Home Stiri mondene Regina Elisabeta a II-a a avut prima apariție publică, după ce soțul ei a decedat

Regina Elisabeta a II-a a avut prima apariție publică, după ce soțul ei a decedat

de Clara

Vineri, Prințul Philip a decedat, la vârsta de 99 de ani. Acesta urmează să fie îngropat sâmbătă, la ora locală 15:00, la Capela St. George, Castelul Windsor, unde vor putea participa doar câteva persoane, din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Acum, la aproape o săptămână de la nefericitul eveniment, Regina Elisabeta a II-a a avut prima apariție oficială. Suverana a găzduit o ceremonie de retragere a Lordului Chamberlain Earl Peel, organizată în urma celor 14 ani pe care acesta i-a petrecut în slujba Familiei Regale a Marii Britanii. Conform usmagazine.ro, Lordul Chamberlain Earl Peel a decis pe data de 31 martie să se retragă din funcția pe care o ocupa.

În acest moment, Regina Elisabeta a II-a se află într-o perioadă de opt zile de doliu, în memoria fostului ei soț. Tocmai din această cauză, afacerile de stat și legile care urmau să fie aprobate de către aceasta sunt puse în așteptare, iar întreaga activitate va fi reluată imediat ce perioada de doliu va trece.

La înmormântare vor putea participa doar 30 de persoane și totul se va desfășura într-un cadru restrâns, așa cum și-a dorit regretatul Duce de Edinburgh. Chiar Regina va fi cea care va decide numele persoanelor care vor putea participa la ceremonie.

Persoanele care vor participa, cu siguranță, vor fi cei patru copii ai cuplului, alături de partenerii de viață: Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, Prințul Edward și Sophie, Prințul Andrew și Prințesa Anne și Timothy Laurence. Mai mult decât atât, conform mirror.co.uk, toți cei opt nepoți ai fostului Prinț Philip vor participa: Prințul William, Prințul Harry, Peter Phillips, Prințesele Beatrice și Eugene, Lady Louise Windsor, Zara Tindall și Vicontele Severn. Kate Middleton va participa și ea la slujba de înmormântare, în timp ce Meghan Markle a rămas în SUA, fiind în ultimul trimestru de sarcină…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies