Home Stiri mondene Codin Maticiuc, experiență neplăcută cu un operator 112. Cum a fost tratat acesta

Codin Maticiuc, experiență neplăcută cu un operator 112. Cum a fost tratat acesta

de negriuelena

După ce s-au făcut publice stenogramele în care sunt redate conversațiile Alexandrei Măceșanu, victima de 15 ani din Caracal, ce a sunat de trei ori la 112 în speranța că va primi ajutor, spunând că fusese sechestrată și violată, și operatorii de la Serviciul de Urgență și agentul de poliție, care nu s-au purtat profesional cu aceasta, au început să iasă la iveală și alte experiențe neplăcute pe care le-au avut diferite persoane cu operatorii 112 și/sau agenții de poliție.

Acesta este și cazul lui Codin Maticiuc, ce a relatat pe pagina sa de Facebook un incident pentru care nu a primit ajutor atunci când sunase la 112 și avusese nevoie de intervenția poliției. „Am sunat și eu la 112. Acum doi ani, parcă. Am scris și aici. Am fost sunat de cineva care se pretindea a fi un prieten la nevoie și avea nevoie de 2.000 de euro pe care mă ruga să îi dau unui tip pe care-l trimitea la mine. Am sunat la 112 și operatoarea mi-a spus ca voi fi sunat înapoi de cineva de la circa 2. 14 minute mai târziu am primit apelul. Erau deja în fața casei mele două mașini de politie. Șase-șapte polițiști pe care i-am poftit în casă. Le-am spus speța, i-am întrebat dacă vor să-l arestăm. Cel mai vârstnic dintre ei a propus să se retragă, că n-au ce face. Ceilalți, băieți tineri și dornici de muncă, m-au ajutat să orchestrăm un flagrant.

L-au ridicat, l-au dus la secție, dar n-au putut să-l aresteze. Aveau un plan bine pus la punct. Omul ce venea la întâlnire era un taximetrist chipurile luat de pe stradă și rugat sa meargă la întâlnire. O săgeată. Asta e. Zece luni mai târziu am primit acasă o hârtie cu clasarea cazului. Aici intervine marea mea indignare. Unul din motivele de clasare era scris negru pe alb: în mine nu se putea avea încredere, căci nu am mai venit la declarații. Asta în condițiile în care am stat secția 2 câteva ore în noaptea aceea și NU am mai fost chemat NICIODATĂ. Asta a fost experiența mea cu 112. Încrederea în ei este similara cu antricotul meu de vită. Medium-rare”, este mesajul pe care l-a postat Codin Maticiuc pe contul său de Facebook…

Sursa: spynews.ro

loading...

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies