Home Stiri mondene Elon Musk este dispus să salveze oamenii de la înfometare dacă se îndeplinesc două condiții

Elon Musk este dispus să salveze oamenii de la înfometare dacă se îndeplinesc două condiții

de Buinoschi Andreea

David Beasley, șeful World Food Programe, agenția ONU, a declarat că șase miliarde de dolari, respectiv 2% din averea lui Elon Musk, ar putea rezolva foametea care afectează globul. Musk a fost de acord să doneze acești bani, dar doar dacă i se va demonstra că problema se va rezolva în acest fel și dacă noi, oamenii, vom putea vedea exact pe ce se duc banii.

„Dacă poate descrie exact cum șase miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum și o voi face. Dar trebuie să fie contabilitate «open source», astfel încât publicul să vadă exact cum sunt cheltuiți banii”, a fost mesajul postat de multimiliardar pe contul său de Twitter.

„Echipa dumneavoastră poate să examineze și să lucreze cu noi pentru a avea încredere totală. Șase miliarde de dolari nu vor rezolva foamea în lume, dar vor preveni instabilitatea geopolitică, migrația în masă și vor salva 42 de milioane de oameni în pragul foametei. O criză fără precedent și o furtună perfectă din cauza crizelor Covid/conflictului/climei”, a fost răspunsul lui David Beasley.

Simplul fapt că a intrat în acest dialog este o realizare, pentru că îi putem răspunde la întrebări, îi putem arăta planurile noastre. Suntem cea mai mare organizație și hrănim peste 100 de milioane de oameni, dar, din cauza COVID, a schimbărilor climatice și a conflictelor, avem o criză, cu 42 de milioane de oameni amenințați de foamete. Costă aproximativ șase miliarde de dolari să ajungem la aceste 42 de milioane de dolari. Putem face asta și îi voi arăta, avem toate costurile, avem transparență. Vom fi bucuroși să răspundem la orice întrebare…

Nu mă iau de Elon Musk. Sunt fericit că face bani. Dar, în criza Covid, miliardarii au făcut mulți bani, dar sunt și oameni care mor. Așa că vă rog să ne ajutați”, a mai spus Beasley.

Sursa

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies