Home Lifestyle Idilă pe tărâmul misterului: Mary Austin și Freddie Mercury

Idilă pe tărâmul misterului: Mary Austin și Freddie Mercury

de Clair
Mary Austin Freddie Mercury

Vizualizând trailer-ul atât de controversatei pelicule Bohemian Rhapsody, ne apare în minte poate cea mai frumoasă idilă născută între un nume anonim pentru o perioadă și un personaj destul de renumit: Mary Austin, respectiv Freddie Mercury. O poveste ce a stat în permanență sub semnul misterului, dar și al nonconformismului.

În ceea ce le privește pe aceste două personalități, s-au făcut foarte multe presupuneri, cu atât mai mult venind de la persoanele care au negat categoric orientarea homosexuală a lui Freddie Mercury. O atitudine care s-a opus chiar detaliilor evidente în acest sens. Din acest motiv, Mary Austin a fost considerată dovada supremă împotriva homosexualității lui Freddie, fiind și cea care s-a aflat în permanență alături de acesta.

Cum a intrat Mary Austin în viața artistului Mercury și ce rol a avut de jucat aceasta în viața lui?

Cel care le-a făcut cunoștință lui Mary Austin și lui Freddie Mercury a fost chitaristul trupei Queen, Brian May, cel care a nutrit sentimente de iubire, la rândul lui, pentru aceasta. Mary se afla la vârsta de 19 ani atunci când l-a cunoscut pe artist, în anul 1970, pe când aceasta era angajată într-un magazin din Londra, mai exact Biba, considerat a fi cel mai cu bun-gust magazin de pe terenul londonez. Povestea de viață a lui Mary este una foarte interesantă și emoționantă în același timp, datorită faptului că a fost nevoită să abandoneze învățământul la numai 15 ani, dat fiind faptul că rădăcinile biologice le avea într-o familie destul de modestă, în care atât mama, cât și tatăl sufereau de probleme de natură auditivă. Lui Mercury îi datorează Mary intrarea în fabuloasa lume artistică, prin balet și operă, declarându-se redevabilă acestuia.

Mary Austin Freddie Mercury

Mary Austin și Freddie Mercury – pași spre o viață împreună

Relația dintre cei doi s-a manifestat la foc iute, dat fiind faptul că după numai câteva luni au decis să locuiască sub același acoperiș, nu însă înainte de a se întâlni în nenumărate rânduri. Relația celor doi poate fi caracterizată prin romantism, mai ales dacă observăm rolul de muză pe care l-a jucat Mary în cariera artistică a lui Mercury, care i-a dedicat câteva piese memorabile. Deși iubirea lor a fost una pe care Freddie a purtat-o în suflet toată viața, asta nu l-a împiedicat pe artist să se implice într-o relație cu un membru Elektra Records, fapt pe care nu l-a ascuns de Mary.

Această relație nu i-a împiedicat pe cei doi să își continue legătura unică însă Mercury era conștient de faptul că petrece destul de mult timp în turnee și că nu o poate priva pe Mary să aibă propriile trăiri în lipsa lui, lucru pe care l-a declarat în 1978. Repetăm faptul că Mercury nu a declarat niciodată orientarea homosexuală, mai curând aceasta fiind vizibilă din gesturile și reacțiile pe care le afișa în afara scenei pe care strălucea și la propriu și la figurat.

Cert este că orientarea artistului nu a avut o contribuție negativă asupra relației cu frumoasa Mary, în ciuda faptului că apropiații lui au afirmat că își asumase acest aspect față de ei.

Atunci când, inevitabil, s-a produs ruptura dintre cei doi, Mary a declarat că durerea nu a întârziat să apară, manifestându-se prin lacrimi, însă nedistrugând legătura specială creată între ei, un fapt peste care nu va putea trece niciodată, în ciuda relațiilor viitoare pe care aceasta le va avea.

Cât de reală a fost ruptura dintre Mary Austin și Freddie Mercury?

Despărțirea nu a șters, după cum spuneam anterior, legătura specială dintre cei doi, motiv pentru care vor locui chiar foarte aproape unul de altul. Cum este asta posibil? Freddie a făcut, față de Mary, un gest foarte impresionant: i-a achiziționat acesteia un apartament situat foarte proxim locuinței care fusese anterior a lor. În 1985, Freddie afirma faptul că are o singură prietenă pe care o dorește lângă el, fără a avea nevoie de altcineva, iar acea prietenă este Mary Austin. Artistul o considera la vremea aceea ca fiind soția lui, deși nu au oficializat niciodată relația în acest sens. Sentimentele de încredere pe care le aveau reciproc erau suficiente însă pentru Freddie Mercury.

Artistul a suferit de pneumonie în ultima etapă a vieții sale, o complicație cauzată de sindromul SIDA, iar cea care a fost înștiințată cu prioritate de acest aspect atât de intim, în fond, a fost Mary. În ultimii ani de viață ai lui Freddie, cea care s-a ocupat ca acesta să aibă parte de îngrijiri a fost ea. Decedând pe data de 24 noiembrie 1991, Mary a fost responsabilă cu anunțarea părinților acestuia, precum și a surorii sale.

Detaliile fabuloase nu se opresc aici. Relația dintre Mary Austin și Freddie Mercury are continuare și dincolo de moarte. Spunem asta pentru că femeia aceasta este singura care știe unde se află cenușa artistului. A intrat în posesia cenușii sale în urma dorinței pe care a avut-o Freddie. Dincolo de asta, Mercury a avut grijă și de partea materială a lui Mary, astfel încât i-a lăsat acesteia majoritatea lucrurilor materiale pe care le-a avut. Și mai interesant este faptul că Freddie Mercury avea totuși un partener în preajma morții sale, respectiv pe Jim Hutton. Acesta însă nu a încercat în vreun fel să conteste decizia lui Freddie de a-i lăsa ei averea lui, care a fost oricum, chiar dacă nu legitim, soția lui, iar totul i s-ar fi cuvenit, pe bună dreptate.

Dacă vă întrebați ce face astăzi Mary Austin, ei bine aceasta își duce existența în Kensington, în Garden Lodge, alături de actuala ei familie. Însă, cu siguranță, fără a uita în vreun moment al vieții sale de cel care i-a fost iubire adevărată și alături de care a trăit cele mai intense sentimente…

Povestea dintre Mary Austin și Freddie Mercury este una care nu te poate lăsa nepăsător și din care putem extrage o idee vitală pentru orice relație adevărată: iubirea rezistă în timp, rezistă chiar și dincolo de despărțire, rezistă chiar și dincolo de necruțătoarea moarte.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..