Home Stiri mondene Dan Bittman este revoltat din cauza măsurilor luate împotriva coronavirusului

Dan Bittman este revoltat din cauza măsurilor luate împotriva coronavirusului

de Buinoschi Andreea

Măsurile impuse de autorități se pare că nu sunt pe placul artistului, iar acesta nu s-a sfiit din a le exprima în mod public. Conform spuselor sale, nici perioada comunistă nu i-a îngrădit mai multe drepturi ca acum, neavând voie să facă mai nimic.

Mai mult decât atât, Bittman a dat vina și pe cei care ne conduc, fiind de părere că, în loc să se gândească ei la o soluție, au adoptat ceea ce au văzut că s-a decis și în alte țări. Acesta a tras și un semnal de alarmă în privința spectacolelor pe care niciun artist nu mai are voie să le țină, acuzându-i pe mai-marii țării de nepăsare.

„Pericolul există (…) Dar ne luăm după alte ţări, în loc să gândim cu capul nostru. Oameni buni, începeţi să gândiţi cu mințile voastre. Nu vă mai lăsaţi influenţaţi de tot felul de poveşti care vin din Franţa, din Italia, din Germania (…) În Germania sunt, poate, zeci de mii de îmbolnăviri în fiecare zi, dar nu moare nici dracu’, pentru că ştiu să aibă grijă de ei şi îi tratează.

În România, avem câteva mii de aşa-zise infectări pe zi şi, iartă-mă, un medic care lucrează în sistem exact pe cifre îmi povestea cum adunau ei: dacă te testează de trei ori, la acelaşi pacient, pun trei, nu unul singur. De asta spun, hai să revenim cu picioarele pe pământ.

Suntem un popor întreg, nu e vorba de mine aici (…) Vorbesc cu mine însumi pentru că sunt revoltat pentru o categorie de oameni foarte mică şi nebăgată în seamă (…) Suntem oameni care ne-am descurcat toată viaţa prin talentul nostru şi am plătit taxe statului român… Să nu spună cineva că ăştia din Guvern, din Grupul de Comunicare, nu-şi dau seama de răul pe care-l fac. Este un rău general.

Nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe vremea lui Ceauşescu, să-mi restrângă cineva dreptul la muncă în felul în care mi se restrânge acum, în plină democrație. Sunt nişte drepturi, cred că încă le mai avem. Aflu de la zi la zi că mi se restrâng toate drepturile posibile”, a mărturisit artistul, vizibil deranjat de situația în care ne aflăm…

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies