Home Lifestyle Vârsta la care ating bărbații maturitatea

Vârsta la care ating bărbații maturitatea

de Clair
Varsta la care ating barbatii maturitatea

Vârsta la care ating bărbații maturitatea este cea de 54 de ani. La vârsta de 54 de ani, bărbații simt că au devenit mai responsabili.

Cu siguranță nu v-ați fi așteptat ca specialiștii să realizeze un studiu în care să determine vârsta la care bărbații se pot declara cu adevărat maturi. Ei bine, acesta s-a făcut în cadrul unei clinici situate în Manchester, iar detaliile pe care le-au descoperit sunt impresionante. Află mai jos despre ce anume este vorba!

Maturitatea și cei 54 de ani

În urma rezultatelor acestui studiu, specialiștii din Manchester au constatat faptul că vârsta la care bărbații ating maturitatea este cea de 54 de ani. Vârsta nu este stabilită în mod hazardat, ci în urma unor temeri pe care bărbații le simt în prima parte a vieții lor, iar acestea au legătură cu presiunea pe care o exercită societatea asupra lor, mai ales din punctul de vedere al unei căsătorii. Pe lângă asta, bărbații se gândesc foarte mult și la pierderea podoabei capilare.

Ce anume presupune acest studiu?

Studiul s-a realizat pe un număr de 1000 de bărbați, care au declarat faptul că, odată ce au atins vârsta de 54 de ani, simt că au devenit mai responsabili, că au devenit mai serioși din toate punctele de vedere, respectiv faptul că se simt oameni împliniți pe toate planurile. De asemenea, bărbații declară că acum au ajuns să simtă stabilitatea financiară, ceea ce le conferă mai multă încredere în propriile forțe.

Legătura dintre cei 54 de ani și complexele bărbaților

Complexele pe care le au bărbații și care îi bântuie în cea mai mare parte a vieții lor sunt cele de care scapă odată ce ajung la vârsta de 54 de ani. Ne veți întreba din ce motive și de ce tocmai acum. Ei bine, ceea ce spun persoanele din jurul lor nu îi mai îngrijorează atât de mult ca în tinerețe, astfel încât nu le mai pasă foarte mult de ceea ce spune societatea în privința aspectului lor fizic, a statutului pe care îl au în cadrul societății sau în ceea ce privește reușitele pe care le au pe planul personal.

Specialiștii care au luat parte, prin coordonare, la acest studiu, au declarat faptul că este perfect normal ca bărbații să atingă maturitatea abia la vârsta de 54 de ani. Aceștia își susțin argumentele prin apelul la speranța de viață care se află pe picior de augmentare, aceeași augmentare care se resimte și în privința cheltuielilor existențiale. De asemenea, bărbații aleg fie să facă copii cât mai târziu, fie să nu facă deloc. Aceiași specialiști declară faptul că odată ce avem aspirații și ne așteptăm să facem lucruri extraordinare, simțim presiunea societății la un nivel mult mai mare, mult mai accentuat. Acest lucru determină normalitatea, în fond, a maturității târzii a bărbaților, pentru că se simt mult mai târziu recunoscători și mulțumiți de reușitele lor…

Așa că, în calitate de femei, să nu vă faceți griji dacă bărbatul de lângă voi nu privește lucrurile atât de serios pe cât v-ați aștepta să o facă. Încercați, mai curând, să înțelegeți cât de presionat se simte de tot ceea ce este în jurul lui.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..