Home Lifestyle Mamă – eroină acasă sau la serviciu?

Mamă – eroină acasă sau la serviciu?

de Clair
Mama – eroina acasa sau la serviciu

Pentru că există un oarecare dubiu conform căreia mamelor le-ar fi mai ușor să se dedice muncii casnice decât locului de muncă propriu-zis, s-a realizat un studiu prin care se demonstrează exact contrariul.

Cu siguranță nu ar trebui să se pună sub semnul întrebării toată munca pe care o depun mamele atunci când se află acasă, chiar și în concediul de maternitate. Din acest motiv, un studiu realizat de curând pe teren britanic a demonstrat faptul că mamele care se dedică doar copilului și treburilor casnice le este cu mult mai greu față de cele care au un serviciu.

Rezultatele studiului au fost interpretate după ce 1.500 de mămici / femei au răspuns întrebărilor. Dintre aceste femei mai bine de jumătate au afirmat faptul că există un grad mai ridicat de dificultate atunci când ai un copil și îți dedici timpul doar lui, decât dacă ai avea un loc de muncă cu normă întreagă. În proporție de 20% din numărul inițial au răspuns faptul că este o adevărată provocare să faci față unei munci de acest tip.

Cum se descurcă totuși mămicile? Ei bine, circa jumătate dintre cele pe care s-a realizat studiul au afirmat faptul că fără ajutorul părinților în ceea ce privește creșterea micuților, cu siguranță nu s-ar fi descurcat.

Cei care nu au copii cu siguranță se întreabă în ce constă dificultatea aceasta, care sunt argumentele părinților care susțin aceste lucruri. Iar răspunsurile nu au întârziat să apară, tot în cadrul acestui studiu. Astfel, în proporție de 22%, părinții au declarat faptul că nu reușesc să bea o ceașcă de ceai sau de cafea până la final; 33% au declarat faptul că nici nu au timp să ia o masă corespunzătoare, ci că mănâncă atunci când apucă; alți 19% au afirmat faptul că televizorul s-a transformat într-un lux, neavând timp să se uite la emisiunile favorite; iar alți 38% spun că nici măcar mersul la baie nu se mai poate desfășura în liniște.

Este bine cunoscut faptul că atunci când apare un copil în viața cuplului, lucrurile se schimbă într-o oarecare măsură. Dintre părinții care se declară mulțumiți în ceea ce privește viața de familie se numără 48% dintre cei chestionați, iar alți 32% afirmă că se așteptau ca toate sarcinile să fie distribuite în mod egal între cei doi soți, lucru care nu s-a petrecut.

Cum stă un părinte la capitolul griji? Studiul a avut grijă să ne releve și acest aspect. Astfel, în proporție de 27% s-a afirmat faptul că grija care se află în prim-plan este cea legată de modul de dezvoltare a copilului; în proporție de 22% s-a afirmat faptul că sunt îngrijorați din punctul de vedere al hrănirii copilului, fiind unul dintre cele mai importante aspecte; iar în proporție de 9% și-au manifestat doleanțele în ceea ce privește somnul

Există totuși un aspect pozitiv pe care îl scoate în evidență acest studiu, și anume acela că părinții au declarat faptul că odată cu venirea pe lume a micuțului lor au putut să cunoască adevărata însemnătate a sintagmei de „iubire necondiționată” sau să realizeze faptul că nu există alt miros mai plăcut decât cel al pielii bebelușului.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..