Home Stiri mondene Regina Elisabeta a II-a a încălcat tradiția

Regina Elisabeta a II-a a încălcat tradiția

de Buinoschi Andreea

Astăzi este ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii. Majestatea Sa împlinește vârsta de 95 de ani, dar anul acesta a decis să schimbe lucrurile.

Din cauza faptului că soțul ei, Prințul Philip, a murit la vârsta de 99 de ani pe data de 9 aprilie, Regina încă este în doliu, deși acesta s-a încheiat în urmă cu doar câteva zile. Suverana a anunțat că nu va face nimic special de ziua ei, deoarece, în fiecare an, aceasta serba alături de Ducele de Edinburgh.

Cu ocazia zilei sale de naștere, pentru a nu se simți singură, Regina va avea alături câțiva membri din personalul de la Castelul Windsor. Mai mult decât atât, Regina Elisabeta a II-a declarat că nu vrea să mai fie trase salvele de tun în Hyde Park și la Turnul Londrei, așa cum se întâmpla în fiecare an pentru a marca aniversarea sa.

Cu toate acestea, membrii Familiei Regale și-au arătat suportul încă o dată. Deoarece știu cât îi este de greu Majestății Sale în această perioadă, Kate Middleton și alte persoane au decis să organizeze o mică recepție pentru Regină. Acestea vor să mai alunge sentimentele de durere și de singurătate pe care le experimentează din cauza morții soțului ei.

Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, s-au căsătorit în urmă cu 73 de ani. Decesul acestuia a venit cu doar două luni înainte de a împlini vârsta de 100 ani. Problemele de sănătate pe care acesta le avea și-au spus cuvântul, mai ales că, timp de aproximativ o lună, a fost internat în spital.

Regina i-a respectat ultima dorință, iar acesta a avut parte de o ceremonie militară și nu de funeralii naționale, așa cum se obișnuiește în Familia Regală. La ceremonie au luat parte doar 30 de persoane, din cauza regulilor care au fost impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies