Home Lifestyle Specialiștii recomandă mamelor să plece în vacanță cel puțin o dată pe an fără copii

Specialiștii recomandă mamelor să plece în vacanță cel puțin o dată pe an fără copii

de Clair
Specialistii recomanda mamelor sa plece in vacanta cel putin o data pe an fara copii

Chiar dacă vă aflați în poziția unei mame sau nu, conștientizați foarte bine ideea potrivit căreia fiecare om merită să-și întrerupă activitatea într-un anumit punct al anului pentru a lucra la restabilirea calității acesteia. În acest sens, ce poate fi mai potrivit decât o vacanță?

Specialiștii vin cu o propunere ce le vizează în special pe mămici și care depășește sau chiar se opune practicii convenționale materne utilizate în cele mai multe dintre cazuri. Recomandarea psihologilor invită mamele să plece în vacanță fără copii, cel puțin o dată pe an, lucru ce le-ar putea îmbunătăți atât sănătatea mintală, cât și abilitățile de creștere și educare ale unui copil.

Plecatul fără copii în vacanță: relaxare sau dovadă de egoism?

Adesea, până și simpla idee a unei mame de a pleca în vacanță fără copilul său atrage în mod involuntar un flux de păreri aflate în opoziție care să delibereze clar faptul că societatea maternă blamează concepțiile potrivit cărora mama nu trebuie să fie implicată 24/24 de ore în viața pruncului său. Din acest motiv, specialiștii psihologi vin să dărâme aceste concepții greșite, înlocuindu-le cu altele care le-ar putea oferi mamelor o altă modalitate, mai sănătoasă pentru ele, de a obține rezultatele scontate din partea copiilor lor. În sprijinul acestei teorii vine declarația doctorului Nava Silton, profesor de psihologie la Universitatea Marymount din Manhattan, conform căreia: „Pentru copii e foarte important echilibrul în familie, iar echilibrul în familie nu poate fi obținut dacă mama e pur și simplu epuizată”.

Prin urmare, rolul de mamă nu presupune sacrificiul total, așa cum se vehiculează încă din cele mai vechi timpuri. Este bine cunoscut faptul că mamele sunt pilonul de care se agață existența tuturor membrilor familiei, în special existența propriului copil sau a propriilor copii. În prezent, mamele nu mai sunt doar în slujba casei, ocupându-se de menajul acesteia, de prepararea și servirea meselor pentru membrii familiei și de creșterea și educația copilului, ci, pe lângă toate acestea, cele mai multe mame au și joburi care le ocupă cea mai mare parte a zilei. Astfel, de ce nu ar putea avea dreptul la o vacanță fără copii? O vacanță ce să le deconecteze de circuitul de sarcini și responsabilități pe care le au zi de zi..

Analizând foarte bine responsabilitățile pe care le implică rolul de mamă, precum și încărcătura emoțională negativă, specialiștii în domeniul psihologiei lansează teoria conform căreia calitățile de creștere și educare ale unui copil depind în mod exclusiv de sănătatea mintală a acesteia, care, la rândul ei, poate fi menținută ori influențată de luarea unor pauze scurte materializate în vacanțe care nu includ copiii. Prin urmare, psihologii recomandă mamelor să-și ia o vacanță cel puțin o dată pe an, fără copii, în care ideal ar fi să fie însoțite de partenerul de cuplu. În cazul în care acest lucru nu e posibil, acestea pot fi însoțite fie de prieteni, fie pot opta pentru să meargă singure…

Mărturia unei mămici care a găsit resursele necesare de curaj pentru a face acest lucru aduce dovada eficienței adoptării acestei idei: „Da, eu am făcut asta. M-am întors din vacanță o mamă mai bună. Mai răbdătoare. O soție mai bună. Înveți să apreciezi cu adevărat ce ai acasă doar atunci când reușești să te detașezi de tot. Chiar și două zile pot face minuni pentru sănătatea ta mintală”.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..