Home Stiri mondene Toni Grecu a vorbit despre experienţa Covid-19: „Nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei resperatorii”

Toni Grecu a vorbit despre experienţa Covid-19: „Nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei resperatorii”

de Clara

Toni Grecu a scăpat ca prin urechile acului de infecția cu noul coronavirus. După ce s-a vindecat, acesta a vorbit cu cei de la Antena 3 despre experiența cumplită prin care a trecut, încercând să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului.

„Ultimele două luni pentru mine au fost ca un fel de film horror începând cu data de 11 ianuarie. Astăzi se împlinesc cam două luni şi încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală.

Am stat în spital trei săptămâni şi după aceea am început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că, în afara domiciliului nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei resperatorii. Plămânii, în cazul meu, au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că, practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă.

Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen. În spital am luat destul de mult, pentru că, pur şi simplu, nu puteam trăi altfel, dar acasă, când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac. Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză.

Cam asta este evoluţia după o lună: kinetoterapie zilnică, gimnastică specifică. Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi au rămas cu urmări. Povestea mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media. Mi-am putut relua activitatea, dar într-o măsură parţială.

Îl fac. Deocamdată e devreme. Pot să aştept trei luni, dar nu mai mult de trei luni. Se spune că maximum trei luni este asigurată această imunitate naturală, după care ea scade. Este foarte important pentru recăpătarea sănătăţii o programă pe care doctorul pneumolog o impune pacientului post-COVID cu afecţiuni respiratorii severe”, a spus acesta pentru Antena 3…

Sursa

Sursa

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies