Home Stiri mondene David Popovici, românul campion mondial la înot, la doar 17 ani

David Popovici, românul campion mondial la înot, la doar 17 ani

de Clara

David Popovici este eroul României la înot. Acesta este campion mondial la proba de 200 de metri liber, după ce a participat la Campionatele Mondiale de la Budapesta care s-au desfășurat la Duna Arena. La doar 17 ani, acesta a primit prima sa medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc.

David Popovici a ieșit învingător, după ce a obținut 1.43:21 și, în semifinală, a ajuns pe prima poziție cu 1.40:00. Elijah Winnington și Tom Dean, campion olimpic, au fost întrecuți de David.

Care a fost reacția lui David Popovici?

„Ceea ce m-a motivat au fost oamenii de acasă care mă iubesc și m-au urmărit azi. Sunt foarte obosit, dar treaba nu e încă terminată, mai am și cursa de 100 metri. Sunt fericit, a fost o cursă bună, un bazin rapid”, a spus acesta, conform wowbiz.ro.

„Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit), pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo.

Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred”, a mai spus acesta în cadrul unei conferințe de presă, conform kanald.ro.

David Popovici se pregătește pentru un nou câștig

„Sunt foarte obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine. Medalia este pentru ei.

Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a mai spus acesta, potrivit antena3.ro.

Sursa

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies