Home Lifestyle Cele mai frumoase locuri din România

Cele mai frumoase locuri din România

de Clair

România este o țară superbă, plină de locuri ce abia așteaptă să fie vizitate. Mare sau munte, tărâmuri istorice sau moderne, țara noastră oferă o varietate de opțiuni turiștilor, gata să satisfacă dorințele fiecăruia. În cazul în care încă nu te-ai decis ce să alegi pentru următoarea ta excursie turistică, noi ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase locuri din România, care sperăm că te va inspira.

  • Lacul Sfânta Ana, județul Harghita

Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România, dar și din Europa Centrală. Este situat la aproximativ 1.000 de metri altitudine, în masivul Ciomatu din județul Harghita, în apropiere de stațiunea Tușnad. Dacă alegi Lacul Sfânta Ana drept destinație turistică, uită de previziunile meteorologilor.

Ai la îndemână o metodă convențională, dar la fel de utilă – cele două fisuri formate în muntele vulcanic prevestesc vremea. Dat fiind faptul că muntele prezintă în continuare o activitate post-vulcanică, orice schimbare a presiunii atmosferice este resimțită de către acesta într-un mod accentuat. Mai exact, dacă emanațiile din fisuri pișcă la nas, asta înseamnă că va fi o vreme ploioasă, iar dacă nu, vremea va fi însorită.

  • Delta Dunării

Delta Dunarii

Delta Dunării este a doua ca mărime dintre deltele din continentul Europa. Cea mai mare parte din suprafața acesteia se află pe teritoriul României, în Dobrogea, iar o mică parte se află și în Ucraina. În anul 1991, Delta Dunării a intrat în mod oficial în patrimoniul mondial al UNESCO, fiind clasificată drept rezervație a biosferei.

Delta se află într-o continuă creștere de 10.000 de ani până în prezent. În cazul în care nu știi care este cel mai bun moment pentru a vizita delta, specialiștii recomandă anotimpul de primăvară, pentru a avea parte de un peisaj de vis – atunci, păsările se întorc din migrație, nuferii își fac apariția, iar toată natura înverzește. În mod cert, Delta Dunării este de neratat!

  • Cimitirul Vesel din Săpânța, județul Maramureș

Nu, nu intenționăm să fim macabri, ci să te trimitem într-unul dintre cele mai viu colorate locuri de pe meleagurile maramureșene. Deși, în mod evident, moartea unei persoane reprezintă un eveniment trist, la Cimitirul Vesel moartea este privită dintr-o nouă perspectivă. Cromatica este deosebită, specifică zonei Maramureșului. De asemenea, sunt prezente picturi năstrușnice care ilustrează viața sau ocupația pe care a avut-o persoana înhumată, atunci când încă trăia. Cimitirul Vesel este inedit, prezentând o imagine total diferită de cea a celorlalte cimitire. Este o manifestare artistică demnă de admirat.

  • Cazanele Dunării

Cazanele Dunarii

Cazanele Dunării sunt, cu siguranță, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România. Ele sunt întâlnite la trecerea Dunării prin Munții Carpați. Cazanele Dunării au o lungime totală de aproximativ opt kilometri și sunt situate în Parcul Național Porțile de Fier. Reprezintă destinația perfectă pentru o minivacanță de un weekend. Toate obiectivele turistice sunt accesibile din orice punct de cazare din zonă, iar deplasările se pot face atât pe jos, cât și cu mașina. Fără îndoială, cel mai impresionant obiectiv turistic este reprezentat de sculptura chipului lui Decebal în stâncă.

  • Castelul Peleș, județul Prahova

Castelul Peles

Castelul Peleș, situat în Sinaia, a fost construit în timpul domniei regelui Carol I al României (1866 – 1914), devenind, astfel, unul dintre cele mai importante și impresionante monumente din Europa în secolul al XIX-lea. Inițial, acesta a servit drept reședință de vacanță pentru regii României, iar în prezent se află în posesia Familiei Regale a României și este vizitat de turiști din toată lumea. Castelul cuprinde 160 de camere, opulente și pline de rafinament. Dacă încă nu ai reușit să îi faci o vizită până acum, a sosit timpul să îți planifici o destinație către această comoară regală.

  • Transfăgărășan

Transfagarasan

Transfăgărășan reprezintă unul dintre cele mai impresionante drumuri din întregul continent european. Curbele uimitoare, peisajul mirific, aerul curat – toate acestea te fac să te îndrăgostești de drumul șerpuitor. Printre obiectivele turistice întâlnite în cadrul drumului dintre Munții Făgăraș putem enumera: lacul de acumulare Vidraru, ce a fost creat de barajul Vidraru cu scopul de a produce energie electrică și irigații, dar și pentru a preveni incendiile (pe baraj se poate practica bungee jumpingul), lacul glaciar Bâlea, declarat rezervație naturală, Muzeul Etnografic și Memorial „Badea Cârțan”, ce ilustrează gospodăria țărănească clasică din secolul al XIX-lea.

  • Castelul Bran, județul Brașov

Castelul Bran

Castelul Bran este locul unde magia, mitul și atmosfera medievală se îmbină într-o imagine de poveste. Castelul este cunoscut și sub denumirea de Castelul lui Dracula. Dracula este un personaj transilvan inventat de scriitorul irlandez Bram Stoker. Caracteristicile sale se regăsesc și în domnitorul Vlad Țepeș, de la care autorul s-a inspirat, fapt pentru care multă lume îi confundă, considerându-i același personaj…

În esență, Dracula a fost și rămâne doar un personaj imaginar. Chiar și așa, el reușește să dea castelului un aer de mister ce intrigă turiștii din întreaga lume. Acest loc plin de istorie și grație adună an de an mii de turiști dornici să afle cât mai multe despre ceea ce înseamnă Epoca Medievală.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Loading..

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies