Home Stiri mondene Decizie radicală luată cu privire la rochia de mireasă a Prințesei Diana

Decizie radicală luată cu privire la rochia de mireasă a Prințesei Diana

de Clara

Rochia de mireasă a Prințesei Diana urmează să fie expusă. Aceasta va putea fi admirată la Palatul Kensington și va fi expusă pentru prima dată de când aceasta s-a stins din viață în urmă cu aproximativ 25 de ani.

Rochia a fost confecționată din mătase din tafta, iar William și Harry, cei doi fii ai săi, au donat-o celor de la Historic Royal Palaces, pentru a face parte din exponatele temporare. Proiectul Royal Style in the Making va fi inaugurat începând cu data de 3 iunie, iar admiratorii Prințesei Diana pot vedea rochia.

Rochia Prințesei Diana va fi piesa principală a întregii expoziții însă curioșii pot vedea mult mai multe obiecte vestimentare. Rochia a fost creată de David și Elizabeth Emanuel, în anul 1981, special pentru ziua nunții acesteia cu Prințul Charles.

Rochia are un decolteu mic pentru că regulile în ceea ce privește stilul vestimentar al membrilor Familiei Regale sunt stricte. Mânecile au arcuri și volane, acest stil fiind popularizat chiar de către Prințesă. Fusta este alcătuită din jupoane din plasă rigidă și dintr-un corset care i-a pus silueta în valoare.

Tulul de mătase a fost confecționat din aproximativ 10.000 de paiete de perle, iar panourile de dantelă antică, numită Carrickmacross, împodobesc partea din față și pe cea din spate.

Ultima dată când rochia acesteia a fost expusă s-a întâmplat în anul 1995 la Palatul Kensington, fiind mutată în casa ei din copilărie, la Althorp.

Matthew Storey, curatorul expoziției la Historic Royal Palaces, a explicat că „pune în lumina reflectoarelor unele dintre cele mai mari talente ale designului britanic ale căror lucrări au contribuit la modelarea identității vizuale”. Mai mult decât atât, expoziția va pune la dispoziția curioșilor și rochia pe care Regina Elisabeta a purtat-o la încoronare, în anul 1937…

Evenimentul se va desfășura în perioada 3 iunie 2021 – 2 ianuarie 2022.

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies