Home Dragoste Top 20 filme de dragoste

Top 20 filme de dragoste

de admin
filme de dragoste

Filme de dragoste care au făcut istorie de-a lungul timpului, impresionând fiecare în felul său. Iată un top 20 al celor mai bune filme de dragoste ale tuturor timpurilor!

Cele mai bune filme de dragoste

 1. Titanic

Cine nu a văzut Titanic măcar odată? Povestea are în centrul atenţiei două personaje ce reprezintă două clase sociale total diferite, dar care se îndrăgostesc iremediabil. Deşi iubirea lor este una foarte mare, aceasta ia sfârşit când vasul se scufundă. Jack îşi sacrifică viaţa pentru a o salva pe Rose, iubita sa.

Titanic este unul dintre cele mai tragice filme de dragoste ale istoriei.

 1. A Walk to Remember O iubire de neuitat

Este materializarea perfectă a expresiei „extremele se atrag”.

Filmul prezintă o poveste de dragoste ce ia naştere între două persoane total diferite. Cel mai rebel băiat din şcoală se îndrăgostește de cea mai cuminte fată din tot liceul, Jamie.

La început, băiatul, Landon Carter, nu îi acordă atenţie fetei şi o pune în situaţii dificile, devenind subiect de glume pentru el şi prietenii săi.

Însă situaţia se schimbă în momentul în care Landon este nevoit să facă o activitate în care este implicată şi Jamie, iar cei doi vor începe o relaţie.

Este unul dintre acele filme de dragoste în care extremele se atrag.

 1. Tres metros sobre el cielo – Trei metri deasupra cerului

Este unul dintre acele filme de dragoste spaniole, dar acesta are un final diferit de al celorlalte. Prezintă o poveste a extremelor.

Acesta este unul dintre filmele de dragoste în care situaţia financiară nu contează.

Babi este o fată bogată care învaţă la o şcoală privată, iar Hugo este un băiat pasionat de motoare care trăieşte modest şi intră în tot felul de probleme.

La început nu se suportă, fac tot posibilul să se evite, dar, cu timpul, se îndrăgostesc şi ajung să fie împreună. După ceva timp, Hugo pleacă în Anglia şi cei doi se despart. Când acesta se întoarce şi vrea să se împace cu Babi, se îndrăgostește de o altă fată.

 1. Me Before You – Înainte să te cunosc

Will este un tânăr putred de bogat, dar care, din cauza unui accident, nu mai poate să meargă şi apelează la scaunul cu rotile.

Louisa este o fată simplă, săracă, ce muncește din greu pentru a-şi întreţine familia.

Când aceasta este dată afară de la muncă, este nevoită să se angajeze la familia lui Will şi să aibă grijă de acesta.

Din cauza problemelor de sănătate pe care le are, Will este foarte morocănos şi nimeni nu-i poate face pe plac. Louisa reuşeşte să treacă de această barieră, iar cei doi încep o poveste de dragoste.

Me Before You este unul dintre acele filme de dragoste în care finalul este unul devastator, deoarece Will va face o alegere care va schimba viaţa tuturor celor care îl cunosc.

 1. Five Feet Apart – La cinci pași de tine

Five Feet Apart este unul dintre acele filme de dragoste care prezintă o poveste de dragoste de-a dreptul devastatoare.

Stella Grant este o fată tânără dependentă de tehnologie. Face tot posibilul să ducă o viaţă normală, deşi este obligată să petreacă timpul în spital.

Stella suferă de o boală gravă, la fel ca un alt băiat care este internat în acelaşi spital ca şi ea şi care, cu timpul, devine iubitul ei.

Când Will decide să renunțe la tratament, Stella încearcă să-l facă să se răzgândească şi, în acest mod, să-i salveze viaţa.

 1. The Vow – Jurământul

Paige și Leo sunt doi artiști foarte apreciați în Chicago și care se bucură de o căsnicie minunată.

Din cauza unei ninsori abundente ce pune stăpânire pe oraș, cei doi soți sunt implicați într-un accident de mașină. Leo scapă nevătămat însă soția sa, Paige, își pierde memoria și toate amintirile legate de soțul său.

Oare va reuși Leo să o facă să își amintească cine este? Oare sentimentele lor vor mai fi ca înainte?

The Vow este unul dintre acele filme de dragoste care te fac să verși lacrimi nu doar la finalul lor.

 1. The Notebook – Jurnalul

Povestea începe cu imaginea a doi bătrâni într-un azil. Ea, Allie, nu își amintește cine este omul de lângă ea, omul care, în urmă cu câteva zeci de ani i-a dat inima sa, Noah.

Noah are cu el un jurnal din care îi citește lui Allie toate amintirile pe care cei doi le-au trait. În momentele în care Allie își aduce aminte, îi cere lui Noah să aibă grijă de tot ceea ce au construit până atunci.

The Notebook este unul dintre multele filme de dragoste profunde, care te fac să empatizezi cu personajele chiar mai mult decât credeai.

 1. The Fault in Our Stars – Sub aceeași stea

Hazel Grace este o fată tânără, dar care suferă de o boală foarte gravă, și anume, cancer. Augustus Waters este un băiat ce participă la un grup de sprijin, unde va veni și Hazel, fiind îndemnată de părinții săi.

Întreaga poveste al celui de-al optulea film de dragoste din topul nostru de 20 filme de dragoste se învârte în jurul celor doi tineri care se îndrăgostesc unul de celălalt, dar și în jurul lui Hazel, care se luptă și care face tot posibilul pentru a se face bine.

 1. Dear John – Dragul meu John

O poveste de dragoste se înfiripă între un soldat tânăr, John, și o studentă care este idealistă, Savannah. John, aflat într-o permisie, o întâlnește pe Savannah, iar el se îndrăgostește la prima vedere.

Timp de șapte ani, cei doi își trimit scrisori, iar cele primite de la Savannah îl ajută pe front.

Acesta este unul dintre acele filme de dragoste în care consecințele iubirii prea mari se anunță pe parcursul poveștii.

 1. Safe Haven – Refugiu pentru viață

Al 10-lea nume din lista noastră de 20 de filme de dragoste prezintă  povestea unei foste soții abuzate de bărbatul său, Katie, care decide să-și schimbe viața, mutându-se în altă țară.

Aceasta, deși preferă să țină la distanță bărbații, începe să aibă sentimente pentru un proprietar de magazine, pe nume Alex.

Katie înțelege că este mai bine să riști decât să trăiești o dragoste neîmpărtășită.

 1. The First Time – Prima dată

Povestea acestui film este despre doi tineri care petrec un weekend împreună, datorită unei petreceri. Deși concepțiile lor despre iubire sunt total diferite și nu au avut niciodată o relație, cei doi încep să se îndrăgostească, să dea frâu liber sentimentelor și trăiesc prima iubire.

Aceste este unul dintre acele filme de dragoste în care fiorii primei iubiri sunt surprinși în esență.

 1. One Day – Într-o zi

Acesta este unul dintre acele filme de dragoste a căror acțiune se desfășoară în decursul mai multor ani.

O prietenie extrem de importantă ia naștere în ziua în care Emma Morley și Dexter Mayhew sărbătoresc absolvirea. Cei doi încep o frumoasă relație ce se bazează pe prietenie, încredere, suport reciproc, dar este bazată și pe felul în care reușesc să depășească momentele dificile și felul cum sunt alături unul de altul atât la bine, cât și la greu.

 1. Crazy Stupid Love – A naibii dragoste

Cal și Emily formează o familie de două decenii, o familie frumoasă și fericită. Au trei copii reușiți, iar Cal se consideră un om împlinit atât pe planul financiar, cât și pe cel profesional.

Din păcate, viața lui frumoasă și perfecta se destramă în momentul în care Emily are o aventură cu un al bărbat. Deși Cal face tot posibilul să treacă peste, ba chiar intră într-un anturaj care nu îi aduce satisfacții, gândul său zboară tot la Emily și încearcă să o recucerească.

Crazy Stupid Love este unul dintre acele filme de dragoste ce urmăresc cursul inevitabil al vieții, dar și lupta protagoniștilor de a face ca lucrurile să revină la normal.

 1. My Sassy Girl – Trăiește clipa

Acesta este unul dintre filmele de dragoste în care personajul principal este dragostea adevărată.

My Sassy Girl îl prezintă pe Charlie Beloo în momentul în care se îndrăgostește, acest lucru întâmplându-se pentru prima și ultima dată.

Jordan, o tânără frumoasă, îi câștigă inima lui Charlie, însă, deși el chiar își dorește ca totul să meargă ca pe roate, orice încercare de relație a lor este compromisă.

 1. Moulin Rouge

Personajele care dau naștere acțiunii sunt un tânăr poet, pe nume Christian, și una dintre vedetele faimosului club Moulin Rouge, numită Satine.

Deși Christan și-a exprimat iubirea pe care i-o poartă femeii, acesteia îi este foarte greu să se apropie de bărbat, deoarece îi datorează foarte multe unui alt bărbat care este responsabil pentru faptul că a ajuns atât de sus.

 1. Becoming Jane

Jane Austen este o tânără a secolului al XVIII-lea care crede, cu toată inima, în dragostea adevărată. Însă, părinții ei nu sunt de aceeași părere. Ei își doresc pentru fiica lor o viață lipsită de griji, acest lucru obligând-o pe fata lor se căsătorească cu un tânăr bogat.

În aceeași perioadă, un bărbat pe nume Tom Lefroy își face apariția în orașul în care locuiește Jane și îi câștigă atenția.

Rămâne de văzut dacă fata va alege ceea ce o face fericită sau îi va asculta pe părinții săi și îi va face pe ei fericiți.

 1. A Walk in the Clouds – Atât de aproape de cer

După ce se întoarce din al doilea război mondial, soldatul interpretat de Keanu Reeves înțelege, cu tristețe, că viața nu îi mai oferă nimic în comun cu trecutul său, așa că decide să înceapă o viață nouă.

Personajul interpretat de Keanu o întâlnește pe tânăra Aitana și decide să o ajute. Fata rămăsese însărcinată și, fiind nemăritată, acest fapt putea sa strice relația pe care o avea cu tatăl său. Așadar, tânărul interpretat de Keanu se preface că este soțul său pentru a face cunoștință cu părinții fetei însă acest lucru le va schimba viața celor doi pentru totdeauna.

 1. If Only – Taxiul destinului

Un om de afaceri de origine engleză suferă mai multe lovituri din partea vieții.

Cea mai dureroasă este legată de un vis care se dovedește a fi premonitoriu în care este vorba despre iubita sa și un accident grav de mașină. După o ceartă foarte gravă care aproape s-a terminat cu despărțirea celor doi îndrăgostiți, fata decide să plece însă este implicată într-un accident de mașină foarte grav, din cauza căruia își pierde viața.

Dându-și seama de gravitatea situației și fiind copleșit de un sentiment de vină, acesta face tot posibilul ca în ziua cu pricina să își oprească iubita din a pleca de acasă, evitând în acest fel accidentul și, implicit, moartea ei.

Deși știe că este imposibil să schimbe cursul vieții, regretele și remușcările sunt atât de mari, încât se străduiește să schimbe destinul.

 1. Water for Elephants – Apă pentru elefanți

Tânărul Jakob este student în ultimul de facultate la medicină veterinară și se pregătește de examenul de absolvire. Cu două săptămâni înainte ca acest lucru să se întâmple, părinții săi sunt implicați într-un accident de mașină și își pierd viața. Viața băiatului se schimbă complet și decide să se urca într-un tren care mergea către un circ.

20. Kites – Dragoste pe fugă

J. este un bărbat căutat atât de autorități, cât și de infractori și care stă în deșertul Mexican unde își așteaptă sfârșitul. Singurul lucru care îl face să nu își piardă speranța este Natasha, femeia care l-a cucerit cum nimeni nu a făcut-o până atunci…

J. este coregraf și profesor de dans în Nevada, Las Vegas. Acesta ajută femeile imigrante să obțină vizele verzi căsătorindu-se cu ele. Gina este o fată bogată care se îndrăgostește de el, iar el se „îndrăgostește” de averea ei. J. află că fratele său se îndrăgostește de Natasha, iar acest lucru va schimba firul întregii acțiuni.

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies