Home Stiri mondene Dana Nălbaru vorbește despre fiica adoptată. Dezvăluiri emoționante

Dana Nălbaru vorbește despre fiica adoptată. Dezvăluiri emoționante

de negriuelena

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au o familie numeroasă formată din doi copii biologici, și anume o fată, Sofia, de 15 ani, și un băiețel, Kandri, de cinci ani, dar și o fetiță adoptată, India Roxana, ce are opt ani.

Fetița de etnie rromă a sosit în viețile lor în anul 2017, pe când avea doar cinci ani.

Dana Nălbaru a vorbit despre adopția micuței, dar a punctat și cum a luat această decizie de a înfia.

„A trebuit să fim amândoi absolut convinși şi sinceri vizavi de subiectul asta, pentru că a adopta un copil nu e un lucru uşor. Şi vine cu tot felul de provocări.

Din punctul meu de vedere, cel mai greu a fost să o înţeleg.

Pentru că ea, la cinci ani, e un copil care are deja un bagaj de informaţii în spate, o anumită educaţie şi, pe lângă traumele pe care le-a avut, dacă cu copilul biologic există acea comunicare chimică, hormonală şi îl înţelegi fără să vorbeşti, cu Roxana nu a existat lucrul acesta.

Și asta mi s-a părut cel mai greu lucru, pentru că a trebuit să înţeleg lucruri care îmi erau aproape imposibil de înţeles şi a trebuit să găsesc metode de comunicare cu ea”, a declarat Dana Nălbaru.

Aceasta a dezvăluit că India Roxana s-a aflat pe lista cu acei copii care sunt greu adoptabili și pe care îi evita toată lumea.

„Noi ne-am dorit la modul real să salvăm viaţa cuiva. Eu eram implicată şi mă implic în continuare în tot felul de activităţi umanitare.

Nu fac mare tam-tam din asta, dar mă implic atât cât pot. Însă, la un moment dat, mi-am dat seama că totuşi nu ies din zona mea de confort.

Atunci am simţit că vreau să merg mai departe, că nu e o implicare suficientă în a schimba cu adevărat viaţa cuiva.

Mi-am dorit asta pentru că viaţa a fost extrem de bună cu mine. Eu am trecut prin tot felul de greutăți de-a lungul vieţii, dar, pe lângă asta, viaţa mi-a dat înapoi extraordinar de multe.

Şi atunci am simţit că vreau să dau cuiva, la modul real, ceva înapoi. Aşa a apărut ideea adopției, pentru că atunci când adopţi un copil, schimbi real viaţa lui.

E clar că Roxana ar fi avut o cu totul altă viaţă dacă noi nu am fi adoptat-o. Am vorbit cu Dragoş, care a rezonat la această idee.

Când am încheiat procesul de adopţie, puteam aştepta să ni se genereze un copil, dar noi am ales să ne ducem la lista copiilor greu adoptabili şi să găsim o fetiţă pe care nu o vrea nimeni.

Nu suntem singurii oameni. Sunt o grămadă de oameni care fac lucruri mult mai frumoase decât noi”, a mai spus Dana Nălbaru pentru Ok! Magazine

Sursa: okmagazine.ro

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies