Home Stiri mondene Cătălin Scărlătescu vorbeşte despre începuturile pasiunii pentru arta culinară

Cătălin Scărlătescu vorbeşte despre începuturile pasiunii pentru arta culinară

de Buinoschi Andreea

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România. Deşi acum toată lumea îl ştie, puţini sunt cei care îi cunosc şi începuturile. Scărlătescu a povestit cum, pe vremea lui Ceauşescu, a descoperit pasiunea pentru bucătărie.

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tai, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucram chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea «Da». Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în alta. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo”, a declarat bucătarul într-un interviu acordat pentru adevarul.ro.

„Atunci am cunoscut un chef bucătar care avea o soţie foarte frumoasă şi doi copii frumoşi, care erau foarte bine îmbrăcaţi pe vremea aia a lui Ceauşescu. Aveau tricouri străine, aveau de toate. Ei mâncau numai carne, în timp ce toată lumea mânca numai mâncare de cartofi. Şi am zis că vreau şi eu asta, să fiu bucătar şi să am o soţie şi copii frumoşi. Cred că acela a fost momentul în care mi-am dorit să fiu bucătar.

Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone. Primul preparat l-am făcut când aveam vreo opt ani, am sunat-o pe bunica-mea să o întreb cum se face mâncarea de cartofi”, a continuat juratul de la Antena 1…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies