Home Stiri mondene Iată când trecem la ora de iarnă şi care sunt simptomele pe care le poţi avea!

Iată când trecem la ora de iarnă şi care sunt simptomele pe care le poţi avea!

de Clara

Luna octombrie vine cu modificarea pe care o ştim de atât timp, şi anume, trecerea la ora de iarnă. Acest eveniment are loc în ultima duminică din lună. Cu toate acestea, specialiştii în sănătate spun că ar trebui să fim atenţi, deoarece acest lucru ne poate afecta sănătatea.

România va trece la ora de iarnă pe 30 spre 31 octombrie, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00. Deşi Comisia Europeană a cerut de mai multe ori să se renunţe la ora de vară şi la ora de iarnă, acest lucru nu a fost acceptat de către ţara noastră.

Aşa cum am precizat anterior, persoanele care sunt cele mai predispuse la a avea probleme de sănătate din cauza schimbării orei sunt copiii şi persoanele vârstnice. Deoarece corpul nostru se va adapta acestui fenomen într-o jumătate de lună, persoanele care au sistemul imunitar slăbit vor avea cel mai mult de suferit.

Problemele de sănătate cu care persoanele predispuse se vor confrunta sunt următoarele: stări de nervozitate, oboseală, insomnii şi dureri de cap. De asemenea, pot interveni şi problemele de concentrare sau alte probleme, precum: stările de anxietate, modificarea apetitului, stări de irascibilitate, vertij şi astenie.

„Atenţie mare în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, pentru că se secretă în exces hormonii de stres, care pot creşte tensiunea şi pot precipita criză cardiacă sau un accident vascular”, a declarat medicul de familie Ruxandra Constantina.

Aceasta va fi cea mai lungă duminică din an şi, pe lângă acest lucru, vom fi nevoiţi să ne confruntăm şi cu apunerea soarelui, care va avea loc mai devreme…

Aşadar, persoanele care sunt cele mai predispuse la a avea simptomele menţionate anterior trebuie să se odihnească, să fie liniştite şi să se relaxeze pe cât de mult pot, pentru ca stările pe care le au să nu se agraveze şi mai mult.

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies