Home Vremea România, sub cod galben de ploi și de ninsori

România, sub cod galben de ploi și de ninsori

de Andreea M

Vremea din România se va schimba drastic începând de mâine. Schimbările climatice provocate de încălzirea globală nu se opesc, iar România va intra sub cod galben de vreme rea.

Ninsori abundente, furtuni puternice și vicolul vor fi principalele fenomene meteorologice care se vor desfășura între 15 și 17 martie. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică astăzi și trebuie să ne pregătim pentru o vreme cumplită.

Deși suntem la jumătatea lunii martie, iarna nu vrea să plece și continuă să își facă simțită prezența. Pentru România urmează trei zile extrem de grele, cu temperaturi scăzute și cu viscol și ploi abundente. ANM a emis astăzi o avertizare de cod galben în partea de Vest a României.

Aceasta a intrat în vigoare astăzi, la ora 16:00 și va ține până maine, 15 martie, la ora 14:00. Mai mult decât atât, începând cu ziua de mâine, codul galben se va extinde și va cuprinde întreaga țară, deși, dacă ținem cont de luna din calendar, ar trebui să ne bucurăm se soare și de temperaturi în creștere.

În vestul Transilvaniei, în Maramureș, în Crișana și în Banat va ploua, inclusiv în nordul țării, unde precipitațiile nu vor fi atât de puternice. Cu toate acestea, în zonele în care altitudinea este mai mare de 1700 de m, Carpații Occidentali, dar și unde altitudinea trece de 1200 m, nordul Carpaților Orietanli, va începe să ningă, stratul de zăpadă care se va depunde fiind unul considerabil.

Local, cantitățile de apă vor fi mai mari de 20-25 l/mp, 30-35 l/mp. Mai mult decât atât, vândul va bate cu putere la munte și în vestul țării, unde rafelele vor avea viteza de 45-60 km/h.

A doua avertizare va începe mâine și va aduce precipitații în întreaga țară, iar cantitatea de apă va fi mai mare de 25-30 l/mp, pe alocuri fiind chiar de 40-60 l/mp.

Sursa

Sursa

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..