Home Stiri mondene Iată ce pensie are Nadia Comăneci! Este a treia cel mai bine plătită gimnastă din România

Iată ce pensie are Nadia Comăneci! Este a treia cel mai bine plătită gimnastă din România

de Clara

Nadia Comăneci nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cea mai mare gimnastă a României are o pensie colosală, primită în urma rezultatelor obținute în gimnastică.

Cu ajutorul unei cereri, dar și cu ajutorul unei confirmări din partea Ministerului Tineretului și Sportului, aceasta beneficiază de o rentă viageră care, potrivit celor de la cancan.ro, este un „contract prin care o persoană se obligă să transmită, cu titlu oneros sau gratuit, unul sau mai multe bunuri sau o sumă de bani în proprietatea altei persoane, aceasta obligându-se, în schimb, să plătească transmiţătorului, periodic, până la decesul lui, o sumă de bani (rentă viageră). Obligaţia de plată a sumei de bani poate fi stipulată şi în beneficiul unui terţ”. Așadar, în fiecare lună, Nadia Comăneci încasează suma de 13.149 RON.

În anul 1989, Nadia Comăneci a fugit din țară, fiind ajutată de un cioban pe nume Gheorghe Talpoș. „Trecuse de miezul nopții, iar temperatura scăzuse atât de mult, încât frigul devenise un pericol, dar nu era nici singurul, nici cel mai important. Era una dintre cele mai periculoase aventuri din viața lor: trecerea frauduloasă a frontierei dintre cele două state comuniste.

Mi-amintesc că era o situație tâmpită, că eram pe punctul de a fi ucisă din cauza unui om fără niciun simț de orientare. Nu ziceam nimic, pentru că nimeni nu avea voie să vorbească și să spargă tăcerea. Mă străduiam să-mi țin dinții strânși, ca să nu clănțănească. Îmi părăsisem țara și lăsasem în urmă tot ce iubeam. Mă târâsem prin noroi și apă, peste câmpuri înghețate, traversasem garduri de sârmă ghimpată, tot timpul cu teama că voi fi împușcată în spate.

Când poliția mi-a văzut actele de identitate, mi s-a oferit imediat posibilitatea de a rămâne în Ungaria. Și acum stau să mă gândesc de ce le-am părut așa importantă. Cariera mea se terminase. Alți doi din grup primiseră azil, dar celorlalți li s-a spus că vor fi dați înapoi a doua zi. Le-am spus polițiștilor că rămân numai dacă i se permite întregului grup. Am venit împreună, rămânem împreună!”, a pus Nadia, potrivit cancan.ro…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies