Home Stiri mondene Situație tensionată între William și Harry la înmormântarea Prințului Philip

Situație tensionată între William și Harry la înmormântarea Prințului Philip

de Buinoschi Andreea

Ieri a avut loc ceremonia funerară a Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Persoanele care au participat au fost foarte puține la număr, iar întreaga slujbă s-a ținut la Capela St. George a Castelului Windsor.

Prințul Charles a fost condus de către Prințul Charles și Prințesa Anne, de la Castelul Windsor spre Capela St. George. Totul a avut loc pe muzica de fanfară aleasă chiar de către Ducele de Edinburgh înainte de a trece în neființă.

Convoiul a fost alcătuit și din Prințul Andrew, Prințul Edward, Prințul William și Prințul Harry, iar Regina Elisabeta a II-a a ajuns la Capela St. Georghe într-un Bentley, alături de o doamnă de bază din Familia Regală. Pe timpul slujbei funerare, Prințul William și Prințul Harry au stat separat, deoarece Familia Regală a vrut să evite orice fel de tensiune care putea lua naștere între cei doi.

„Viaţa lui îndelungată a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspiraţi de loialitatea lui de neclintit faţă de regina noastră, de serviciul lui în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului, de curajul, forţa morală şi credinţa sa.

Vieţile noastre au fost îmbogăţite de bunătatea, umorul şi umanitatea lui (…) Ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea harul de a-i urma exemplul”, a spus Diaconul, relatează news.ro.

Prințul Philip a decedat pe data de 9 aprilie. La doar o zi de la tragicul eveniment, Prințul Charles a ieșit public și a făcut mai multe dezvăluiri cu privire la relația pe care a avut-o cu tatăl său. „Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil, Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a mărturisit fiul Reginei Elisabeta a II-a, potrivit digi24.ro.

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..