Home Stiri mondene Emma Răducanu apare alături de tatăl ei, Ion Răducanu

Emma Răducanu apare alături de tatăl ei, Ion Răducanu

de Buinoschi Andreea

Emma Răducanu este una dintre cele mai mari sportive. Aceasta este fiica unei mame chinezoaice și a unui tată român. Ea reprezintă Marea Britanie, țara în care locuiește de la vârsta de doi ani.

La nici 20 de ani, Emma a reușit să ajungă la performanțe foarte înalte, prin multă muncă, determinare și perseverență. Sprijinul primit din partea familiei a fost un factor important în ceea ce privește reușita tinerei sportive.

Conform presei din UK, performanțele la care Emma Răducanu a ajuns sunt datorate tatălui ei, Ion Răducanu. „Răducanu s-a născut la Toronto, în 2002, dintr-o mamă chinezoaică şi un tată român. Familia ei s-a mutat în Anglia pe când Emma avea doar doi ani. Ea a luat, mai întâi, lecţii de balet însă tatăl ei a considerat că Emma trebuie să fie îndrumată spre sport. De aceea, a dat-o la echitaţie, înot, baschet, schi, golf, motocross.

Toate aceste activităţi au fost practicate însă pe lângă tenis. În scurt timp, a fost evident că Emma excelează la tenis cel mai mult, iar, după ce a câştigat primul titlu la junioare, s-a dedicat total tenisului la vârsta de 13 ani. Şi a ajuns în sferturile US Open, proba pentru junioare, în 2018”, au declarat cei de la ChronicleLive.

„Am avut norocul să lucrez doi ani cu Emma şi au fost multe persoane care veneau pe postul de consultanţi. Persoane care dădeau sfaturi. Aşa au vrut ei. Emma şi tatăl ei doreau informaţii”, au fost mărturiile unui fost antrenor al Emmei, Matt James.

„Sunt mândru de Emma, aşa cum sunt foarte mulţi oameni. Cred că, din cauza nivelului meciului, a fost nevoită să abandoneze. Dacă nervii şi stresul au jucat un rol? Cine ştie?”, a mărturisit tatăl Emmei după participarea la Turneul Wimbledon…

Emma Răducanu a reușit să își facă familia mândră, fiind câștigătoarea US Open 2021, la vârsta de doar 18 ani.

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies