Home Stiri mondene Ministrul Educației, declarații despre o posibilă închidere a școlilor în septembrie

Ministrul Educației, declarații despre o posibilă închidere a școlilor în septembrie

de Arseni Ana
Ministrul Educației, declarații despre o posibilă închidere a școlilor în septembrie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat public faptul că nu este exclus ca școlile să rămână închise în septembrie. Afirmația sa a fost justificată în mod corespunzător, spunând că acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care virusul va mai exista în România chiar și atunci.

Monica Anisie a spus că sistemul educațional trebuie să fie adaptat acestei pandemii și că toate cursurile trebuie să fie făcute online până la toamnă.

Cum riscul de îmbolnăvire în această perioadă este foarte mare, elevii și studenții nu se vor mai întoarce pe băncile școlilor și ale facultăților și vor trebui să continue să învețe, dar făcând acest lucru de acasă.

Ministrul Educației nu a exclus nici varianta unui al doilea val de îmbolnăviri, spunând că nimeni nu poate garanta că această perioadă grea va lua sfârșit până în luna septembrie. De asemenea, aceasta a mai declarat și faptul că școlile și universitățile ar trebui să se pregătească și pentru această posibilitate, iar cursurile se vor desfășura, așa cum toți bănuiesc, online.

„Dacă cumva, Doamne ferește, ne vom întâlni cu aceeași situație pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiți.

Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideți să fim sinceri, am fost puși într-o situație cu care România nu s-a mai întâlnit și nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Ministrul Educației.

Monica Anisie a mai fost întrebată și de programul pe care îl va folosi, iar aceasta a declarat că: „Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum.

Speram ca în toamna să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi.

Foarte greu am putut identifica și spatii în care să filmăm.

Sperăm ca, din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență, să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, sursa: fabricatînromânia.

Începând cu data de 11 martie a acestui an, toate școlile din România au fost închise, cursurile rămânând obligatorii și desfășurându-se online, cu ajutorul unor platforme ce au fost accesate în mod gratuit. De asemenea, universitățile au fost și ele închise, din cauza stării de urgență.

Cursurile ar fi trebuie să se reia începând cu data de 30 aprilie, dar pandemia nu a permis acest lucru.

Închiderea școlilor reprezintă o problemă foarte mare atât pentru profesori, cât și pentru elevi, deoarece mulți elevi și studenți nu pot participa la orele online, neavând acces la internet sau la dispozitive care le pot permite conectarea pe platformele respective, fiind nevoiți să rămână în urmă cu lecțiile predate…

Probleme le-au fost create și elevilor și studenților din anii terminali, aceștia fiind nevoiți să mai aștepte ceva timp până la susținerea examenelor. Datele examenelor și ale înscrierilor la facultate au fost decalate, acest lucru reprezentând o situație neplăcută și pentru elevi, dar și pentru profesori.

sursa

loading...

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies