Home Stiri mondene Iată ce face şi cum arată Oana Vincu!

Iată ce face şi cum arată Oana Vincu!

de Buinoschi Andreea

Oana Vincu a fost una dintre vocile cele mai cunoscute, dar şi cele mai îndrăgite ale anilor 1990. Aceasta a făcut parte dintr-o trupă extrem de apreciată, dar şi de cunoscută: Genius. În urmă cu ceva timp, artista a vorbit despre cum i s-a schimbat viaţa de când nu mai face parte din trupa-fenomen.

„Totul a început să se clatine atunci când oboseala și-a spus cuvântul. Aveam foarte multe concerte, de multe ori două sau trei pe zi, mai ales în timpul verii, pe litoral. Nu a fost deloc ușor pentru niște copii ca noi.

De-abia terminaserăm liceul și poate nu fuseserăm plecați de acasă mai mult de o săptămână, două, pe timpul vacanțelor de vară. Să nu uităm, de asemenea, condițiile în care se cânta, de cele mai multe ori, pe atunci.

Iarna, sălile erau neîncălzite, nu existau atât de multe hoteluri și pensiuni ca acum, deci uneori și la condițiile de cazare erau probleme. Poate toate astea, oboseala, trei caractere diferite și-au spus, la un moment dat, cuvântul. Nu am mai continuat pentru că am decis de comun acord să ne oprim. Nu au fost certuri legate de bani, precum s-a vehiculat în presă. Știu că citisem adevărate scenarii de film despre despărțirea noastră.

Acum predau canto la Scoala Populară de Artă din Timișoara. Într-o dimineață, pur si simplu, m-am trezit și am simțit că trebuie să mă reapuc de muzică”, a declarat artista, în cadrul unui interviu, potrivit celor de la playtech.ro.

„Nu a fost o urcare treptată, ci a venit aşa, dintr-odată, ca o explozie. De aceea nu stiu dacă se poate vorbi despre un punct culminant. Sau putem spune că a fost un punct culminant prelungit. Ne-am dat seama de efectul muzicii noastre avut asupra tinerilor (şi nu numai) de la vremea aceea, la unul dintre primele noastre concerte, pe care l-am susţinut la Făgăraş, undeva în primele luni ale anului 1998, dupa ce scosesem primul album (decembrie 1997), care conţinea si melodia «Cheful». Era o sală de cultură, arhiplină, care scanda numele «Genius» încontinuu. A fost momentul în care am ştiut ce va urma.

În primul rând, am dat la facultate, continuând, în plan secund, cu muzica, alături de Cezar, cu care am pus bazele unei trupe cu care cântam live piese Genius vechi şi noi, needitate, dar şi cover-uri. În acelaşi timp, compuneam melodii pentru alţi artişti. Lucru pe care-l fac şi în momentul de faţă.

Piaţa muzicală… hmmm… Oare de ce nu au loc toate genurile muzicale pe radio? Mi-ar plăcea să aud şi un rock, un pop-rock… nu ştiu. Se face o limitare a genurilor la noi. A fost o perioadă, acum câţiva ani, în care, dacă dădeai drumul la radio, aveai impresia că auzi aceeaşi piesă, timp de, eu ştiu, cât ţineai radioul deschis. Plictisitor”, a mai spus aceasta în cadrul unui interviu acordat pentru m.ziare.com…

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..