Home Lifestyle Bibliotecă de dimensiuni reduse, dar cu o poveste fascinantă

Bibliotecă de dimensiuni reduse, dar cu o poveste fascinantă

de Clair
Biblioteca de dimensiuni reduse

Suntem contemporani cu avansarea îngrijorător de rapidă a tehnologiei, iar asta poate reprezinta, pe lângă o serie de beneficii, renunțarea la o carte propriu-zisă.

E drept că cititul unei cărți poate rezulta plictisitor în contextul în care accesul la orice tip de informație ne este pus la dispoziție prin intermediul tehnologiei, însă există, oare, ceva mai plăcut ca mirosul unei cărți, fie ea nouă sau dintr-un anticariat? Cu siguranță, răspunsul este nu.

Povestea bibliotecilor în miniatură

Poate nu vă așteptați însă există o organizație nonguvernamentală care nu își dorește să scoată beneficii din acțiunea sa, însă care vrea cu orice preț să nu se piardă iubirea pentru cărți și, cu atât mai mult, plăcerea fără egal de a citi o carte în format propriu-zis, de hârtie.

Această organizație se numește Little Free Library și are un scop bine stabilit: acela de a pune bazele unor biblioteci de dimensiuni reduse, plasate strategic în locuri cu totul și cu totul deosebite și la care nu ne-am aștepta. Care este strategia acestui scop? Acela de provoca oamenilor inspirație și dorință de a lectura în locuri surprinzătoare.

Numărul impresionant de biblioteci pe care a reușit această organizație să le realizeze este de 75.000, distribuite în 88 de țări.

Cea mai frumoasă bibliotecă de dimensiuni reduse

Există o bibliotecă de acest tip realizată într-un mod cu totul și cu totul special. O familie din Coeur d’Alene, Idaho, a realizat-o.

Cine altcineva decât un iubitor de carte putea realiza o bibliotecă ce pare desprinsă din povești? Numele său este Sharalee Armitage Howard, a cărui meserie se află în strânsă legătură cu domeniul cărților: este bibliotecar, deopotrivă artist și a fost și legător de cărți, lucruri care au dezvoltat incontestabil pasiunea pentru universul livresc. Din acest motiv, decizia sa a fost aceea de a realiza o bibliotecă din trunchiul unui copac.

Fiind pus în situația de a tăia arborele din fața casei sale, ce avea 110 ani, Sharlee Armitage Howard a luat decizia uluitoare de a transforma trunchiul acestuia într-o bibliotecă desprinsă din povești.

Cum anume a realizat această transformare? Ei bine, a început prin sculptarea trunchiului, astfel încât să îi permită să așeze rafturi. Ulterior a adăugat o ușă și un acoperiș destul de simple, dar cu un impact vizual și estetic de necontestat. Dacă vă gândeați că s-a rezumat doar la atât, vă înșelați. Din această bibliotecă de basm nu puteau lipsi felinarele, așa că s-a ocupat și de instalarea unui sistem în acest sens.

Biblioteca în miniatură este disponibilă oricărui cititor care își dorește lecturarea unei cărți, dar care nu își permite achiziționarea acesteia, astfel încât are posibilitatea de a o împrumuta din acest loc cu totul și cu totul special…

Ideea lui Sharlee Armitage Howard este una revoluționară și foarte bine primită. Nici nu ar putea fi altfel, dacă avem în vedere rezultatul uimitor la care a ajuns pornind de la o idee ce părea să nu aibă finalitate. Ne-a demonstrat însă că orice este posibil atunci când îți dorești cu adevărat.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..