Home Lifestyle TEST- Află cu ajutorul celor 5 degete dacă suferi de diabet!

TEST- Află cu ajutorul celor 5 degete dacă suferi de diabet!

de Arseni Ana
Afla cu ajutorul celor 5 degete daca suferi de diabet

Îți propunem testul următor pentru a putea vedea dacă ești diabetic sau nu. Durează doar câteva minute, dar la final vei ști cu adevărat dacă faci parte din categoria oamenilor care suferă de această problemă de sănătate.

În momentul în care nivelul zahărului din corp este mai ridicat decât ar trebui în mod normal, intervine prediabetul. Bineînțeles, nu este atât de puternic încât să îl putem băga în categoria diabetului zaharat de tip 2, dar necesită o atenție sporită. Dacă nu interveniți la momentul potrivit, prediabetul se poate transforma, în mai puțin de zece ani, în diabetul zahar de tipul 2.

Iată care sunt cele mai întâlnite simptome ale prediabetului:

 • Deshidratare mai tot timpul.
 • O stare de oboseală continuă.
 • Deficiență de vedere.
 • Răni care se vindecă într-o perioadă destul de mare.
 • Scădere în greutate.
 • Urinare excesivă.

Există totuși și un alt mod prin care poți diagnostica această problemă. Vă propunem un test prin care veți putea afla dacă este cazul să vă îngrijorați sau nu. Testul durează doar un minut și va trebui doar să răspundeți la anumite întrebări.

 • Dacă sunteți de sex masculin, ridicați un deget, dacă sunteți de sex feminin, nu ridicați niciun deget.
 • Dacă aveți peste 40 de ani, ridicați un deget. Dacă aveți peste 50 de ani, ridicați două degete. Dacă aveți peste 60 de ani, ridicați trei degete, iar dacă aveți mai puțin de 40 de ani, nu ridicați niciun deget.
 • Dacă susțineți că nu aveți un stil de viață sănătos și nu sunteți foarte activ din punct de vedere fizic, ridicați unul dintre degete. Dacă susțineți că aveți un stil de viață care implică destul de mult efort fizic, nu ridicați niciun deget.
 • Dacă cineva din familie suferă de această problemă (diabet), ridicați unul din degete. Dacă nu aveți pe nimeni în familie care suferă de diabet, nu ridicați niciun deget.
 • Dacă știți că suferiți de hipertensiune arterială, ridicați un deget, iar dacă știți că tensiunea voastră este normală mai tot timpul, nu ridicați niciun deget.
 • Dacă știți că suferiți de obezitate, ridicați trei degete. Dacă știți că vă luptați cu multe kilogramele în plus, ridicați două degete, iar dacă aveți doar puțin surplus de greutate, ridicați un deget. Dacă aveți greutatea corporală în parametrii normali, nu ridicați niciun deget.

Dacă la finalul acestor întrebări aveți cele cinci cinci degete ridicate, atunci există o șansă foarte mare să suferiți de această problemă medicală.

Faptul că ai ajuns la acest rezultat ar trebui să îți ridice anumite suspiciuni, așa că cel mai indicat ar fi să mergi și să îți faci un test de sânge, pentru a putea afla dacă ești predispus sau nu să dezvolți această boală. Dacă aflați că există ceva șanse de a face diabet, cel mai indicat ar fi să adoptați un nou stil de viață, care să fie cât se poate de sănătos și să vă permită să aveți nivelul de zahăr din sânge la nivel optim…

De-a lungul timpului foarte mulți experți au sugerat că această modalitate de testare este bună pentru prevenirea diabetului zahar, dar nu este sută la sută garantat, pot exista și anumite erori.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..