Home Stiri mondene Mihai Craiu le critică pe Monica Pop și Olivia Steer, după ce au spus că sunt împotriva vaccinului

Mihai Craiu le critică pe Monica Pop și Olivia Steer, după ce au spus că sunt împotriva vaccinului

de Buinoschi Andreea

Doctorul Mihai Craiu a fost extrem de deranjat de afirmațiile celor două femei și, invitat într-o emisiune TV, acesta și-a argumentat opinia. Se pare că, din punctul lui de vedere, cele două femei au făcut niște afirmații de-a dreptul scandaloase, întărind frica pe care oamenii o au față de vaccinul împotriva coronavirusului.

„Oamenii care sunt ezitanți (n.r.: în a face vaccinul) au un narativ de absolut bun-simț. Ei se întreabă dacă nu a apărut prea repede vaccinul. Nu se gândesc la alte alternative, pentru că dacă pui întrebarea: «Ce punem în loc ca să ne recăpătăm viața normală?», niciunul din ezitanți nu vine cu o soluție «eu vreau să mănânc pătrunjel», cum a zis Olivia (n.r.: Olivia Steer), ca să zâmbim un pic. Deci nu există alternative, spun doar că nu vor vaccinul, nu spun că vor altceva. O parte dintre ezitanți spun că poate s-ar vaccina, dar se uită să fie altul înaintea lor și vor lua o decizie după cum merg lucrurile. Ezitarea este omenească și are niște surse în explicarea insuficient de simplă, în «pacienteză», a procesului de obținere a vaccinului. Dacă oamenii ar înțelege că nu e niciun fel de experiment pe ei, ar accepta mai mulți (n.r.: să se vaccineze).

Ce pot să le spun (n.r.: antivacciniștilor)? Dacă tu crezi că te ajută orice produs natural, folosește-l, dar nu te îndepărta de sfatul medicului tău de familie care te cunoaște, îți cunoaște familia, îți cunoaște sensibilitățile și care vine și îți spune – «Acum e cazul să te internezi, să primești antiviralul X sau tratamentul Y sau să te vaccinezi» (…). Câtă vreme se referă la un produs natural, el poate să îl ia, dar nu în loc de vaccin, nu în loc de antiviral. Trebuie și un sfat medical.

Și spun că știința ne-a spus cum putem să facem leucemie, este dovedit: mecanismele intime pleacă de la gene. (…) Este un semnal de on/off, vine un stimul oarecare (expunerea la radiații, substanțe carcinogene)…. Vine un stimul și aprinde butonul. Trebuie să ai anumite gene pentru a face un anume tip de cancer. (…) Știm de cancere că nu pot să apară din senin, ca urmare a expunerii la o anumită informație (…). Ele nu pot să apără după expunere la ARN mesager, dacă e să vorbim de vaccinurile candidate.

Este foarte blamabil că induci spaima unor profani, folosind un bau-bau îngrozitor ce nu poate fi cuantificat acum, dar asta nu te face mai puțin performant chirurg sau ce profesie ai tu acolo. Personal înclin să cred că (n.r.: afirmația dr. Pop) vine și din dorința de mediatizare, de senzațional, e greu de spus. Încerc să înțeleg modelul psihologic al unui astfel de confrate”, a mărturisit doctorul în cadrul unei emisiuni difuzate la Digi 24…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies