Home Stiri mondene Iată motivul pentru care Regina Angliei își serbează ziua de naștere de două ori pe an!

Iată motivul pentru care Regina Angliei își serbează ziua de naștere de două ori pe an!

de Buinoschi Andreea

Ieri, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a aniversat a 95-a zi de naștere. Aceasta a fost prima ei aniversare din ultimii 74 de ani în care serbează singură, deoarece Prințul Philip a decedat în urmă cu două săptămâni.

Cu toate acestea, Regina Eisabeta își serbează ziua de naștere de două ori pe an și nu multă lume știe acest lucru. Majestatea Sa a apărut pe lume pe data de 21 aprilie 1926, prin cezariană. Nașterea a avut loc în casa bunicului său din Londra, tatăl mamei sale. Botezul a fost efectuat de către arhiepiscopul de York pe data de 29 mai într-o capelă privată a Palatului Buckingham.

Părinții au decis să îi pună numele „Elisabeta” după numele mamei ei, numele „Alexandra” este cel al mamei lui George al V-lea, care s-a stins din viață cu doar șase luni înainte de nașterea sa. De asemenea, „Mary” este numele bunicii sale, iar întreaga familie o striga „Lilibeth”.

Mai mult decât atât, Ducele de Edinburgh o alinta „Vărzucă”, iar unul dintre nepoții săi, Prințul George, îi spunea „Gan-Gan”. La doar trei ani, în 1929, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut prima sa apariție pe coperta revistei Time.

Majestatea Sa își aniversează ziua de naștere de două ori pe an. Prima dată, acest lucru se întâmplă chiar pe data de 21 aprilie, când este născută, iar a doua oară, în luna iunie. Acest lucru se întâmplă deoarece paradele care se țin cu ocazia zilei sale de naștere trebuie să se desfășoare în luni cu vreme frumoasă, însorită.

Viața Reginei Elisabeta a fost una foarte grea. Aceasta și-a pierdut sora în urmă cu mai mulți ani, după ce a suferit un accident vascular. Totul s-a întâmplat din cauza fumatului și a băutului în exces, iar decesul s-a produs în anul 2001…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies