Home Stiri mondene Tu poți trece acest test simplu? Care este ordinea corectă?

Tu poți trece acest test simplu? Care este ordinea corectă?

de Andreea M

Câteva întrebări din chestionarele pe care cei înscriși la școala de șoferi trebuie să le știe le dau bătăi de cap chiar și șoferilor cu experiență. Deși pare extrem de simplu, multă lume greșește la această întrebare.

„În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecție?”, este întrebarea care îi pune în dificultate pe mulți oameni. Aceștia trebuie să aleagă din următoarele variante:

A. motocicleta, tramvaiul 1, tramvaiul 2, autocamionul;
B. motocicleta, autocamionul, tramvaiul 2, tramvaiul 1;
C. tramvaiul 1, tramvaiul 2, motocicleta, autocamionul.

Răspunsul corect pentru această întrebare este varianta B: motocicleta, autocamionul, tramvaiul 2, tramvaiul 1.

În România, se produc zeci de accidente în fiecare zi, dintre care unele sunt foarte grave, mortale. Cu toate acestea, în anul 2020, numărul lor a scăzut semnificativ deoarece multă lume a fost nevoită să stea acasă și, implicit, nu a mai avut nevoie să se deplaseze cu mașina.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană a declarat că, în anul 2020, și-au pierdut viața pe șoselele din România 18.800 de persoane, cu 17% mai puțin decât în anul 2019, când s-au înregistrat 22.800 de accidente ce au dus la decesul pasagerilor.

„În 2020, pe șoselele europene, au fost cu 4.000 de victime mai puțin față de anul precedent. Din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime – 85 la un milion de locuitori. România trebuie să investească masiv și urgent în soluții pentru siguranța rutieră: infrastructură adecvată pentru fiecare tip de mobilitate, programe de educație, reformă legislativă pentru introducerea tuturor principiilor europene în domeniu. Sper ca investițiile în transporturi prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă consistentă de siguranță rutieră. România are nevoie de o strategie integrată în această privință, care să lege investițiile în infrastructură de cadrul legislativ”, a declarat Adina Vălean, comisarul pentru transporturi, relatează ec.europa.eu…

Sursa

Sursa

Sursa

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..