Home Stiri mondene Regina Elisabeta a II-a și prințul Charles au și sânge românesc. Iată care sunt legăturile lor cu țara noastră!

Regina Elisabeta a II-a și prințul Charles au și sânge românesc. Iată care sunt legăturile lor cu țara noastră!

de negriuelena

Este bine cunoscut că prințul Charles al Marii Britanii face des vizite în țara noastră, de peste 20 de ani, mai ales în Transilvania, zonă de care s-a îndrăgostit și unde și-a cumpărat și proprietăți. Dar faptul că a ales tocmai România pentru perioadele sale de relaxare nu este un lucru întâmplător.

Membrii familiei regale britanice au legături de sânge cu cei din fosta casă regală a României, prin intermediul reginei Mary (Maria), fosta soție a regelui George al V-lea al Marii Britanii și bunica reginei Elisabeta a II-a, cea care se află actualmente pe tronul Marii Britanii.

Regina Mary a fost nepoata frumoasei contese Claudine Rhédey de Kis-Rhéde, care s-a născut în 1812 în România, mai precis în zona care corespunde în prezent localității Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș.

Viața contesei Claudine a fost una tulburătoare. Aceasta l-a cunoscut la un bal mascat din Viena pe cel care urma să îi devină soț, prințul Alexander de Wurttenberg. Au avut împreună două fete și un băiat. Chiar pe când era însărcinată pentru a patra oară, contesa a suferit un accident în drum spre Graz, Austria, decedând tragic la numai 29 de ani. Aceasta a fost înmormântată în biserica din localitatea de baștină, care se află vizavi de conacul unde s-a născut.

Contele Franz von Teck, fiul contesei Claudine, s-a născut în 1837 și și-a unit destinul cu prințesa Mary Adelaide de Cambridge, cei doi având împreună patru copii, dintre care o fiică și trei fii. Fiica lor, Mary Victoria, s-a născut în 1867 și s-a căsătorit, în 1893, cu cel care urma să fie încoronat rege al Marii Britanii, George al V-lea, căpătând și ea titlul de regină odată ce soțul său urcase pe tron. Cei doi au avut șase copii. Dintre aceștia, doi au fost urmași la tron, și anume Edward al VIII-lea şi George al VI-lea, dar, în urma abdicării lui Edward, a fost încoronat George. Regina Elisabeta a II-a este fiica cea mare a lui George al VI-lea și mama prințului Charles.

Regina Mary a fost cea care s-a ocupat, în 1935, de renovarea lăcașului de cult din Sângeorgiu în care a fost înmormântată bunica sa, trimițând totodată și o placă comemorativă. În 2008, prințul Charles și-a adus omagiile străbunicii sale la acea biserică, unde a depus și coroană de flori…

Legăturile de sânge se întind și mai mult în istorie, până la dinastia Basarabilor, membrii familiei regale britanice fiind înrudiți pe departe și cu cei din familia lui Vlad Țepeș. În cadrul documentarului Wild Carpathia, Prințul Charles chiar a declarat că este urmașul domnitorului.

Sursa: click.ro

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies