Home Stiri mondene Fă testul celor cinci degete și află dacă suferi de prediabet!

Fă testul celor cinci degete și află dacă suferi de prediabet!

de Andreea M

Diabetul este o boală greu de tratat și care afectează foarte multă lume. În Statele Unite ale Americii, aceasta afectează 1 din 10 oameni, iar aproximativ 30 de milioane de americani au primit acest diagnostic în anul 2019.

Diabetul zaharat este un sindrom des întâlnit și care este caracterizat prin creșterea valorilor concentrației de glucoză din sânge, cunoscută și ca hiperglicemie, dar și prin dezechilibrul organismului pacientului.

Glucoza este folosită de către corp pentru a produce sursa de energie necesară acestuia cu ajutorul insulinei, care este, de fapt, un hormon. Diabetul zaharat apare în momentul în care secreția de insulină nu este într-o cantitate suficientă sau când rolul insulinei nu poate fi îndeplinit în organismul pacientului.

Pe lângă tratamentul medical pe care bolnavii îl iau, trebuie să facă exerciții fizice și să fie foarte atenți în ceea ce privește alimentația lor.

Iată un test simplu prin care poți afla dacă ai prediabet! Prediabetul este faza de început a diabetului și, dacă este depistat la timp, poate duce la o vindecare mai rapidă a bolii.

  1. Dacă ești bărbat, ridică un deget. Dacă ești femeie, nu ridica niciun deget;
  2. Dacă ai peste 60 de ani, ridică trei degete, ridică două degete dacă ai peste 50 de ani și ridică un deget dacă ai peste 40 de ani. Dacă ai sub 40 de ani, nu ridica niciun deget;
  3. Dacă nu faci sport deloc sau dacă faci foarte puțin, ridică un deget;
  4. Dacă cineva din familia ta are această boală, diabet, ridică un deget; dacă nimeni nu are, nu ridica niciun deget;
  5. Dacă suferi de hipertensiune arterială, ridică un deget; dacă nu te confrunți cu așa ceva, nu ridica niciun deget;
  6. Dacă ești obez, ridică un deget; dacă ești supraponderal, ridică două degete, ridică un deget dacă ești puțin peste normalul de greutate, nu ridica niciun deget dacă greutatea ta este normală…

Dacă ai minimum cinci degete ridicate, este foarte posibil să ai prediabet și trebuie consultat un medic specialist.

Sursa

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..