Home Fashion Dior haute couture toamnă-iarnă 2019-2020

Dior haute couture toamnă-iarnă 2019-2020

de Arseni Ana
Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020

Casa de modă Dior este una dintre cele mai apreciate case de modă de lux din întreaga lume, iar cu noua colecție haute couture 2019 – 2020 vrea să demonstreze că eleganța reprezintă simplitatea.

Directorul creativ al casei de modă Dior, Maria Grazia Chiuri, prin colecția haute couture 2019 – 2020 pentru sezonul toamnă – iarnă, a revoluționat întreaga industrie și a impresionat întreaga planetă.

Se pare că directorul creativ Dior a fost total fascinat de cariatide (statuile ce înfățișează femeile îmbrăcate în pânză și care au rolul de coloane ce susțin balcoane, clădiri sau intrări) și a decis ca aceasta să fie tema principală de la care va crea întreaga colecție. Dar asta nu este tot. Prin intermediul colecției toamnă – iarnă 2019 – 2020, Maria Grazia a vrut să aducă un omagiu regretatului Christian Dior.

Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 2

Podiumul de la Paris a fost copleșit de ținute rafinate, simple, dar elegante, ce au păstrat acea siluetă clasică Dior, siluetă ce a ajutat casa de modă să reziste atâta vreme.

Directorul creativ Dior a conceput o întreagă colecție, majoritatea având tematica all black. Croiurile și materialele nu au ieșit în evidența doar datorită calității acestora, ci s-au făcut remarcate prin îmbinarea unui rafinament modern cu o eleganță clasică desăvârșită, două dintre cele mai înalte caracteristici ale acestei case de modă.

Modele au fost învăluite, de-a dreptul, în negru, indiferent dacă fața lor a fost acoperită de voalete negre sau dacă picioarele, brațele sau pieptul le-au fost acoperite cu plasă de aceeași culoare.

Întreaga colecție haute couture toamnă – iarnă 2019 – 2020 a fost caracterizată de influențele goth, iar modelele, prin modul în care au fost îmbrăcate, dar și prin modul în care și-au accesorizat ținutele, fie că vorbim de voaletele, plasa sau bijuteriile impresionante, au transmis idea de goth și i-au făcut pe invitați să se îndrăgostească pe loc de această colecție de-a dreptul impresionantă.

Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 3

Materialele principale din care au fost create ținutele simple au fost mătasea, dantela sau taftaua, materiale care simbolizează eleganța, stilul, frumusețea și simplitatea, adjectivele cele mai potrivite pentru casa de modă Dior.

De asemenea, aceste ținute impresionante nu puteau să nu fie accesorizate cu mai multe bijuterii extravagante. Printre bijuteriile care au adus un plus de eleganță ținutelor prezentate pe podiumul de la Paris putem enumera detaliile din pene sau broșe, cerceii supradimensionați, chokerele sau colierele decorate cu perle.

Ideea de bază de la care această colecție haute couture toamnă – iarnă 2019-  2020 a plecat, și anume cariatidele, a fost și mai tare întărită de alegerea făcută în legătură cu încălțămintea modelelor ce au defilat pe podiumul de la Paris. Acestea au purtat sandale inspirate din cultura romană, tocmai pentru a accentua ideea de simplitate, eleganță, naturalețe, dar și pentru a-i întoarce pe cei interesați la stilul simplist, dar de efect, al acelor vremuri…

Casa de modă Dior a reușit să dărâme chiar și standardele impuse de ea însăși pentru această prezentare și a arătat că nu ai nevoie de haine extravagante pentru a face o impresie bună, ci doar de simplitate și charisma personală.

Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 4 Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 5 Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 6 Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 7 Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 8 Dior haute couture toamna-iarna 2019-2020 9

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..