Home Lifestyle Cele mai frumoase locuri din lume

Cele mai frumoase locuri din lume

de Clair

Unele dintre cele mai frumoase locuri din lume taie pur și simplu respirația celor care le văd doar într-o poză. Norocoșii care ajung să le vadă în realitate vor rămâne complet vrăjiți de frumusețea lor. Mai jos vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, indiferent de zona sau țara în care se află.

  1. Lacul Hillier (Lacul Roz) – Australia de Vest

Lacul Hillier

Acest lac extraordinar este unul dintre puținele lacuri roz care există pe Pământ. Este localizat pe Middle Island, una dintre insulele care alcătuiesc arhipelagul Recherche, iar văzut de sus pare o imensă gumă de mestecat. Este considerat, fără îndoială, ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din lume și unul dintre cele mai extraordinare.

Are o lungime de aproximativ 600 de metri și se crede că rozul apei ar putea fi dat de o vopsea produsă de Dunaliella salina. Lacul Hillier a fost descoperit în anul 1802, de către un navigator britanic ce a observat întinderea roz. Datorită acestei culori pe care doar câteva lacuri o mai au, se regăsește în topul cu cele mai frumoase locuri din lume.

  1. Orașul Veneția – Italia

Orasul Venetia

Nu cred că există vreun îndrăgostit care să nu fi visat măcar o dată să ajungă în acest oraș superb și să se plimbe pe canalele sale, într-o gondolă, cu persoana iubită alături.  Este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume datorită faptului că deplasarea se face în mare parte pe apă. Turiștii adoră acest tip de transport și este una dintre principalele atracții ale orașului.

Deși o vacanță în acest loc poate fi destul de scumpă, cu siguranță cei ce ajung aici măcar o dată în viață nu vor regreta. Unele dintre atracțiile principale, pe lângă vestitele gondole, sunt Piața San Marco, Muzeul de Istorie Navală sau casa lui Marco Polo. Chiar și clădirile au un farmec aparte ce duce cu gândul la vremurile în care erau locuite de curtezane. Toate aceste obiective adunate fac din Veneția, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

  1. Fairy Pools, Insula Skye – Scoția

Fairy Pools

Insula Skye, care se află în largul coastei vestice a Scoției, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume și unul dintre cele mai fabuloase. Zona este „casă” pentru numeroase specii de flori de câmp însă numele de „Piscinele zânei” este dat datorită bazinelor de un albastru intens, înconjurate de verdeață minunată, localizate la sud-est de Glen Brittle Forest, la maximum trei km de plaja cu același nume. Peisajul este aproape ireal, iar cine a avut șansa să ajungă vreodată să vadă în realitate aceste bazine, cu siguranță a plecat cu amintiri vizuale de neuitat. Este un loc care pare fermecat chiar de către zâne, pentru a fi unic în lume.

  1. Glass Beach – California, SUA

glass beach california

Denumirea de „Glass Beach” – „Plaja de sticlă” nu este deloc una întâmplătoare, deoarece această plajă unică din California este acoperită de sticlă. Deși a fost o groapă de gunoi până în anii 1960, plaja de sticlă a suferit o curățenie uriașă la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, dar sticla și alte obiecte au rămas și s-au uzat în timp.

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume și unul dintre cele mai spectaculoase, datorită aspectului pe care îl ia sticla în bătaia soarelui. Din păcate, este un loc pe cale de dispariție, pentru că mulți oameni vin cu tot felul de obiecte pentru a lua sticla de mare acasă, deși acest lucru este interzis. Plaja de sticlă rămâne totuși unul dintre cele mai populare locuri turistice din zonă, deoarece este una dintre cele mai mari surse de sticlă de pe glob. Peisajul pe care îl oferă o face să fie, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume și cu siguranță merită văzut măcar o dată în viață.

  1. Peșterile cu viermi luminoși, Waitomo – Noua Zeelandă

Waitomo – Noua Zeelandă

În subteranul Noii Zeelande trăiește ceva deosebit, cu un aspect aproape nepământean, și anume, una dintre cele mai magice insecte din lume, denumită „The glowworm/ Viermele strălucitor”. Acești viermi trăiesc în peșterile de calcar din zona Waitomo și au o lumină fosforescentă care, practic, luminează peștera, oferind un aspect care taie răsuflarea.

Este fără doar și poate unul dintre cele mai frumoase locuri din lume și ar trebui vizitat, fotografiat și făcut mai cunoscut decât este în prezent. Practic, unele dintre larve strălucesc, de fapt, pentru a ține la distanță animalele de pradă, pe când altele strălucesc pentru a prinde prada, spre exemplu, musculițele. Indiferent de motivele acestor vietăți, lumina produsă de ele face ca această zonă să fie considerată unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Și pe bună dreptate!

  1. Pamukkale – Turcia

Pamukkale

Fenomenul deosebit din această zonă a Turciei se prezintă sub forma de terase de un alb imaculat, mari, pline de ochiuri de apă, cu aspect de amfiteatru și cu vedere spre localitatea Pamukkale. Nu doar că peisajul de poveste face ca acesta să fie unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, ci și faptul că apele de aici au proprietăți terapeutice.

Albul ce personalizează zona este datorită conținutului mărit de var și de minerale dizolvate care se găsesc în apa izvoarelor vulcanice fierbinți. Fiind un peisaj de un alb absolut imaculat, turiștii chiar sunt sfătuiți să se descalțe, pentru a nu murdări sau uza calcarul care face ca acest loc să fie o minune geologică și, fără îndoială, și-a câștigat cu ușurință titlul de unul dintre „cele mai frumoase locuri din lume”. Este absolut fascinant!

  1. Papua – Noua Guinee

papua noua guinee

Unul dintre cele mai exotice, riscante și, totodată, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume este, fără îndoială, Papua din Noua Guinee. Aici timpul parcă s-a oprit în loc de secole, iar populația este formată din urmași ai triburilor, cu origini papuano-malaeziene, veniți din Fiji, Noua Caledonie etc. Tradițiile pe care acești oameni le păstrează cu sfințenie sunt unice și se observă cel mai bine în tot felul de ritualuri publice.

Papua, Noua Guinee este o destinație de vacanță extraordinară și singulară, mai ales pentru iubitorii de aventură, dar și pentru cei în căutare de locuri discrete pentru vacanțe romantice. Zona în sine arată ca și cum v-ați întors în timp cu sute de ani. Aveți ocazia de a admira numeroase păsări tropicale, dacă alegeți să vă plimbați pe lacul Chambery Lake. Amatorii de apă limpede și plăcută ca și temperatură pot face snorkeling și scuba diving sau se pot doar relaxa, înotând la Milne Bay. Pentru a trăi însă cu adevărat experiența acestui loc, încercați să petreceți câteva zile alături de triburile din zonele rurale, fiind o ocazie unică de a vizita unul dintre puținele locuri din lume unde tradițiile rămân neatinse odată cu trecerea timpului. Este o experiență de neuitat, un loc exotic, ceea ce îl face să fie unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

  1. Delta Okavango – Botswana

Delta Okavango Botswana

Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume este și Delta Okavango, cea mai mare deltă formată pe uscat, din lume. Este plină de lagune, lacuri și canale, ceea ce face din ea un loc extraordinar de vizitat. Aici se pot zări numeroase specii de animale sălbatice care fac deliciul a milioane de turiști, an de an. Printre aceste animale magnifice se numără: elefantul african, bivolul african, hipopotami, gnu, girafe, crocodili, lei, leoparzi, hiene și lista poate continua.

Activitatea principală de safari este cea care a făcut celebră această zonă care taie răsuflarea oricui. Bărcile mari merg pe căi principale navigabile și pe lagune. În funcție de anotimp și perioada anului, pasionații de excursii extraordinare pot admira și fotografia animalele sălbatice pe care au norocul să le vadă. Este o zonă superbă, un mic colț de Rai, unde civilizația se amestecă cu sălbăticia. Toate aceste lucruri au clasat Delta Okavango pe un loc fruntaș în top „cele mai frumoase locuri din lume” și este o experiență unică în viață, pentru cei mai mulți dintre noi.

  1. Santorini – Grecia

Santorini

Probabil acest loc este mai cunoscut de mulți dintre cei care iubesc vacanțele calde și exotice, fiind un loc apreciat de milioane de turiști și considerat drept unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Insula Santorini este o adevărată încântare unde soarele cald și albastrul superb al Mării Egee se îmbină armonios cu casele albe, tradiționale zonei. De asemenea, din acest tablou nu pot lipsi domurile albastre ale bisericuțelor. Este un loc cu adevărat magic, unde puteți petrece zile de neuitat. Plajele arată extraordinar, peisajele sunt parcă rupte din tablouri, iar restaurantele, primitoare și cochete! Nu putem să nu amintim de un vulcan încă activ, care este situat chiar în… mare…

Cei care au ocazia să ajungă în acest colț magnific de lume cu siguranță vor aduna amintiri extraordinare. Este locul ideal pentru luna de miere, de exemplu, pentru că toată imaginea de ansamblu emană frumusețe și… dragoste! A fost votat în nenumărate rânduri de către turiști, și nu numai, ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din lume și este considerat astfel de mulți ani încoace. Are locul câștigat și menținut cu ușurință în destinațiile de vacanță de top!

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..