Home Stiri mondene Iată ce aliment conține pesticide peste limita admisă!

Iată ce aliment conține pesticide peste limita admisă!

de Andreea M

Un produs ce se găsea în supermarketul Cora prezintă un pericol pentru consumatori din cauza unui pesticid a cărui cantitate era peste limita admisă.

Mai exact, Hortex Broccoli 400g conține, conform Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pesticidul Fluazifop-p. Cantitatea de pesticid este mult prea mare, peste limita admisă. Consumatorii sunt rugați să oprească orice fel de consum al acestui produs, deoarece este extrem de dăunător.

„Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin Cora, pentru returnarea și rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal, care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora”, avertizează ANSVA printr-un comunicat.

Fluazifop-P, un acid 2- (4 – {[5- (trifluorometil) piridin-2-il] oxi} fenoxi), este propanoic și are o configurație R. Fluazifop-P este principalul metabolit al fluazifop-P-butilului și, mai mult decât atât, este enantiomerul activ al erbicidului fluazifop. Acesta are trei roluri: de agrochimic, inhibitor EC 6.4.1.2 (acetil-CoA carboxilaza) și de erbicid fenoxi. De asemenea, este și un enantiomer al unui (S) – fluazifop.

În funcție de cât de mare este cantitatea de pesticide regăsită într-un aliment, aceasta poate provoca boli cronice persoanelor care consumă produsul respectiv.

Specialiștii ne îndeamnă să ținem cont de câteva sfaturi utile și să eliminăm pesticidele din alimente. Una dintre variante este să facem o pastă de bicarbonat cu ajutorul căreia vom curăța fructele și legumele cumpărate. Avem nevoie de o linguriță de bicarbonat, de o linguriță de apă. Amestecăm totul până când devine ca o pastă și vom freca fructul sau leguma respectivă preț de câteva minute…

În cazul în care fructul sau leguma este mai mic/mică decât un măr, îl/o lăsăm la înmuiat 15-20 de minute într-un castron cu o lingură de praf de copt pusă într-un litru de apă.

Sursa

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..