Home Stiri mondene Medicul Papei Francisc a dezvăluit care este starea reală de sănătate a Pontifului

Medicul Papei Francisc a dezvăluit care este starea reală de sănătate a Pontifului

de negriuelena

Papa Francisc, pe numele său real Jorge Mario Bergoglio, în vârstă de 82 de ani, a suferit, în urmă cu circa 50 de ani, pe când era adolescent, o infecție de natură pneumologică în urma căreia a ajuns să își poată folosi doar unul dintre plămâni.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza imposibilității de utilizare a antibioticelor pe scare largă, pneumonia fiind tratată, la acea vreme, pe cale chirurgicală.

Dr. Zab Mosenifar, medic specializat în Pneumologie la Cedars Sinai Medical Center din Los Angeles, a vorbit despre acest lucru mai puțin cunoscut în legătură cu Papa Francisc, dar a oferit detalii și în privința stării de sănătate reale a Suveranului Pontif, după cele mai recente date cunoscute.

„Papa Francisc şi-a pierdut, probabil, plămânul cu peste 50 de ani în urmă, într-o vreme când infecţiile fungice sau pneumonia erau tratate pe cale chirurgicală deoarece antibioticele nu erau disponibile pe arie largă.

Însă plămânul său sănătos a crescut, cel mai probabil, şi s-a extins pentru a acoperi capacitatea pulmonară aproape de normal într-un an sau doi, pare să fie în putere şi sănătos şi ar trebui să aibă capacitatea pulmonară aproape de normal”, a declarat Dr. Zab Mosenifar…

Acesta a vorbit și despre motivul pentru care medicii folosesc, de regulă, un singur plămân în cazurile în care este necesar să se realizeze transplant.

„Fără să îl văd sau să îl consult, pot spune cu uşurinţă că funcţionează la 85 sau 90 la sută din capacitatea cuiva de vârsta sa care are ambii plămâni şi nu s-a îngrijit atât de bine…

Plămânii umani au o capacitate peste limita normală, motiv pentru care doctorii folosesc, de obicei, un singur plămân pentru transplanturi. Există între 30.000 şi 40.000 de pacienţi în SUA care trăiesc cu un singur plămân în urma unui transplant şi alte mii care au pierdut un plămân în urma unor boli sau traume”, a adăugat medicul.

Sursa: wowbiz.ro

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies