Home Stiri mondene Emisiunea Mirelei Vaida, amendată cu 10.000 de lei

Emisiunea Mirelei Vaida, amendată cu 10.000 de lei

de Clara

Postul de televiziune Antena 1 a fost sancționat, după ce emisiunea Acces Direct a avut câteva nereguli pentru care a fost taxată imediat.

Conform celor de la agerpres.ro, postul Antena 1 a primit o amendă de 10.000 de lei din partea CNA. Totul s-a întâmplat din cauza unor afirmații discriminatoare față de o persoană de naționalitate arabă, dar și din cauza faptului că s-au încălcat mai multe prevederi ale legislației audiovizuale cu privire la informarea populației în mod corect.

„Am votat amenda de 10.000 pentru că este un caz de discriminare, de denigrare şi pentru că s-a insistat, adică s-a voit să se facă asta.

Din burtiera în care Tatiana era bătută în primărie de viceprimarul «arab», (…) s-a subliniat de două sau de trei ori viceprimarul «arab» şi nu este nicidecum aşa cum ne-a expus doamna Ionescu (Norina Ionescu, reprezentantul Antena Grup la CNA, n.r.) în punctul de vedere, că asistăm la cum sunt trataţi cetăţenii într-o primărie, într-o instituție. Da, nu suntem de acord cu un comportament violent, dar, în acelaşi timp, nu suntem de acord să legăm o astfel de chestiune de etnia cuiva”, a mărturisit Cristina Pocora, membru CNA.

„Și eu am votat amenda propusă de Dorina, pentru că, într-adevăr, sunt lucruri pe care dacă le laşi, pot să prolifereze. E destul de uşor să împingi lumea, mai ales că e o lume din mediul rural, să se întoarcă împotriva unor oameni de altă etnie. Aceştia vor fi din ce în ce mai mulţi în România şi bine ar fi să nu perseverăm într-o asemenea direcţie, mai ales că nu în calitate de arab a împins-o respectivul viceprimar, ci în calitate de viceprimar. Sigur că nu asta trebuia să facă, dar nu are nicio legătură cu faptul că era de etnie arabă şi, în ultimă instanţă, el era un om ales de români acolo. Nu cred că votul românilor poate fi contestat”, a mai adăugat și Răsvan Popescu, potrivit playtech.ro…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies