Home Lifestyle Motivul pentru care femeile au nevoie de mai multe ore de somn

Motivul pentru care femeile au nevoie de mai multe ore de somn

de Clair
Motivul pentru care femeile au nevoie de mai multe ore de somn

Utopic sau nu, femeile au nevoie de mai multă odihnă față de orele de somn de care au nevoie bărbații. Iar un studiu recent arată motivele pentru care se afirmă acest lucru.

Femeile sunt, prin definiție, extrem de ocupate, mai ales dacă familia lor presupune și existența copiilor. Datorită acestui lucru, responsabilitățile sunt mult mai mari, precum și lucrurile pe care le au de dus la capăt de-a lungul unei zile. Fie că își organizează timpul zilei la minut, fie că trebuie să răspundă de nenumărate ori la telefon atunci când au și altele de făcut, fie că pun la punct detaliile pentru concediu atunci când pregătesc masa copilului, femeile au tot timpul multe lucruri de făcut. Acestea însă aduc și consecințe, printre care este necesar să amintim de stresul resimțit de femei, precum și oboseala fizică și psihică pe care o resimt acut.

Cel mai recent studiu a demonstrat faptul că fiecare femeie are nevoie de mai multe ore de somn, astfel încât să fie nu doar foarte odihnită, ci să reușească să fie și mult mai productivă pe parcursul unei zile.

Acest studiu este datorat savanților ce activează în cadrul Universității Loughborough din Marea Britanie. Aceștia au descoperit faptul că, din cauza suprasolicitării creierului, femeile trebuie să doarmă un număr mai ridicat de ore față de un bărbat.

Un motiv în plus este acela conform căruia creierul feminin are o modalitate mult mai complexă de funcționalitate, dat fiind faptul că acestea au de făcut mai multe activități în același timp. Din această privință, femeile trebuie să acorde mai multă importanță orelor de somn.

Cel care a realizat studiul, profesorul Jim Horne, a oferit explicația conform căreia: „Creierul femeilor este mai complex decât al bărbaților, astfel încât nevoia de somn este puțin mai mare în cazul lor”.

Astfel, dacă o persoană adultă, în mod normal, are nevoie de circa șase-opt ore de somn pentru ca să se simtă energică și odihnită, în cazul femeilor, acestea trebuie să doarmă cu minimum 20 de minute mai mult față de bărbați pentru a fi complet odihnite.

Dacă până acum credeați că nu e nici o problemă dacă nu vă odihniți corespunzător, este momentul să vă contrazicem. Prin odihnă necorespunzătoare, femeile se supun unor riscuri precum afecțiunile cardiovasculare, diabetul, stresul, anxietatea sau chiar depresia. De asemenea, fiind supuse unei agitații constante pe parcursul zilei, femeile sunt predispuse la a avea coșmaruri pe timpul nopții, la a dezvolta sensibilitate în ceea ce privește anumite zgomote, astfel încât somnul acestora să fie tulburat…

Așadar, dacă îți dorești să fii productivă și energică pe tot parcursul zilei, dacă vrei să eviți apariția anumitor stări negative de sănătate, ideal ar fi să dormi de fiecare dată cu 20 de minute mai mult decât o faci de obicei. Pe lângă asta, poți încerca să nu te suprasoliciți, cu atât mai mult dacă ceea ce ai de făcut nu este ceva urgent. Starea ta este mult mai importantă. Astfel, fă-ți timp pentru tine, măcar în a doua parte a zilei, pentru a te relaxa, pentru a face lucruri care îți vor garanta un somn odihnitor.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..