Home Lifestyle Cele mai frumoase flori de vară

Cele mai frumoase flori de vară

de Clair
flori de vara

Cele mai frumoase flori de vară sunt cele multicolore, care induc un aer liniștitor și tihnit atunci când le privim ca rod al propriei noastre munci.

Florile de vară sunt cele care ne încântă nu doar privirile, ci și simțul olfactiv, mai ales atunci când sunt în grădina noastră proprie.

În acest articol vă punem la dispoziție o selecție cu cele mai frumoase flori de vară pe care le puteți cultiva în propria voastră grădină și de care să vă bucurați pe tot parcursul lunilor călduroase.

  1. Floarea-soarelui

Floarea soarelui

Floarea-soarelui este una dintre cele mai frumoase flori de vară; aceasta poate fi găsită pe lanuri întregi sau poate fi cultivată în propria grădină ca una dintre cele mai impunătoare flori.

Având o floare foarte mare ce se deschide și se rotește după soare, floarea-soarelui are un dublu avantaj: pe de o parte, se cultivă pentru ulei și semințe, iar pe de altă parte, este una dintre cele mai frumoase flori de vară pentru ornamente. Din acest motiv, este foarte frecvent folosită pentru ornamentele de nunți, fiind o alegere potrivită din punct de vedere estetic.

  1. Crin

Crin

Crinul face parte din categoria celor mai frumoase flori de vară datorită mirosului său amețitor, în primul rând. Crinul este ideal pentru că poate fi cultivat atât în grădină, cât poate fi plantat și într-un ghiveci. Floarea sa este albă, în general, rezistând deschisă un timp îndelungat.

  1. Lavandă

Lavanda

Lavanda este una dintre cele mai frumoase flori de vară, având proprietăți multiple. O grădină în care plantăm lavandă este opțiunea ideală pentru a ne regăsi liniștea de care avem nevoie. Mirosul ei îmbietor este un perfect calmant, motiv pentru care este folosită floarea în atât de multe remedii pentru liniște.

  1. Narcise

Narcise

Narcisele pot fi plantate în două culori: alb, respectiv galben, ambele variante fiind flori de vară foarte frumoase. Aceste flori încep să înflorească odată cu venirea primăverii însă floarea lor rezistă și pe perioada verii.

  1. Bujorul

Bujori

De pe lista cu cele mai frumoase flori de vară nu putea lipsi bujorul, atât de răspândit în nuanța de roz-bombon ori de roz-pal. Bujorul este o floare ce poate rezista până la 100 de ani, în sensul în care nu trebuie replantată în fiecare an, motiv pentru care vă puteți bucura an de an de mirosul și frumusețea ei, fără a depune un efort prea mare.

  1. Dalii

Dalii

Daliile sunt flori de vară care impresionează prin floarea foarte mare pe care o au, fiind răspândit mai ales soiul mov închis cu margini albe. Vă puteți bucura de floarea daliilor pe tot parcursul verii, pentru că rezistă un timp foarte îndelungat.

  1. Margarete

Margarete

Margaretele sunt flori de vară care înfloresc pe tot parcursul celor trei luni călduroase, aflându-se în topul preferințelor tuturor iubitorilor de flori.

  1. Trandafiri

Trandafiri

Cu siguranță trandafirii nu pot lipsi din grădina voastră, deoarece sunt printre cele mai frumoase și, de asemenea, rezistente flori de vară. Avantajul trandafirilor este că nu necesită o îngrijire foarte atentă, deoarece se adaptează destul de repede oricărui climat…

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase flori de vară, fiind foarte răspândite din acest motiv, nu doar în rândul iubitorilor de flori care aleg să le planteze în propria grădină, ci și al celor care își doresc ornamente florale impunătoare nu numai prin coloristică, dar și prin mirosuri îmbietoare.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..