Home Stiri mondene Codin Maticiuc a povestit istoria impresionantă a bisericii în care și-a botezat fetița: „Minunile există”

Codin Maticiuc a povestit istoria impresionantă a bisericii în care și-a botezat fetița: „Minunile există”

de Arseni Ana

Codin Maticiuc și soția sa și-au botezat fiica, Smaranda, la Biserica Sfântul Ilie, din Titan. Acesta a relatat pe blogul său povestea acestei biserici, care a fost clădită chiar de tatăl său, și minunea care s-a petrecut în privința acestui lăcaș de cult.

„Botezul fiicei mele, Smaranda, fost sâmbăta trecută la biserica Sfântul Ilie din Titan. Aș vrea să vă spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi. Tatăl meu i-a îndeplinit aceasta dorința și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus sa construiască o minicantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces.

Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2.000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit. A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur să ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schelă, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat, căci la «termen de finalizare» era trecut «când o vrea Dumnezeu». I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna, «părintele Costescu»”, a scris Codin Maticiuc.

„A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți. Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii în scop strict social.

Cantină pentru săraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic în care lucrează soția preotului. Cabinetul oftalmologic dă consultații și ochelari gratuit pensionarilor cu venit minim. La fel și cabinetul stomatologic făcut cadou de mama unei doctorițe omorâte în drum spre biserică, într-o duminică, pe trecerea de pietoni. Cei doi au dotat bucătăria cantinei și încă lucrează la un centru de zi si meditații pentru copii, cu o capacitate de 40 locuri, meditațiile urmând a fi acordate în funcție de profesorii găsiți la patru limbi străine și materiile pentru liceu și bacalaureat.

Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană. Când preotul a aflat numele acesteia, a pus mâna pe telefon…

În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașă la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu ca a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, a mai relatat acesta.

Sursa: wowbiz.ro

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies