Home Stiri mondene Signal și Telegram, în luptă cu WhatsApp

Signal și Telegram, în luptă cu WhatsApp

de Buinoschi Andreea

WhatsApp are alte două aplicații concurente: Telegram și Signal. Cele din urmă le promit utilizatorilor că vor avea parte de confidențialitate exclusivă în ceea ce privește conversațiile pe care le vor avea.

În anul 2020, Signal a fost desemnată cea mai descărcată aplicație din App Store, dar și din Magazin Play. Mai mult decât atât, oamenii care nu mai vor să folosească WhatsApp au ales, în schimb, să comunice prin intermediul aplicației Telegram.

De ceva timp, WhatsApp a început să piardă din ce în ce mai mulți clienți, din cauza faptului că mesajele nu ar fi confidențiale. Se pare că acestea ar fi chiar la dispoziția celor care au cumpărat această rețea. Mai mulți susținători, dar și lideri ai confidențialității au declarat că optează pentru Signal.

Aplicația Signal este deținută de o organizație nonprofit și care, spre marea bucurie a celor care au folosit-o, face exact ceea ce promite. Conform celor care au descărcat-o, față de mesajele de pe WhatsApp, cele din aplicația Signal rămân confidențiale. Mai mult decât atât, chiar pe site-ul companiei este specificat faptul că este un serviciu de mesagerie ce promite 100% confidențialitate utilizatorilor săi.

Așadar, iată ce face aplicația Signal, mai exact! Se pare că aceasta nu stochează niciunul dintre mesaje, nu partajează informațiile discutate cu nimeni altcineva și nici nu ascultă mesajele. Potrivit celor care au inventat-o, aplicația este una de viitor, nu afișează nicio reclamă și nici nu urmărește traficul de rețea prin niciun instrument.

Chiar și aplicația Telegram promite confidențialitate, chiar dacă nu este la fel de performantă ca cea menționată anterior. Cu toate acestea, unele persoane nu au încredere totală în Telegram, deoarece rușii sunt cei care au inventat-o…

Chiar și cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a declarat că a renunțat la WhatsApp, iar aplicația pe care o folosește este Telegram.

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies