Home Stiri mondene Ștefan Bănică Jr. este milionar. Iată ce s-a întâmplat cu averea sa până acum!

Ștefan Bănică Jr. este milionar. Iată ce s-a întâmplat cu averea sa până acum!

de Buinoschi Andreea

Ștefan Bănică junior este unul dintre cei mai de succes artiști de la noi. Acesta reușește să facă an de an unele dintre cele mai reușite spectacole, iar de-a lungul timpului acest lucru s-a resimțit și în conturile sale. Artistul a strâns o adevărată avere, reușind să adune peste un milion de euro în conturi.

Firma sa, Mabel Concert, a înregistrat o creștere spectaculoasă. Între anii 2006 și 2013, profitul net a fost de aproximativ 12 milioane de lei, echivalentul a 2,5 milioane de euro. Cu toate acestea, în anul 2019, după ultimul bilanț, firma sa a ieșit pe minus. Pierderile au fost de 288.120 de lei, iar datoriile sunt de 713.026 de lei.

În urmă cu ceva timp, artistul a acordat un interviu pentru cei de la România TV și a vorbit despre copilăria sa, dar și despre ce l-a îndrumat către muzică.

„Sunt bucureștean get-beget. Am copilărit pe 1 Mai și pe strada Stolnicului, care este lângă Arcul de Triumf. Apoi, de la vârsta de șase ani, m-am mutat pe Dorobanți. Am avut o copilărie frumoasă datorită părinților mei. Tot ce sunt astăzi, ca om și ca artist, le datorez părinților mei. De altfel, în toată cariera mea am compus doar trei cântece dedicate cuiva anume. Unul este dedicat tatălui meu, se numește «Lui», al doilea este dedicat fiicei mele, «Cântec pentru Violeta», iar al treilea a fost scris pentru mama mea și se numește «Mama».

Sunt autodidact. Am avut modelele mele. În 1974, ascultam ABBA, de-abia se lansase trupa suedeză și țin minte că eram îndrăgostit de blondă, de Agnetha. Era și un film despre ABBA, pe care țin minte că l-am văzut la cinematograful Patria.

Apoi, nu știu cum, pe benzile de magnetofon ale unchiului meu, am auzit melodia «Can’t Buy Me Love», a Beatles-ilor, iar în momentul în care Lennon a țipat înainte de solo, pentru mine a fost un șoc. În viața mea s-a schimbat ceva în acel moment. Am început să caut tot ce puteam căuta în acea perioadă despre Beatles. Nu exista internet pe atunci, nici casete. Vinilurile sau benzile de magnetofon erau singura mărturie.

După ce am descoperit Beatles-ii, care m-au făcut să îmi cumpăr o chitară bulgărească, frumoasă, dar proastă, am fost curios să vad ce-a fost înainte de Beatles. Așa i-am decoperit pe Elvis Presley, pe Jerry Lee Lewis, pe Chuck Berry, pe Little Richard, pe pionierii rock’n-rollului, care m-au făcut să vreau să cânt la pian și la chitară”, a spus acesta pentru sursa menționată anterior…

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies