Home Stiri mondene Tudor Chirilă, mesaj controversat despre elevii care fac teme on-line: „A venit momentul să…”

Tudor Chirilă, mesaj controversat despre elevii care fac teme on-line: „A venit momentul să…”

de negriuelena

Tudor Chirilă a scris pe contul său de Facebook un mesaj controversat cu privire la faptul că în această perioadă copiii fac lecții on-line.

Artistul susține că învățământul practicat în clase era plictisitor înainte de venirea crizei, fapt care a stârnit diverse reacții în rândul internauților. În timp ce unii îl susțin, ceilalți nu sunt de aceeași părere cu artistul.

„Un profesor stă în fața clasei și dictează. Clasa scrie. Fără tragere de inimă. Un elev ar vrea să întrebe. Se uită în jur și renunță.

Zilele curg monoton. Copiii scriu după dictare sau citesc din manuale. Nu pun întrebări. De la catedră, profesorul supraveghează clasa”, a scris Tudor Chirilă.

Totul s-a schimbat însă odată cu situația de criză.

„Apoi, într-o zi, școlile se închid. Nimeni nu știe cât. Profesorul se trezește în fața clasei goale. Nu mai are cui dicta. Merge acasă.

Copiii sunt la casele lor care peste noapte au devenit clasele lor. Sute de mii de celule de clasă. Un fagure. Copiii se conectează unii cu alții.

Stau în paturi, cu laptopurile în față”, a adăugat cântărețul, care a punctat și faptul că profesorii se străduiesc să se adapteze.

„Profesorul vrea să vină din nou în fața clasei. Intră pe net. Sunt multe aplicații. E încurcat. Sună timid un copil. Întreabă: « – Ai putea să mă ajuți cu aplicația asta? Să vă văd pe toți?»

„– Da, sigur, dom’ profesor». Uite așa și așa și așa. Profesorul ascultă docil. Îl întrerupe pe copil: „– Pot să te întreb cum pot să vă arăt ecranul meu?». Copilul îl învață.

În fiecare zi profesorul înțelege mai bine cum funcționează netu’ ăsta. Pune întrebări. Copiii răspund fericiți. Ei știu multe lucruri despre internet. Profesorul învață.

Vremea dictărilor a trecut, vremea manualelor se duce, a venit momentul să vorbim cu copiii noștri.

A venit momentul să întrerupă, să întrebe, să gândească, să ne învețe lucruri și să-i învățăm lucruri”, a mai scris Tudor Chirilă.

Artistul susține că acest stil de educație este cea a viitorului.

„Despre altceva decât ce e scris. Despre ce nu e scris. Despre emoție. Conexiune. Stări. Viață, în toată splendoarea ei.

Materiile nu sunt obiecte de muzeu, sunt bucăți de viață pe care copiii învață să le trăiască, să le vorbească, să le întrebe. Nu te mai poți întoarce în fața unei clase cuminți.

Poți să te întorci în fața unor indivizi curioși. Iar dacă nu sunt curioși, e treaba ta să-i faci. E treaba ta să-i crești. Liber și curajos.

Asta înseamnă împreună. Nu luptăm cu viruși. Luptăm cu fricile noastre. A venit vremea să nu le mai punem în copii. Să ne pregătim lecțiile cum trebuie.

De la virus nu trebuie să învățăm decât cum să-i molipsim pe alții. Cu educația viitorului”, a conchis Tudor Chirilă…

Sursa: playtech.ro

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies