Home Numerologie Cum se calculează cifra destinului

Cum se calculează cifra destinului

de Clair
Cum se calculeaza cifra destinului

Cifra destinului este una destul de importantă pentru fiecare dintre noi, fiind un punct de plecare în ceea ce privește destinul nostru, împreună cu caracteristicile care ne definesc cel mai bine.

Cu siguranță vă interesează totul legat de numerologie însă trebuie să știm cum se calculează cifra destinului, astfel încât să putem interpreta corect toate semnele. În acest articol vă vom prezenta cum se calculează cifra destinului, în funcție fie de literele numelui tău complet, fie de data ta de naștere.

Cifra destinului după numele complet

Pasul 1: Distribuirea numerelor literelor din numele tău

  1. În primul rând, trebuie să scrii alfabetul, de la A la Z pe o foaie, în linie orizontală. Fiecărei litere îi revine o cifră de la 1 la 9. Astfel, lui A îi corespunde 1, lui B, 2 și tot așa, până ajungem la litera I, căreia îi corespunde numărul 9, urmând ca de la J să începem din nou numerotarea de la 1. Același lucru se întâmplă și de la litera S. O altă modalitate de numerotare a literelor este cea în care trecem toate cifrele pe orizontală, după care, sub ele, vom începe scrierea alfabetului, tot pe orizontală.
  2. Ulterior, vei scrie numele tău complet, cu numele și prenumele întreg, indiferent dacă ai două sau doar unul. Chiar și dacă există diminutive în numele tău, acestea trebuie trecute, astfel încât cifra destinului să fie corectă.

Persoanele care și-au schimbat numele trebuie să îl treacă pe cel nou, pentru că prin acesta se identifică acum.

  1. Urmează realizarea conexiunilor între literele care alcătuiesc numele tău, respectiv numerele care corespund fiecărei litere din alfabet.

Sub fiecare literă care intră în alcătuirea numelui tău trebuie să treci cifra corespondentă literei din alfabet, indiferent de câte caractere are acesta. De pildă, dacă numele tău este compus din 12 litere, tot atâtea cifre trebuie să ai.

Pasul 2: Calcularea numerelor

Pentru a obține cifra destinului trebuie să calculezi toate cifrele aferente literelor care intră în alcătuirea numelui tău. Folosește întotdeauna un creion și o foaie ori un calculator, astfel încât rezultatul să fie unul exact.

În cazul în care rezultatul este de două cifre, acestea se vor reduce la una singură prin obținerea unei sume între cele două, excepție făcând cifrele maestre, reprezentate de 11, 22, 33, 44 și așa mai departe.

Rezultatul este, de regulă, doar din două cifre, foarte rar existând cazul a trei cifre, asta putând fi posibil doar dacă numele tău este unul destul de complex (de exemplu, două nume și trei prenume).

Pasul 3: Interpretarea rezultatelor

Odată ce ai descoperit care este cifra destinului tău, vei putea începe analiza în detaliu a rezultatelor, după un tabel numerologic. Doar de asta ai nevoie pentru a afla totul despre știința numerelor bazată pe numele tău (există și varianta de a afla cifra destinului în funcție de data nașterii, despre care vă vom spune ceva mai jos).

Interpretarea pe care o oferă numerologii în ceea ce privește cifra destinului trebuie să aibă caracter orientativ, nu trebuie privită ca un adevăr absolut, pentru că este, în fond, o pseudoștiință, fără a se bucura de demonstrații la nivel academic, de pildă.

Caracterul pe care îl are această interpretare este strict general, motiv pentru care nu trebuie să te ghidezi în mod absolut după el, astfel încât există posibilitatea ca acesta să reflecte realitatea, precum există șansa de a nu îți indica în mod corespunzător toate detaliile legate de drumul vieții tale.

Pasul 4: Numerele maestre

Sunt numite numere maestre cele care sunt formate din două cifre, precum este 11, 22 sau 33. Aceste numere nu se vor reduce niciodată la unul singur, datorită faptului că au proprietăți și anumite caracteristici foarte particulare, fiind deosebite de toate celelalte numere.

Pentru a putea reuni aceste numere maestre din cifra destinului tău, trebuie să ții seama de următoarele idei:

  • Pentru cifra destinului 11, vei avea în vedere interpretarea cifrei destinului 1 cu cea a destinului 2.
  • Pentru cifra destinului 22, vei obține informații exacte dacă ai în vedere interpretarea cifrei 2 cu cifra destinului 4.
  • Pentru cifra destinului 33, informațiile îți vor fi oferite prin intermediul cifrei 3 și a cifrei destinului 6.
  • Pentru cifra destinului 44, vom avea în vedere interpretarea numerelor 4, respectiv 8.

Doar așa vei afla informații despre tine, dacă cifra destinului rezultată în urma calculelor este una denumită de numerologie ca fiind maestră.

Cifra destinului în funcție de data nașterii

Un element important pentru a afla cifra destinului este constituit de data nașterii tale. Aflarea cifrei destinului având ca punct de reper data nașterii este una foarte simplă, astfel încât se calculează fiecare cifră din data noastră de naștere, după care, dacă rezultatul este de două cifre, acestea se reduc la una singură, exceptând numerele maestre despre care am vorbit anterior.

Pentru ca lucrurile să fie și mai clare, îți vom oferi un exemplu concret, pe care să îl ai ca reper în calcul cifrei destinului tale.

Așadar, dacă o persoană este născută pe 09.11.1997, calcularea cifrei destinului se va realiza în următorul mod: 9 + 1 + 1 + 1 + 9 + 9 + 7 = 37. Următorul pas este cel de reducere al cifrelor, și anume: 3 + 7 = 10, din care 1 + 0 = 1. Adică cifra destinului pentru persoana în cauză va fi 1, dat fiind faptul că 10 nu este un număr avut în vedere de numerologie.

Fie că alegem varianta de calcul pentru cifra destinului care implică numele nostru complet, fie că alegem varianta de calcul ce are în vedere data noastră de naștere, cifra destinului rezultată va spune multe lucruri despre noi înșine. Astfel, vom putea să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, să aflăm care ne sunt caracteristicile esențiale și care sunt șansele noastre de a reuși sau a da greș în viață în ceea ce ne propunem…

Cu toate acestea, încrederea în numerologie nu trebuie să fie una absolută, ci trebuie avută în vedere ca un mijloc de orientare, de descoperire a unor chestiuni generale.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..