram pentru încă puțină anestezie. Sigur că nu mai era posibil. Dar nu înțelegeam de ce durează atât. Am simțit că mă prăbușesc când am aflat că bebelușul era încă sus, nu voia deloc să coboare, în condițiile în care eu simțeam că nu mai pot.

Durerile erau inimaginabile și bebelușul nu voia să iasă. Nu mai aveam nicio variantă, era one way. Tot ce puteam face era să împing cu toată ființa mea, triplând durerea ce mi-e peste putință să o descriu.

Anca și moașa mea au hotărât să mă dea jos de pe masă și să schimb poziția, continuând să împing. Bebelușul începea să coboare. Eu mă rugam și urlam la Dumnezeu, sperând să îmi curme mai repede suferința, aducându-mi copilul cu bine pe lume.

Din momentul acela, în câteva minute, l-am auzit… Nu mai știu ce am zis, ce am simțit, ce am exclamat. Îmi amintesc doar că îl mângâiam și spuneam: «Iubirea mea, iubirea mea, mulțumesc, Doamne!»…

Am înțeles, atunci, de ce cobora atât de greu, avea cordonul ombilical foarte scurt. Și era și mare. 3620 g. Cu toate astea, travaliul meu se poate numi unul scurt, adică de nici patru ore. După ce Anca a rezolvat tot ce era de rezolvat, îmi amintesc că am rămas un moment singură în sala de nașteri și, brusc, am început să plâng. În hohote. Și nu m-am putut opri nici când am ajuns în salon. Nu mă puteam opri…”, a scris Adela Popescu pe rețelele sociale.

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies