Home Interpretare vise Dictionar de vise – semnificatia si interpretarea viselor

Dictionar de vise – semnificatia si interpretarea viselor

de admin
Dictionar de vise

Dicționar de vise care te va ajuta să înțelegi semnificația viselor și să le interpretezi.

Un dicționar de vise își propune să lămurească sensurile pe care le au visele noastre din timpul nopții și să stabilească, în același timp, legături cu faptele care ni se petrec în realitatea zilelor noastre. Avantajul constă în faptul că accesul nostru la un dicționar de vise este destul de facil, dat fiind faptul că poate fi găsit și utilizat în mediul online, mai ales dacă nu suntem dispuși să investim într-un dicționar de vise în format fizic, de hârtie.

Ce anume își propune un dicționar de vise și în ce manieră ne poate fi acesta util? Ei bine, visele din timpul nopții nu apar fără vreun oarecare sens, motiv pentru care trebuie să știm să le interpretăm corect. Exact asta își propune un dicționar de vise, și anume să ne ajute să observăm și să interpretăm dedesubturile tuturor semnelor care ne sunt transmise pe timpul nopții. Având în vedere toate simbolurile care apar, toate obiectele, stările, sentimentele, persoanele și tot ce are legătură cu acestea; un dicționar de vise va avea în vedere descifrarea tuturor semnelor care ne sunt transmise. Această descifrare pe care o datorăm unui dicționar de vise ne este utilă, dacă avem în vedere situațiile care pot fi evitate în urma interpretărilor pe care le aplicăm viselor noastre.

Dacă putem avea încredere într-un dicționar de vise din mediul online? Cu siguranță, pentru că sunt lucrate de specialiștii care și-au dedicat anii de muncă în acest sens, în cadrul acestei cercetări riguroase. Și asta nu e tot. Un dicționar de vise existent și în format propriu-zis poate fi găsit și în variantă online de cele mai multe ori, fapt care ne sporește încrederea în cele citite de către noi.

Dat fiind faptul că visele ne influențează într-o manieră sau alta, vă propunem, în acest articol, o serie importantă dintre cele mai comune vise pe care le putem avea în timpul nopții, cu explicațiile de rigoare.

Semnificația viselor, potrivit dicționarului de vise

Abandon – Visul este unul destul de des întâlnit, potrivit dicționar de vise, realizându-se în general un abandon din partea persoanei care visează, vizavi de propria casă, de locul de muncă sau de persoanele de care era atașată până în acel moment. Acest fapt este strâns legat de felul în care ne simțim noi în locurile pe care le abandonăm în vis, și anume o stare de neliniște, neplăcere, tensiune.

Abandonul se poate realiza și în sens invers, adică persoana care visează să fie abandonată, fapt care sugerează instabilitatea viitorului și a planurilor pe care vi le-ați făcut lângă o anumită persoană.

Dacă ne visăm abandonând anumiți oameni, ne vom confrunta cu situații dificile în viața noastră de zi cu zi pe care ne va fi destul de greu să le depășim.

Abis – Dacă ne aflăm chiar la marginea abisului în visul nostru, în realitate trebuie să avem vigilența crescută, deoarece putem fi ținta unor persoane care ne vor răul.

Dacă cea care visează este o femeie, fiind transpusă ea însăși în vis aflându-se în situația de a privi profunzimile abisului, acest lucru identifică în realitate faptul că aceasta este îngrijorată de lucruri care nu au o importanță atât de mare pe cât consideră ea.

Dacă situația de mai sus este privită din perspectiva unui bărbat, acest lucru sugerează faptul că respectivul își dorește anumite lucruri pe care nu le are, dar pe care dorește să le obțină prin intermediul acțiunilor ilegale, dacă avem în vedere dicționarul de vise.

Un vis foarte comun, conform dicționar de vise, este căderea în abis a celui care visează. În planul real, acest lucru sugerează eșecul cu care se va confrunta în privința planurilor sale neterminate.

Abundență – dacă visăm că abundența se realizează în sensul satisfacțiilor pe care le avem, atunci bat clopote de nuntă, după cum este consemnat în dicționarul de vise.

Dacă visăm o abundență care lipsește din viața noastră reală, acest lucru sugerează că ar trebui să avem o mai mare atenție în privința cheltuielilor, astfel încât să ne păstrăm într-un echilibru.

Visând abundența pe care o au alte persoane, mai ales în sens material, acest simbol trebuie interpretat din punctul de vedere al sentimentelor pe care le avem în vis: dacă suntem nemulțumiți de abundența celuilalt înseamnă, de fapt, că ne preocupă în prea mare măsură viața altora și mai puțin a noastră; dacă abundența ne provoacă stări de mulțumire, atunci reușita persoanelor apropiate din viața de zi cu zi ne bucură în mod sincer.

Accident – ca martor al unui accident în vis, acesta sugerează lașitatea care ne caracterizează.

Accidentul, fie provocat de noi, fie de alte persoane, este asociat cu eșecurile pe care le trăim, respectiv cu probleme nu doar din punctul de vedere al sănătății, cât și din perspectiva relațiilor familiale.

De asemenea, visul unui accident poate fi interpretat ca o premoniție pentru viitor, însemnând că vom trece printr-o asemenea situație neplăcută.

Acid – aflându-ne în vis în ipostaza de a utiliza acidul, acest simbol face referire directă la un sentiment vindicativ de care suntem stăpâniți, la sentimente de ură și furie împotriva unei anumite persoane.

Dacă ne visăm în ipostaza în care atacăm o anumită persoană cu acid, atunci este asociat cu interpretarea greșită pe care am realizat-o referitor la anumite persoane din jurul nostru.

Dacă acidul este aruncat pe jos de către cel care visează, se face referire directă la planurile de care ne debarasăm, după cum se observă în cadrul dicționarului de vise.

Acvariu – este imaginea propriu-zisă a vieții noastre transpusă în vis, în sensul în care acvariul reprezintă persoanele care fac parte din viața noastră și situațiile de zi cu zi.

Dacă peștii din acvariul pe care îl visăm sunt liniștiți, acest lucru reflectă liniștea și starea de beatitudine din viața noastră, care este de lungă durată.

Există și posibilitatea de a visa un acvariu murdar și pești neliniștiți sau chiar morți, caz în care vom fi puși în situații nefaste în viața noastră.

Aeroport – visând un aeroport ne proiectăm, în realitate, dorința noastră de a începe o etapă nouă în viața noastră, conform dicționar de vise.

Dacă aeroportul care ne apare în vis este unul în care se află avioane, este semnul unor idei noi pe care le vom avea în legătură cu planurile noastre de dezvoltare.

Ne pot apărea în vis situații în care întârziem într-un aeroport, iar acest lucru sugerează o abatere de la propriile noastre aspirații.

O situație de vis urât relaționată cu aeroportul este aceea în care ne visăm murind într-un avion aflat în stadiu imobil într-un aeroport, fapt care are legătură cu etichetele pe care le punem pe oameni, cu calomniile pe care le lansăm.

Albină – este un vis cu tălmăciri pozitive, în sensul în care ne sugerează faptul că vom avea succes pe planul profesional, reușind să ne atingem obiectivele.

Dacă în visul nostru ucidem o albină, acest fapt implică diferite probleme peste care ne va fi greu să trecem din punct de vedere emoțional.

De asemenea, putem visa un roi de albine care ne atacă, iar acest lucru sugerează o serie de conflicte cu care vom avea de-a face sau chiar probleme la locul de muncă pe care îl vom abandona, de aici starea degradată material cu care ne vom confrunta.

Dacă în vis mâncăm miere, atunci acest lucru este unul pozitiv, aducându-ne o serie de beneficii nu doar la nivelul prezentului, ci pe termen lung, mai curând.

Ambulanță – în visul nostru, o ambulanță poate face referire la un deces cauzat de situații violente în viața reală.

Dacă ne visăm în ipostaza de a fi transportați cu o ambulanță din cauza unor probleme la nivelul cordului, atunci trebuie să avem în vedere faptul că fie vom fi trădați, fie se va produce un anumit fapt care ne va determina o stare de dezamăgire totală.

Dacă visăm sirena unei ambulanțe, trebuie să avem în vedere faptul că suntem înconjurați de situații periculoase în viața reală, motiv pentru care trebuie să fim mai precauți.

Dacă rănitul transportat de o ambulanță nu suntem noi, ci o persoană necunoscută, aflată în stadiu de inconștiență, se poate stabili o relație cu realitatea tot în privința precauțiilor pe care trebuie să le luăm, dat fiind faptul că sugerează o amenințare, o boală și chiar un pericol ce se abate asupra unei persoane foarte apropiate nouă.

Apus – Dacă în momentul apusului apar și stele pe cer, starea pe care o vom avea în viața reală va fi una dominată de deziluzii și de dezamăgiri, care pot cauza o depresie profundă, conform dicționar de vise.

Apusul poate semnifica o perioadă în care apar neclarități în viața noastră, precum și situații în care ne simțim ca împărțiți în jumătate din pricina deciziilor pe care trebuie să le luăm.

Dacă ne visăm în compania partenerului admirând un apus de soare, acest fapt sugerează posibilitatea apariției unei situații dificile cu unul dintre cei doi, eventual o boală foarte gravă care poate cauza moartea.

Arici – dicționar de vise consemnează, în ceea privește apariția unui arici în visul nostru, asocierea acestuia cu masca pe care o poartă anumite persoane, în sensul în care deși acestea au o atitudine arogantă, agresivă chiar, în realitate au un suflet bun, dar pe care preferă să îl țină departe de ochii lumi și să-și păstreze imaginea dură creată.

În visul nostru putem apărea în ipostaza de a captura un arici, fapt relaționat în viața reală cu apelarea la anumite tertipuri pentru a câștiga inima unei persoane care ne refuză, în mod general.

În vis putem atinge un arici, fapt care sugerează ideea că vom avea parte de o experiență neplăcută cauzată de judecăți greșite, fapt care va putea îndepărta o anumită persoană de noi, inducându-ne astfel starea de vină și de remușcări.

Artificii – Visând focuri de artificii, interpretarea oferită de dicționar de vise este aceea conform căreia nu trebuie să ratăm o anumită oportunitate care ni se oferă la un moment dat, deoarece poate avea consecințe nu tocmai favorabile.

Avere – Dicționarul de vise arată că, dacă ne vedem posedând o avere imensă, acest lucru se traduce în realitate prin exact reversul, însemnând faptul că lucrurile nu merg foarte bine în afacerile noastre, motiv pentru care ne dorim să posedăm o cantitate imensă de bani fără a depune prea mare efort, iar un mijloc în acest sens sunt jocurile de noroc.

Dacă în visul nostru reușim să facem o avere prin intermediul unor acțiuni ilegale, acest lucru sugerează faptul că în viața reală suntem persoane care nu se ghidează după norme etice.

Barză – Dacă visăm o barză care are un copil, acest lucru poate fi asociat cu nevoia noastră de a evita alarme false sau de a ne crea anumite iluzii foarte mari.

Dacă barza care ne apare în vis se află într-un peisaj de iarnă, acest lucru poate fi interpretat ca defavorabil pentru viața noastră reală, în sensul în care ne vom confrunta cu anumite probleme care ne pun în viața de familie în dificultate.

Potrivit dicționar de vise, persoanele care își doresc o familie vor visa două berze care zboară una lângă cealaltă.

Bătrân – visând bătrâni, se poate realiza o legătură cu latura noastră de naivitate, de inocență, potrivit dicționar de vise.

Visând un bătrân, trebuie să avem în vedere, în viața reală, sfaturile care ni se oferă de la persoane trecute prin viață, care ne pot fi de foarte mare ajutor.

Totodată, prin apariția unor bătrâni în visele noastre se sugerează faptul că suntem foarte îngrijorați și stresați din anumite puncte de vedere.

Dacă situațiile în care sunt plasați bătrâni în visele noastre ne provoacă un sentiment de nefericire, trebuie să avem grijă de rămânerea permanentă în trecut, fapt care sugerează și limitarea perspectivelor noastre, respectiv a planurilor și evoluțiilor pe care le avem.

Bebeluș – conform dicționar de vise, bebelușul poate fi interpretat după circumstanțele în care acesta ne apare în vis.

Dacă în visul nostru ne apare un bebeluș curat și frumos, atunci fericirea ne va cuprinde, precum și starea de a împărtăși și a primi afecțiune din partea celor mai intime persoane din viața noastră.

Dacă în vis ne apare un bebeluș care a căzut și care a suferit răni serioase, acest lucru indică în realitate eșecuri pe planul profesional, dar și personal.

Dacă bebelușul ajunge în perioada în care poate face primii pași singur și face asta în visul nostru, acest fapt poate fi asociat cu parcursul nostru independent de ajutorul altor persoane.

Dacă o femeie se visează având grijă de un bebeluș aflat într-o stare critică din punct de vedere medical, acest fapt este asociat cu decepția pe care o simte vizavi de persoana în care a avut cea mai mare încredere, dar care a trădat.

Biblie – În vis, Biblia este asociată cu stări de fericire, indiferent cum ne raportăm la ea, fie din punct de vedere pozitiv, fie negativ, potrivit dicționar de vise.

Dacă ne visăm în situația în care citim Biblia unei alte persoane, acest lucru sugerează faptul că vom fi puși în situația de a ajuta pe cineva apropiat nouă, de a oferi sprijin moral atunci când trece prin momente nefericite.

Singurul caz în care Biblia capătă semnificații negative în realitate, este atunci când visăm că am pierdut-o. Acest caz prevestește un dezechilibru în relațiile de familie.

Bibliotecă – Una dintre ipostazele în care ne putem visa este aceea de a căuta o carte într-o bibliotecă, fapt asociat cu o situație neplăcută în care vom fi puși și din care vom căuta o soluție.

Dacă ne aflăm într-o bibliotecă, dar fără să ne dorim să citim o carte, atunci trebuie să conștientizăm că nu facem lucrurile corect.

Brad – apărând în vis, bradul are legături importante cu evenimentele benefice care vor apărea în viața noastră în perioada imediat următoare sau pe care le trăim deja.

Bradul face referire în mod special la latura noastră de împăcare cu propriul nostru spirit, cu propria noastră personalitate, cu noi înșine, în fond.

Potrivit dicționar de vise, dacă bradul este tăiat, fie de noi, fie de altcineva, se face referire la situația noastră economică viitoare, sugerându-se controlarea cheltuielilor pe care le vom face.

Bunici – visând despre bunicii noștri, se realizează o legătură în privința temerilor și a stărilor îndoielnice pe care le avem, motiv pentru care vom simți nevoia să apelăm la persoane care ne pot oferi sfaturi utile.

Dacă visăm în legătură cu unul dintre bunicii noștri râzând, fericirea este cea care ne va caracteriza în perioada următoare, reversul fiind, de asemenea, valabil.

Visându-i pe ambii bunici, indiferent de ipostaza în care apar, este un semn clar că am făcut o promisiune și nu ne-am ținut de cuvânt sau de care am uitat.

Busolă – dicționar de vise consemnează acest vis ca reprezentând nesiguranța în propria persoană, motiv pentru care recurge, de regulă, la sfaturile altor persoane pentru a se putea orienta în viață.

Dacă busola care ne apare în vis este aceea de pe o navă, acest lucru poate însemna în realitate faptul că în curând vom cunoaște îmbunătățiri în tot ceea ce întreprindem.

Dacă visăm o busolă stricată, acest lucru sugerează faptul că vom întâmpina o serie de dificultăți.

Dacă busola stricată din visul nostru este o urmare a acțiunii noastre, acest lucru trebuie să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește deciziile viitoare, pentru că vor fi greșite, iar consecințele se vor manifesta mai ales pe planul economic.

Cadavru – acest vis morbid este aflat în legătură, conform dicționar de vise, cu tristețea care se va abate asupra noastră din pricina unor probleme pe care nu le putem depăși.

Dacă visăm cadavrul unei persoane pe care o cunoaștem în realitate, subconștientul nostru aruncă vina asupra persoanei respective pentru lucrurile rele care ni se petrec.

Cadavrele apărute în vis sugerează negativitate în viața reală pe mai multe planuri, fiind puse în legătură chiar cu producerea unor războaie, cu crime odioase.

Cal – Dacă ne apar în vis cai care au o atitudine pacifică, acest lucru sugerează liniștea noastră, cauzată de lipsa preocupărilor.

Calul alb care paște în visul nostru sugerează, în realitate, faptul că avem puterea necesară de a trece peste problemele care ne apar în cale, motiv pentru care viitorul nostru strălucește.

Dimpotrivă, dicționar de vise precizează că un cal negru va reflecta adevăratul nostru caracter, care este prejudicios, violent cu persoanele care ar merita o atitudine pozitivă din partea noastră.

Casă – Dacă ne apare în vis o casă aflată într-un stadiu de profundă degradare, acest lucru sugerează că vom avea parte de eșecuri repetate pe planul sănătății și pe cel al locului de muncă.

Dacă ne vedem puși în ipostaza de a ne părăsi propria casă, acest lucru indică, în realitate faptul că trecem printr-o perioadă de neliniște sufletească, motiv pentru care vom căuta modalități de a ne îmbogăți.

Câine – potrivit dicționar de vise, apariția câinelui în vis este foarte comună, fiind asociată, în general, cu prieteniile pe care le avem.

Dacă în vis ne apare un câine alb care se apropie de noi cu o atitudine pașnică, acest lucru poate fi pus în legătură cu succesul pe care îl va resimți, pe toate planurile, cel care visează.

Dacă visăm un câine negru, acest fapt sugerează dușmanii pe care îi avem în jurul nostru, dar care nu își dau pe față sentimentele, ci caută să descopere punctele slabe ale celui care visează, pentru a-l ataca ulterior.

Putem visa și mai mulți pui de câine, fapt care ne indică în planul real ideea că nu acționăm cu seriozitate asupra lucrurilor pe care le avem de făcut, ci mai degrabă avem o atitudine juvenilă.

Câmp – Dacă visăm un câmp pe care nu s-a plantat nimic, acest lucru sugerează în realitate faptul că suntem măcinați de nemulțumirile și de grijile care se abat supra noastră.

Dacă în vis ne aflăm în ipostaza celui care seamănă câmpul, acest lucru indică faptul că vom culege roadele muncii și al efortului depus pe tot parcursul carierei noastre.

Dacă visăm un câmp peste care plouă, acest vis ne indică faptul că vor apărea probleme în ceea ce privește locul nostru de muncă.

Căsătorie – Dacă o femeie se visează căsătorindu-se cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea, semnul este unul prevestitor de probleme, chiar și la nivelul sănătății.

Dacă suntem invitați la o căsătorie, lucrul acesta indică apropierea unor petreceri, a unor fapte de fericire.

Dacă noi înșine suntem puși în situația unei căsătorii în visul nostru, în planul real acest lucru sugerează faptul că suntem încrezători în propriile noastre forțe de a modela partenerul în ceea ce privește relația de cuplu.

Cătușe – Dacă în visul nostru suntem cu cătușele la mâini, în realitate acest lucru indică faptul că vom avea parte de o serie de situații care vor lăsa urme adânci în viața noastră peste care ne va fi foarte greu să trecem.

Dacă o altă persoană este cea care are cătușe la mâini în visul nostru, în realitate trebuie să ne așteptăm la o avalanșă de vești rele.

În vis putem apărea ca punând cătușele unor persoane, lucru asociat în planul real cu victoriile noastre asupra anumitor persoane cu care ne aflăm în concurență sau chiar opoziție.

Ceară – Dacă visăm ceară procesată fiind destinată utilizării pentru încălțăminte sau podea, acesta este un semn al inerției noastre atunci când suntem atacați de persoane din exterior care doresc să ne vadă dărâmați.

Dacă ne apare în vis ceara în varianta propriu-zisă, acest lucru sugerează faptul că în cadrul profesional există persoane care vor dori să ne saboteze munca printr-o luptă de convingere asupra unor lucruri care nu ne sunt favorabile.

Dacă ne visăm puși în situația de a modela ceară, acest lucru este relaționat cu comportamentul nostru, în sensul în care vom realiza acțiuni care nu ne vor aduce beneficii. De asemenea, acest vis este pus în legătură cu latura noastră profitoare, adică vom încerca să scoatem beneficii din iubirea și grija pe care le au anumite persoane apropiate nouă.

Cer – Cerul poate apărea în diferite situații în visul nostru. Una dintre ele este apariția unui cer înstelat, fapt care este pus în legătură cu doleanțele noastre, cu aspirațiile pe care le avem, care uneori ne pot depăși propriile puteri, iar din acest motiv se poate instala eșecul.

Dacă visăm în cer persoane pe care le cunoaștem, trebuie să avem în vedere faptul că anumite persoane din cercul nostru de prieteni așteaptă momentul potrivit pentru a ne ataca.

Potrivit dicționar de vise, cerul poate fi asociat și cu eventuale probleme care pot apărea, atunci când acesta apare ca fiind foarte înnorat, prevestitor de furtună.

Cireșe – conform dicționar de vise, cireșele pe care le visăm sunt întotdeauna de bun augur în viața reală, indiferent dacă le vedem sau dacă le mâncăm.

Dacă vom privi cireșele din copac, acest lucru este de bun augur în relațiile cu persoana iubită, care ne va aprecia și recompensa sentimentele.

În vis, cireșele pot aduce și situații negative, atunci când apar stricate, lucru care poate sugera faptul că vom trece printr-o situație delicată în relația de cuplu.

Clopot – Dacă visăm un clopot aflat în stare inertă, în sensul în care nu produce zgomot, acest lucru sugerează faptul că ar trebui să luăm inițiativă în privința lucrurilor profesionale.

Dacă visul nostru ne plasează în ipostaza celui care bate clopotul, în realitate acest lucru sugerează ideea că ne dorim să fim observați de restul lumii, ne dorim să ieșim în evidență, cu precădere prin dialog.

Dacă ne aflăm într-o încăpere în care se află un clopot, dicționar de vise indică faptul că acest lucru face aluzie la rezolvarea anumitor probleme cu care ne confruntăm și pe care le depășim cu succes.

Colier – Colierul este asociat cu femeile nu doar în viața reală, ci și în vis. Dacă visăm un colier care este dat din mână în mână de către anumite persoane, acest lucru sugerează faptul că putem fi țintele unor lingușeli care nu au o finalitate pozitivă.

Dacă o domnișoară este cea care visează coliere, în realitate ea va avea parte de pețitori nu tocmai bine intenționați.

Coroană – Dacă visăm o coroană de rege, acest lucru se referă la dorințele noastre relaționate cu schimbarea stilului de viață, mai ales în ceea ce privește influențele negative din viața noastră.

În visul nostru poate apărea o coroană de flori pentru un decedat, acest simbol sugerând faptul că urmează să ne îmbolnăvim sau că ne vom pierde principiile și valorile pe care le aveam până în acel moment.

Cristal – Dacă visăm cristale așezate într-o formă perfect ordonată, acest lucru sugerează faptul că ne aflăm într-o perioadă inertă în viața noastră, potrivit dicționar de vise.

Dacă ne apar în vis cristale aflate în dezordine, trebuie să ne pregătim emoțional pentru perioade dificile din viața noastră.

Dacă o femeie visează că toată mobila și toate decorațiunile din casa sa sunt de cristal, acest lucru face referire la neîncrederea pe care ar trebui să o aibă în anumite persoane, mai ales în cazul celor din cercul ei de prieteni.

Crocodil – Dicționarul de vise consemnează faptul că, dacă ne visăm în proximitatea unui crocodil sau, dacă suntem atacați de acesta, trebuie să avem în vedere faptul că anumite persoane pe care le consideram apropiate ne pot cauza anumite neplăceri prin trădări, minciuni și prin falsitatea lor.

Cronometru – Dacă o altă persoană este cea care utilizează un cronometru, în viața noastră acest lucru semnifică presiunea pe care o simțim zi de zi, fie din partea anumitor persoane, fie din pricina locului de muncă.

Dacă cei care utilizează cronometrul suntem noi înșine, acest lucru indică faptul că nu avem limite atunci când facem anumite lucruri, trecând adesea peste aspecte importante ale vieții.

Dacă ne visăm în situația de a distruge un cronometru, acest lucru face referire la monotonia cu care ne confruntăm la locul de muncă, precum și cu anumite stări de dezamăgire pe care le resimțim.

Cruce – Dacă ne apare în vis fie doar o cruce, fie un număr mare de cruci, trebuie să avem în vedere faptul că se apropie o perioadă în care suferința este cea care va pune stăpânire pe noi, fiind generată de diferiți factori externi.

Dacă ne vedem sărutând un crucifix, în viața reală vom avea parte de anumite probleme asupra cărora nu vom cârti, ci le vom accepta cu resemnare.

Cufăr – Visând acest obiect, putem plasa semnificația în realitate prin prisma schimbărilor pe care trebuie să le facem în ceea ce privește latura noastră interioară.

Dacă în visul nostru apare un cufăr aruncat pe jos și cu tot conținutul împrăștiat, acest fapt sugerează situații complexe în care va fi pus cel care visează.

Dacă visăm un cufăr pe care ne străduim să îl deschidem utilizând forța, acest lucru indică dorința noastră supremă de a ne realiza toate planurile și toate visurile pe care le avem.

Dacă un cufăr este visat de către o femeie foarte tânără, acest lucru sugerează dorințe de nivel material, în sensul în care va căuta să se asocieze cu persoane cu un statut material și social foarte bun.

Degete – Dacă ne visăm degetele rănite, sângerânde chiar, acest fapt sugerează proximitatea unor suferințe cu cauze multiple.

Dacă visăm că ne lipsește un anumit deget, vom avea neînțelegeri cu un anumit prieten sau cu partenerul de viață cauzate de situații diverse, printre care poate fi amintită gelozia.

Dacă ne apare în vis cu precădere degetul mare, acest fapt reflectă realitatea noastră materială și ambițiile noastre tot pe latură materială.

Depresie – Visându-ne cu această stare consemnată de dicționarul de vise, ne este sugerat faptul că în curând vom trece prin situații instabile, neplăcute.

Dacă ne apar în vis alte persoane care se află în depresie, acest lucru este asociat în realitate cu anumite greșeli pe care le-am comis, dar care nu au fost recunoscute, ci negate.

Deschizătură – semnifică, în mod general, speranța pe care o avem în anumite circumstanțe sau situații de viață dificile în care suntem puși, acest vis sugerând, de fapt, existența posibilităților de reușită.

Dacă visăm că băgăm mâna într-o deschizătură fără să știm ce este acolo, acest fapt ne caracterizează spiritul de aventurier pe care îl avem.

Dacă ne visăm căzând într-o deschizătură, atunci trebuie să ne așteptăm la situații care să ne schimbe complet ritmul de viață și situația noastră actuală din toate punctele de vedere.

Deșert – Dacă cea care visează este o femeie, transpunându-se în vis într-un deșert, acest lucru sugerează faptul că reputația ei este pătată din anumite considerente sau din pricina anumitor persoane care îi vor răul.

Dacă în cadrul deșertului pe care îl visăm suntem stăpâniți de sentimente pesimiste, acest lucru face referire la persoanele din jurul nostru care sunt greșit alese și care nu sunt capacitate spre a ne oferi înțelegerea de care avem nevoie.

Dimpotrivă, ne putem visa în situații în care ne cuprind sentimente pozitive, fapt care sugerează starea pacifică în care ne aflăm în momentul respectiv, motiv pentru care vom reuși să ne punem ordine în gânduri, să medităm asupra unor situații.

Diavol – conform dicționar de vise, prin apariția diavolului în visele noastre avem de-a face, în realitate, cu anumite frustrări pe care le resimțim din cauză că nu ne putem debarasa de anumite probleme din trecutul nostru, fie el mai îndepărtat sau proxim visului.

Visând că ne luptăm cu diavolul și că triunfăm asupra lui, acest lucru presupune faptul că vom reuși în tot ceea ce ne-am propus, chiar și în cazul situațiilor celor mai dificile.

Dacă visăm că purtăm o convorbire cu diavolul, înseamnă că ne aflăm implicați în anumite lucruri care ne vor aduce pierderi și decepții, deși promisiunile erau unele de reușită.

Discurs – Dacă ne visăm ținând un discurs, acest lucru nu este tocmai de bun augur, ci face trimitere în realitate la un eșec pe care îl vom resimți profund.

Dacă ne visăm ascultând discursul unei alte persoane, acest fapt presupune că trebuie să ne punem ordine în sentimentele noastre, mai ales dacă ne aflăm la granița dintre cele pozitive și cele negative.

Erupție – Acest tip de vis este asociat, în general, cu semne prevestitoare de un rău proxim, conform dicționar de vise.

Dacă în visul nostru ne apare un vulcan în erupție, acest lucru trebuie să ne atragă atenția asupra planurilor pe care le avem și care vor fi afectate într-un mod sau altul, motiv pentru care vom trece printr-o perioadă de tranziție și de transformări intense în viața noastră.

Dacă ne apare în vis un vulcan care stă să erupă, acest fapt aduce în discuție latura noastră instabilă, în sensul în care nu putem domina complet tot ceea ce facem și tot ceea ce simțim, iar acest lucru ne va produce un eșec în atingerea țelurilor noastre. Bineînțeles că visul nu este independent de firea noastră, acest vulcan care stă să erupă fiind asociat cu firea noastră impulsivă, violentă la nivel verbal și fizic, ba chiar furioasă.

Există posibilitatea ca în visul nostru să ne apară lava unui vulcan care a erupt, care ne afectează locuința, acest lucru fiind asociat în plan real cu atitudinea noastră impasibilă la ceea ce avem. Adică nu punem preț prea mare pe lucrurile noastre, motiv pentru care putem trece printr-o situație economică precară în orice moment.

Evantai – visând un evantai pierdut din partea unei femei este un semn clar de infidelitate pe care o realizează partenerul de viață. Tot acest vis face referire și la situația afacerilor deloc îmbucurătoare.

Dacă visăm o persoană utilizând un evantai, semnul este clar în privința celor din jurul nostru, cărora trebuie să le acordăm mai multă atenție, pentru a le descoperi pe cele care ne poartă resentimente născute în special din invidie.

O domnișoară visând un evantai este un semn prevestitor de surprize, chiar de recunoașteri în cadrul profesional.

Fantomă – Fantomele care ne apar în vis pot avea fie atitudini pozitive, fie negative, lucru important atunci când trebuie să stabilim conexiunile cu realitatea zilelor noastre, potrivit dicționar de vise.

Fantomele care ne apar în vis cu o atitudine pozitivă, fericită chiar, induc în realitate starea de succes pe care o vom cunoaște, stare care atrage după sine câștiguri materiale și beneficii multiple, pe diverse planuri.

Dacă fantomele care ne apar în vis sunt ale unor persoane pe care le cunoaștem și care trăiesc, faptul indică ideea conform căreia am neglijat relațiile sociale și amicale, în favoarea serviciului nostru.

În vis ne poate apărea și o fantomă care ne vorbește, lucru care este interpretat prin statutul de victimă pe care îl putem căpăta din pricina unor persoane care ne vor răul.

Familie – Apărându-ne în vis familia noastră aflată în stare de fericire, acest lucru indică faptul că, în realitate, aceasta este stabilă din punctul de vedere al sănătății.

Există posibilitatea să ne apară în vis familia noastră cuprinsă de tristețe, lucru care sugerează faptul că cel care visează are o sănătate precară, precum și fragilitate în domeniul profesional și de afaceri.

Dacă certurile din familia noastră ne apar în vis, iar noi nu facem nimic pentru a aplana conflictul, în viața reală sugerează faptul că suntem dezinteresați în anumite privințe, fapt care poate provoca discuții aprinse în cadrul familiei noastre, generându-i un dezechilibru total.

Fluture – Dacă fluturii care ne apar în vis sunt în cadrul unei grădini înverzite, acest lucru face trimitere la starea de prosperitate pe care o vom cunoaște pe termen lung.

Fluturii din vis pot zbura în jurul nostru, semn în virtutea căruia vom primi o serie de vești bune din partea persoanelor apropiate.

Singurul caz în care fluturele apărut în vis are conotații negative în planul real este atunci când nonculoarea sa este neagră, fiind o premisă pentru probleme proxime și vești nefericite.

Foc – Dacă visăm că focul cuprinde bunuri materiale care ne aparțin, în viața reală sensurile se manifestă asupra unor pierderi pe care le vom suferi. Dacă în visul nostru apar și victime în acest context fără ca noi să acționăm în vreun fel, persoanele care acționează împotriva noastră nu își vor putea duce planurile la bun sfârșit.

Dacă focul care ne apare în vis este unul liniștit, fără a emana o cantitate mare de fum, acest fapt sugerează că ne aflăm într-o stare de împăcare cu noi înșine.

Ne putem visa într-un loc în care anterior a fost foc, lucru care indică faptul că nutrim sentimente vindicative, de ură chiar, asupra unor persoane din viața noastră.

Dacă visăm clădiri distruse în urma unui foc, în viața reală semnificația este aceea de probleme și lipsă de noroc de care vom avea parte în perioada imediat următoare.

Galben – Visând această culoare, ne putem raporta în viața reală la situații de fericire, plăcere, chiar de liniște și succese atinse.

Totodată, această culoare în visul nostru reprezintă nevoia de energie, dar și cea de a atrage atenția prin diferite mijloace și tertipuri.

Dacă visăm un galben pal, acesta este o situație de bunăstare în viața noastră la momentul respectiv. Dacă visăm un galben foarte închis la culoare, atunci ni se relevă lașitatea.

Gheață – Dacă ne apar în vis bucăți de gheață care plutesc pe o apă limpede, acest lucru sugerează faptul că vom fi victimele intrigilor și a relelor intenții ale persoanelor din jurul nostru, asta dacă nu luăm precauții în prealabil.

În vis ne putem imagina mergând pe gheață, lucru riscant în viața reală din cauza faptului că ne punem în pericol stabilitatea emoțională.

Ghindă – potrivit dicționar de vise, ghinda în vis este asociată adevărului și a calităților pe care le are o anumită persoană.

Dacă ipostaza în care ne visăm este aceea de culegere a ghindelor direct din copac, atunci simbolul este asociat în planul real cu reușitele noastre, în ciuda unui parcurs dificil, cu diferite piedici și obstacole.

Dacă visăm faptul că vedem ghindele, dar că nu le luăm, acest fapt face trimitere la ideea că în realitate obișnuim să le lăsăm pe alte persoane să se ocupe de lucrurile noastre, iar din acest motiv visul acesta este un semnal pe care trebuie să îl percepem ca pe o conștientizare a faptului că suntem singurii în măsură să ne ocupăm adecvat de problemele noastre.

Gunoi – dacă avem un vis în care gunoiul apare împrăștiat pe jos, atunci trebuie să avem în vedere faptul că suntem implicați în negocieri care se realizează în mod defectuos.

Dacă unei femei măritate îi apare în vis gunoi împrăștiat prin toată casa, acest lucru semnifică faptul că soțul ei nu este tocmai prințul la care visase.

Dacă ne visăm înconjurate de gunoi, trebuie să aruncăm o privire în ceea ce privește comportamentul nostru, care poate fi, uneori, nepotrivit în concordanță cu situațiile în care suntem puși.

Gustări – Visul în care ne apar gustări sunt interpretate de dicționar de vise ca fiind un avertisment în privința stării noastre de sănătate, de care trebuie să avem mai multă grijă.

Dacă mâncăm din aceste gustări în visul nostru, acest fapt sugerează ideea că vom trece printr-o perioadă destul de dificilă din punct de vedere financiar, dar și că vom pierde o mare parte din prietenii noștri.

Inel – Dacă inelul visat este o verighetă purtată de o altă persoană din vis, acest fapt sugerează un stadiu prosper al nostru, dar care va lăsa anumite consecințe.

Visând un inel aflat într-o stare degradată, ne vom confrunta cu situații destul de dificile, mai ales în cazul relațiilor amoroase.

Dacă o tânără se visează primind un inel din partea unui bărbat, acesta are rol de premoniție, în sensul în care va urma să fie cerută în căsătorie.

Închisoare – Dacă în vis suntem închiși într-o închisoare, în realitate ne aflăm într-o situație neplăcută generată de persoane care ne vor răul.

Dacă o domnișoară visează faptul că alesul inimii sale se află într-o închisoare, acest lucru trebuie să îi atragă atenția asupra faptului că respectivul nu este o persoană pe care se poate baza.

Dacă pur și simplu ne apare în vis o închisoare, acest lucru se reflectă în realitatea zilelor noastre prin limitările și piedicile care ne apar în cale și din pricina cărora nu ne putem dezvolta pe toate planurile.

Înger – se are în vedere, în cazul în care ne apare în vis un înger, ipostaza îngerului nostru păzitor, al cărui rol este de a ne oferi protecție pe durata întregii vieți.

O situație care ne poate apărea în vis este aceea a unui înger învăluit într-o aură luminoasă, zburând, însă fără a se îndepărta de noi, iar acest vis sugerează înclinația visătorului spre succes și bogății materiale.

Există și cazul în care visăm un înger care nu zboară, dar este apropiat de noi și are o atitudine severă, iar acest lucru trebuie să ne atragă atenția asupra comportamentului nostru inadecvat.

Dacă îngerii ce ne apar în vis poartă discuții în contradictoriu, sugerează faptul că cel care visează va avea un mers al lucrurilor defectuos.

Înmormântare – Visul cel mai comun referitor la aceasta este asistarea la propria noastră înmormântare. Deși poate părea de rău augur și ne poate cauza fiori reci acest tip de vis, în realitate este unul care indică apropierea unor perioade de fericire intensă.

Dacă înmormântarea la care asistăm este a unor persoane cunoscute nouă sau, dimpotrivă, a unui străin, acest fapt trebuie să ne determine să începem lucruri noi, mai ales pe planul profesional.

Există și posibilitatea ca în visul nostru să apărem în situația de a fi înmormântați de vii, iar acest lucru este aflat în strânsă legătură cu semnele prevestitoare de rău, motiv pentru care trebuie să ne arătăm grijulii în toate situațiile în care vom fi puși, chiar și în relațiile cu alți oameni.

Lacăt – prin apariția lacătului în visul nostru se sugerează explicit faptul că suntem persoane care țin la distanță viața privată de ochii curioșilor.

Dacă în vis ne vedem puși în situația de a închide cu lacăt un anumit spațiu, în realitate înseamnă faptul că suntem înconjurați de persoane în care nu avem încredere, iar din acest motiv ne luăm toate măsurile de precauție.

Dacă în vis descoperim un lacăt pe care îl putem deschide fără prea mult efort, vom avea parte de perioade de fericire în viața noastră, precum și de anumite beneficii trecătoare, care însă vor avea consecințe pe termen lung.

Există și posibilitatea apariției în visul nostru a unui lacăt pe care nu îl vom putea deschide, iar în planul real acest lucru sugerează că vom face tot posibilul spre a evita anumite persoane care ne-au adus stări de neîncredere.

Lebădă – Lebăda albă care ne apare în vis este un semn prevestitor de fericire și situații favorabile în viața noastră.

În vis ne poate apărea și o lebădă neagră, iar acest lucru este asociat cu tristețe profundă și instabilitate pe planul emoțional și familial.

Dacă vom auzi cântecul lebedelor în visul nostru, trebuie să avem în vedere o eventuală despărțire.

Margaretă – Dacă ne visăm înconjurați de margarete, cu siguranță semnul este unul prevestitor de bine, în sensul în care atât noi, cât și membrii familiei noastre se vor bucura de o stare de sănătate bună.

Migdală – este un semn clar de îmbogățire, de augmentare a situației financiare, aflate în strânsă legătură cu anumite situații dificile.

Dacă ne apar în vis migdale stricate, semnul este cel de dezamăgire cu privire la un eșec cauzat de neatingerea unui anumit scop.

Dacă ne visăm mâncând migdale, acest fapt sugerează o situație nefericită, nemulțumitoare, fie referitoare la o persoană, fie la un anumit fapt.

Moștenire – Dacă în vis suntem posesorii unei moșteniri din partea unei persoane foarte apropiate, chiar din cadrul familiei, acest lucru face referire în planul real la reușita noastră în cadrul profesional, cu succesele de care vom avea parte și care vor fi nu doar recunoscute, ci și premiate.

Dacă cel care ne lasă o moștenire este un prieten care ne dă fie bani, fie imobiliare, acest lucru face referire la datoria pe care o are o anumită persoană față de noi.

Ne putem afla, în vis, și în situația de a fi privați de dreptul la moștenire, iar acest lucru are de-a face cu anumite pierderi pe care le vom suferi, dar și cu anumite stări de distragere de la anumite lucruri foarte importante.

Necaz – dacă în visul nostru necazul se abate asupra persoanelor cu care nu ne înțelegem, acest fapt sugerează satisfacția noastră.

Dacă necazul ne vizează pe noi în vis, atunci trebuie să avem în vedere curajul de a face lucruri neobișnuite, dar profitabile pe termen lung.

Dacă ne apar în vis persoane necunoscute aflate în necaz, acest lucru are efect negativ asupra vieții noastre, în sensul în care o persoană apropiată nouă poate avea probleme grave de sănătate.

Neîncredere – Conform dicționar de vise, neîncrederea resimțită de noi în visele noastre este destul de dificil de interpretat luată în mod izolat de restul simbolurilor, a obiectelor care apar. Cu toate acestea, se poate stabili faptul că visându-ne într-un stadiu de neîncredere, poate fi aflat în legătură cu relațiile conflictuale din cadrul familiei, precum și problemele economice cu care ne confruntăm.

Nuditate – este asociată cu plăcerile carnale care domină fiecare persoană, potrivit dicționar de vise.

O femeie care se visează dezbrăcată în public are o barieră foarte subțire între demnitate și ajungerea victimei unui scandal depreciativ, cauzat de intrigi.

Dacă în vis ne vedem propria nuditate, acest fapt sugerează că nu acționăm tocmai potrivit, aflându-se în contrarietate cu propriile noastre valori etice din realitate.

O femeie poate visa nuditatea bărbaților, atunci când aceștia înoată complet dezbrăcați, fapt care indică nevoia femeii de a fi admirată de bărbații din jurul ei.

Numărătoare – utilizând numărătoarea în vis, acest simbol ne sugerează un efort mult prea mare depus și cu un rezultat mult prea mic în sens material, lucru care va produce inevitabile situații critice din punct de vedere financiar.

Dacă numărătoarea din visul nostru este ruptă sau distrusă, ne confruntăm cu finalitatea perioadei infantile, dat fiind faptul că numărătoarea se consideră a fi o jucărie pentru copii.

Dacă un bărbat visează numărătoarea, atunci acesta își amintește latura legată de logică în personalitatea sa, pe când dacă numărătoarea este visată de o femeie, aceasta trebuie să își conștientizeze mult mai bine calitățile.

Ochelari – Visând ochelari, transpunem situații de descoperire pe care le vom trăi în perioada imediat următoare, descoperiri chiar și în sensul unor secrete, nu doar a unor fapte legate de serviciu sau de cercetările pe care le facem la momentul respectiv.

Dacă ne visăm purtând ochelari fără a ne afla în această situație și în realitate, acest lucru ne indică situații dificile în care vom fi puși de către persoane pe care le consideram prieteni, dar care se vor dovedi a fi doar falși prieteni.

Dacă ne apar în vis ochelari rupți sau aflați într-o stare degradată, ne vom vedea puși în situația de a verifica mai amănunțit anumite fapte.

Oglindă – Dacă o femeie căsătorită se visează admirându-și soțul în oglindă, acest lucru este de rău augur, prevestind anumite tensiuni sau îndoieli în relația conjugală.

O domnișoară poate și ea să se viseze admirându-se într-o oglindă, acest lucru indicând faptul că va avea parte de un eșec în ceea ce privește dorința sa de a forma o căsnicie avantajoasă din toate punctele de vedere.

Există posibilitatea ca un bărbat să se viseze admirându-se într-o oglindă, iar acest lucru indică faptul că starea lui de sănătate va cunoaște anumite înrăutățiri, precum și relațiile sociale sau amoroase se vor afla în dificultate.

Visul în care spargem o oglindă are legătură în planul real cu decesul brusc al unei persoane apropiate nouă.

Orb – Dacă în visul nostru apărem ca fiind orbi, acest lucru ne indică faptul că vom trece printr-o perioadă de tranziție în viața noastră, asociată, în general, cu degradarea materială.

Dacă, în schimb, visăm că o altă persoană (cunoscută sau necunoscută) este oarbă, trebuie să ne dăm seama că cineva ne cere ajutorul prin intermediul minții.

Dacă protagoniștii visului suntem tot noi, în sensul în care ne pierdem vederea brusc, acest lucru sugerează că în viața noastră există anumite situații asupra cărora preferăm să păstrăm tăcerea, din motive sentimentale, fiind adesea dureroase sau rușinoase.

Orez – dacă visăm orez trebuie să ne așteptăm la situații benefice în viața noastră reală, atât pe planul profesional, cât și pe cel social și amoros.

Dacă ne visăm consumând orez, relația acestui vis cu realitatea constă într-un stadiu prosper pe care îl vom cunoaște în următoarea perioadă și care va dura destul de mult.

Dacă orezul pe care îl visăm este presărat cu impurități de orice natură, atunci trebuie să fim pregătiți pentru o situație critică din punct de vedere medical sau al relațiilor noastre, care se pot destrăma.

Dacă o tânără visează că gătește orez, în curând vor bate clopote de nuntă pentru respectiva.

Pahar – Dacă ne visăm bând apă dintr-un pahar care este destinat vinului, acest lucru sugerează faptul că facem alegeri și acționăm în mod riscant, fapt care va cauza efecte negative.

Paharul poate avea și conotații erotice în visul nostru, atunci când o femeie îi dăruiește unui bărbat apă cu un pahar.

Dacă în visul nostru spargem un pahar după ce am ciocnit cu acesta, relația cu realitatea se desfășoară în sensul în care ne arătăm dispuși să renunțăm la anumite oportunități pe care le avem în legătură cu latura noastră emoțională.

Paharele din argint care apar în visul nostru sunt situate în planul real prin faptul că sugerează că ne simțim mulțumiți de ceea ce avem, fără să arătăm vreun anume interes pentru ceea ce au alte persoane din jurul nostru.

Pasăre – Dacă în visul nostru apare o pasăre răpitoare, acest lucru poate fi asociat în realitate cu riscul de a pierde persoane care ne-au greșit voit.

Dacă în vis ne aflăm în ipostaza de a omorî o pasăre răpitoare, acest fapt este asociat cu eforturile pe care trebuie să le depunem pentru a ne atinge obiectivele.

Dacă în visul unei femei pasărea răpitoare este speriată de aceasta chiar în curtea propriei case, atunci este sugerat faptul că aceasta va descoperi lucruri stranii, care nu se află în concordanță cu propria sa persoană. De asemenea acest fapt sugerează și existența rivalilor care încearcă să îi facă rău.

Pat – Dacă ne visăm stând într-un pat într-o încăpere pe care nu o cunoaștem, acest lucru face trimitere, în realitate, la vizita pe care o vom primi din partea unor prieteni.

Dacă în patul din visul nostru apare o persoană pe care o cunoaștem, dar care are un aspect ce indică stare bolnăvicioasă, acest lucru face referire la sănătatea precară pe care o va avea unul dintre membrii familiei în perioada următoare, care va fi responsabilă cu nenorocirile ce se vor abate asupra întregii familii.

Pădure – Dacă visăm un cadru real din pădure (animale, arbori, fructe de pădure), acest lucru se poate materializa în realitate prin perioada productivă și fericită prin care urmează să trecem.

Există posibilitatea să ne visăm în situația în care suntem pierduți în pădure, temători și ascultând diferite zgomote. Acest vis are rolul de a ne face să vedem faptul că nu suntem foarte mulțumiți de atitudinea pe care o avem.

Dacă ne visăm într-o pădure pe timpul nopții, dar fără a ne simți fricoși, acest lucru sugerează ideea că ne putem adapta oricărei situații, iar din acest motiv vom putea găsi cu ușurință soluții la problemele noastre.

Păianjen –  Dacă ne visăm în ipostaza de a lupta cu un păianjen de dimensiuni uriașe, acest lucru ne induce, în realitate, faptul că vom reuși să depășim o situație extrem de dificilă. Dacă însă vom fi înțepați de păianjen, situația în care ne aflăm va fi prelungită.

Dacă vom omorî un păianjen în vis, atunci în viața reală avem șanse de reușită în ceea ce privește anumite proiecte pe care ni le-am propus.

Păianjenul aduce și stări de beatitudine sau de siguranță, în cazurile în care este visat creându-și pânza.

Dacă o multitudine de păianjeni se află în visul nostru deasupra capului, de regulă într-o încăpere, pe tavan, acest lucru este unul benefic, sugerând multitudinea de posibilități care ne apar în cale, în ciuda posibililor inamici care doresc să ne strice planurile.

Păun – Dacă ne vedem în vis mâncând carne de păun, este un pronostic pentru o petrecere viitoare la care vom lua parte.

Dacă în vis ne apare un păun viu, acest lucru sugerează în realitate faptul că atitudinea noastră este una superficială, că nu ne interesează foarte mult statutul profesional pe care îl avem, ci mai curând cantitatea de bani pe care o primim în schimbul muncii noastre.

Perlă – Perlele sunt un semn pentru o căsătorie apropiată, dacă o femeie visează coliere realizate din acestea.

Dacă pe jos se află o cantitate mare de perle împrăștiate, fie că sunt visate de către o femeie, fie de un bărbat, acest lucru trimite la faptul că ne confruntăm cu situații dificile, mai ales pe planul economic și din punct de vedere afectiv.

Pernă – perna în vis sugerează faptul că ar trebui să fim mai receptivi în privința lucrurilor din viața noastră și a persoanelor cu care intrăm în contact.

Dacă perna care ne apare în vis este ruptă, degradată, murdară, acesta se asociază cu o stare de tristețe și singurătate cu care ne confruntăm în viața reală.

Dacă visăm perne de mătase pe care ne așezăm, sugerează prezența unei stări de liniște în viața noastră, prin eforturile pe care le depun alții.

Pește – Dacă ne aflăm în postura de a pescui și capturăm un pește, în planul real se referă la faptul că vom avea parte de succese în ceea ce ne-am propus.

Dacă peștii care ne apar în vis înoată într-o apă limpede, visul acesta face referire la situații benefice la care vom lua parte în viitorul nostru apropiat.

Plajă – Dacă ne apare în vis o plajă pe care se află o mulțime de oameni, acest lucru face referire la dorința noastră de a ne diferenția de ceilalți prin prisma acțiunilor din cadrul serviciului pe care îl avem.

În vis ne poate apărea și o plajă pe care să se afle multe pietricele, iar în planul real se face referire la obstacolele ce ne apar în cale și peste care putem trece cu ușurință.

Ne putem visa stând pe o plajă și admirând orizontul, lucru care indică ușurința noastră de a intra în legătură cu persoane străine. De asemenea, acest vis face referire la influența pe care o exercităm asupra anumitor persoane din jurul nostru.

Poartă – Dacă poarta din visul nostru se prezintă ca fiind foarte dificil de trecut, acest lucru sugerează că în realitate nu putem să ne rezolvăm anumite probleme decât dacă depunem un efort considerabil.

În visul nostru ne poate apărea o poartă închisă, în ciuda faptului că ne-am fi așteptat să fie deschisă, iar în planul real acest lucru sugerează că dorințele noastre pot să nu aibă finalitate din pricina unor acțiuni care se plasează în afara legilor.

Dacă în visul nostru ne apar două porți, acest lucru sugerează faptul că în realitate va trebui să facem o alegere dintre două posibilități, ambele cu o importanță sporită.

Potcoavă – În visul nostru poate apărea o potcoavă cu un aspect degradat, ba chiar ruptă, iar în planul real avem de-a face cu situații dificile care se apropie în viața noastră, printre care putem aminti fie eșecuri, fie boli care se vor abate asupra celui care visează sau a persoanelor apropiate din viața sa.

Dacă în contextul unui câmp găsim o potcoavă în visul nostru, trebuie să ne pregătim pentru primirea unor vești pozitive, a unor beneficii la care nu ne-am fi așteptat.

În vis putem fi proiectați și în situația de a pierde o potcoavă, lucru care indică necesitatea depunerii unui efort mai mare pentru a ne atinge obiectivele la nivelul profesional.

Preot – apărând în vis, acesta sugerează apropierea unei nunți, a unei fericiri imense sau a unei sarcini în cadrul familiei.

Dacă visăm un preot ținând predică, semnul este acela de vești noi de la persoane cu care nu am mai ținut legătura o bună bucată de timp.

Dacă în vis ne apare un preot beat sau care bea alcool în acel moment, ne sugerează pierderea încrederii într-o persoană apropiată nouă.

Prepeliță – Dacă ne apare în vis o prepeliță, conform dicționar de vise, acest lucru implică anumite stări negative, fie cauzate de despărțiri, trădări și intrigi în care suntem implicați în mod direct.

Dacă ne visăm mâncând prepelițe, în realitate acesta semnifică ideea unor certuri în cadrul familiei ale căror cauzatori suntem noi înșine.

De asemenea, ne putem visa în ipostaza de vânător de prepelițe, iar acest lucru indică faptul că, în general, facem lucruri fără prea mare discreție, iar acest lucru poate atrage după sine o serie de probleme.

Există posibilitatea să ascultăm în vis cântecul unei prepelițe, fapt care sugerează că vom fi țintele directe ale unor umilințe.

Rai – conform dicționar de vise, Raiul care ne apare în vis este semnul speranței pe care o resimțim în legătură cu anumite fapte din viața noastră reală.

Dacă ne visăm pe noi înșine în Rai, acest fapt transpune în realitate dorința noastră de a fi înconjurați de oameni care să ne trateze cu sinceritate și care pot să ne ofere ajutorul atunci când ne aflăm în situații-limită.

Dacă ne apare în vis Raiul atunci când starea noastră de sănătate este una precară, acest fapt face aluzie tot la speranța pe care trebuie să o avem, să fim optimiști pentru că vor veni și timpuri mai bune pentru noi.

Răsărit – admirând un răsărit în vis sugerează faptul că reușim să depășim un moment de îndoială, neliniști sau confuzii, sugerând rezolvarea tuturor problemelor cauzate de aceste stări.

Dacă răsăritul din vis este presărat cu nori, atunci vom avea parte de situații pe care nu le vom putea evita nicicum și cărora va trebui să le facem față la momentul potrivit.

De asemenea, răsăritul din vis poate semnifica un stadiu de aventură a vieții noastre, o etapă nouă în care vom pătrunde, fie din punct de vedere sentimental, fie din punct de vedere profesional.

Salcâm – în vis, acesta sugerează prezența unei stări afective pure față de o anumită persoană.

Dacă salcâmul pe care îl visăm este înflorit, atunci trebuie să ne pregătim emoțional pentru un succes pe care îl vom avea, care ne va aduce prosperitatea la modul general.

Visând un salcâm desfrunzit, trebuie să ne așteptăm la primirea unor vești nu tocmai plăcute, chiar și la trecerea prin situații dezavantajoase pentru noi.

Sarcină – Dacă o femeie care este virgină se visează ca fiind însărcinată, acest lucru sugerează certuri pe care le va avea în următoarea perioadă, cauzate în mod special de invidii.

Dacă o femeie o visează pe o alta fiind însărcinată, acest fapt sugerează o stare nefericită, mai ales în cadrul familial.

Dacă visăm că avem o sarcină lipsită de riscuri, acest lucru indică faptul că ne dorim cu ardoare să fim părinți însă sensurile nu se rezumă doar la asta. Acest vis de sarcină liniștită indică și o perioadă proximă de noroc și de un mers al lucrurilor în sens pozitiv.

Săgeată – Dacă visăm săgeți vechi, cu un aspect deteriorat, lucrul acesta face referire la eșecuri, la situații-limită în care vom fi puși fie din punct de vedere sentimental, fie la nivelul relațiilor sociale, fie din punct de vedere profesional.

Dacă vedem o săgeată venind spre noi din partea unei persoane, trebuie să fim atenți la pericolele care se nasc în jurul nostru, de cele mai multe ori fiind de natură personală: boală, moarte.

Noi înșine ne putem visa în situația de a arunca săgeți, de data asta către cer, lucru care face referire în realitate la grandoarea visurilor și a ambițiilor noastre, motiv pentru care trebuie să ne asumăm anumite riscuri dacă ne dorim să le vedem duse la bun sfârșit.

Scară – Apariția unei scări în vis, foarte comună de altfel, este asociată în realitate cu aspirațiile noastre, cu dorințele pe care le avem, dar și cu temerile noastre, respectiv neliniștile, atunci când vine vorba de aplicarea acestor dorințe.

Dacă visăm o scară fixă, acest lucru face referire în planul real la amprenta pe care o vor lăsa în viața noastră fie eșecurile, fie reușitele noastre.

Urcarea scării în visul nostru face referire, în planul real, la reușitele de care vom avea parte grație eforturilor depuse de-a lungul timpului. Reversul este și el valabil, în sensul în care dacă ne visăm coborând scările, acest lucru sugerează eșecul planurilor noastre, cauzat de anumiți factori pe care i-am omis.

Sculptură –  Dacă ne vedem în vis în ipostaza de a lucra la o sculptură, în realitate acest lucru este asociat cu dorința noastră de a ne avânta în proiecte și planuri de afaceri pentru care nu avem pregătirea necesară și în urma cărora nu vom cunoaște succese ori reușite.

Sculpturile antice care ne apar în vis sunt un semn clar în viața reală a unor schimbări care se vor petrece brusc, legate mai ales cu situația noastră financiară.

Sicriu – Deși sună morbid, ne putem visa în ipostaza de a ne afla într-un sicriu, pe care dicționar de vise îl interpretează ca fiind momentul unei revizii la nivel comportamental, dat fiind faptul că acesta este aflat în strânsă legătură cu pierderea unei persoane apropiate.

Dacă sicriul care ne apare în vis este unul acoperit de flori, acest lucru implică fericire prin prisma unei nunți viitoare în cadrul familiei, dar și nefericire din cauza eșecului resimțit de cei doi miri.

Dacă sicriul din visul nostru are capacitatea de a se mișca de la sine, acest lucru sugerează o boală gravă în cadrul familiei.

Stradă – Dacă în visul nostru ne vedem în ipostaza unei promenade pe o stradă în care sunt amplasate foarte multe magazine, acest fapt, în planul real, sugerează persoanele de încredere pe care le avem în jurul nostru și în care putem avea încredere deplină.

Dacă ne plimbăm, în visul nostru, pe o stradă cu o mare de oameni, acest lucru indică latura noastră sociabilă cu privire la persoane necunoscute, lucru ce poate fi negativ în planul relației amoroase, care va suferi consecințele geloziei.

Dacă strada pe care ne plimbăm este scăldată în mizerie, acest lucru sugerează piedicile pe care le vom avea la tot pasul în drumul nostru spre reușită.

Strugure – Dacă în vis mâncăm struguri, acest lucru presupune că, în realitate, vom fi însărcinați cu responsabilități mai mari, dar care nu vor prezenta o problemă pentru noi.

În mod general, visul în care ne apar struguri nu este unul cu conotații negative, ci mai degrabă aflate în planul pozitiv, chiar indicând momente de fericire.

Șemineu – Dacă ne visăm punând lemne într-un șemineu aprins, acest lucru sugerează în realitate faptul că situația noastră va cunoaște îmbunătățiri însă nu în mod gratuit, ci datorită efortului depus de noi de-a lungul timpului, după dicționarul de vise.

Dacă în ciuda faptului că șemineul este aprins, noi vom pune un anumit combustibil pentru a înteți flacăra în visul nostru, acest lucru este echivalentul, în realitate, al eșecului pe care îl vom suferi, precum și al unor pierderi fie materiale, fie umane.

Dacă în visul nostru utilizăm un vătrai pentru a înteți focul din șemineu, acest lucru sugerează faptul că vom trece printr-o perioadă problematică în cadrul familial cauzată de neînțelegeri, dar care au consecințe grave, incluzând chiar ruperea legăturilor cu respectivul membru al familiei.

Trandafir – Dacă ne apar în vis trandafiri veștejiți, vom fi victimele unor trădări și ale unor iubiri trecătoare și ipocrite în același timp.

O domnișoară care se visează tăind trandafiri pentru a realiza un buchet multicolor va avea parte de fericire și reușită pe anumite planuri.

Dacă ne apar trandafiri îmbobociți în visul nostru, în planul real vom avea parte de anumite legături cu oameni care ne vor aduce fericire.

Dacă în visul nostru ne rănim în spinii unui trandafir, acest lucru atrage după sine tristețe cauzată de relațiile toxice în care am fost implicați.

Trăsnet – Dacă în vis ne apar trăsnete, în planul real acest lucru presupune existența alternantă a succeselor și eșecurilor deopotrivă.

Dacă trăsnetul atinge pământul în apropierea noastră, producând și zgomot, semnul nu poate fi decât unul de bun augur, în sensul în care vom avea parte de o perioadă norocoasă în viața noastră.

În visul nostru, trăsnetul poate apărea și pe un cer senin, fără vreo urmă de furtună, lucru ce indică anumite circumstanțe neprevăzute care pot avea consecințe de lungă durată, mai ales în privința carierei noastre.

Viespe – visând această insectă, sugerează că lucrurile nu se petrec în parametrii normali, ba că ceva nu funcționează bine sau că funcționează în mod defectuos, eronat.

Conform dicționar de vise, dacă o tânără se visează în ipostaza de a fi înțepată de o viespe sau dacă se află în proximitatea unui roi de viespi, acest fapt sugerează faptul că este înconjurată de persoane care nu se manifestă sincer față de ea, ba chiar sunt invidioase și se comportă dușmănos.

Dacă ne visăm ca fiind urmăriți de viespi, acesta sugerează că în viața reală există persoane care au drept scop cauzarea răului în ceea ce ne privește.

Viespea poate avea și sensul de finalitate a unei răzbunări, dacă aceasta ne apare în vis ca fiind omorâtă de către noi.

Vultur – Visarea unui vultur reprezintă, conform dicționar de vise, faptul că ne caracterizăm prin oportunism și profit maxim din orice situație.

Dacă vulturul pe care îl visăm se află pe un copac, acest lucru reprezintă în realitate faptul că persoanele care ne vor răul pândesc momentul potrivit pentru a ne ataca.

Dacă ne visăm în ipostaza unei lupte un vultur, în urma căreia ieșim învingători, acest fapt sugerează că vom avea parte de multă liniște în următoarea perioadă.

Zdrențăros – Dacă ne aflăm, în vis, în ipostaza de a privi un zdrențăros, acest fapt se transpune în realitate prin rușine și sărăcie.

Dacă zdrențăroșii pe care îi visăm se află la o vârstă foarte înaintată în visul nostru, acesta sugerează problemele pe care le avem de ceva vreme și cărora nu le putem găsi soluționare.

Dacă ne visăm pe noi înșine în această ipostază, atunci trecem printr-o perioadă în care suntem foarte săraci din punct de vedere spiritual și material.

Visele selectate de către noi în cadrul acestui articol sunt din cele mai numeroase, conform dicționar de vise, motiv pentru care trebuie să le cunoaștem semnificațiile pentru a le putea asocia cu evenimentele din viața noastră. Fiecare dintre noi trebuie să poată identifica și traduce natura unui vis, dat fiind faptul că, de cele mai multe ori, acestea reprezintă anumite avertismente pe care le putem avea în vedere spre a nu trece prin situații nefavorabile.

Dorindu-ne un echilibru constat în viața noastră, un dicționar de vise ne va rezulta un instrument la îndemână care să ne călăuzească pașii spre anumite situații care să ne ofere explicații la anumite lucruri ce ni se petrec. În același timp, un dicționar de vise ne va ajuta să înțelegem de ce, în urma unui vis, anumite persoane pe care le credeam apropiate nouă s-au îndepărtat ori din ce motiv atragem eșecul ca un magnet…

Într-un astfel de dicționar de vise vom găsi explicațiile de care avem nevoie, răspunsurile la întrebările noastre. Dicționarul de vise prezentat mai sus a avut în vedere culegerea răspunsurilor celor mai plauzibile în legătură cu visele care se întâlnesc cel mai des la diferite persoane, care pot fi interpretate în funcție de toate simbolurile de care am amintit. Sperăm că v-am fost utili prin acest dicționar de vise!

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies