Home Lifestyle Motivul pentru care trebuie să petrecem timp cu cea mai bună prietenă a fost elucidat de savanți

Motivul pentru care trebuie să petrecem timp cu cea mai bună prietenă a fost elucidat de savanți

de Clair
Motivul pentru care trebuie sa petrecem timp cu cea mai buna prietena a fost elucidat de savanti

Fiecare femeie are alături de ea o prietenă foarte bună, o prietenă de suflet, cu care dorește să își petreacă timpul liber în cea mai mare parte a lui, chiar dacă asta implică neglijarea altor persoane importante pentru ea. De regulă, acest gen de prietenie se leagă de la cele mai fragede vârste, motiv pentru care persoana respectivă va fi confidenta ta, consilierul tău, chiar și atunci când vine vorba de detalii foarte intime sau foarte delicate pe care, în mod normal, nu le-ai spune nimănui niciodată.

Cu siguranță simți pe pielea ta cât de benefic este timpul pe care îl acorzi prietenei tale cele mai bune însă poate nu aveai nici cea mai mică idee despre influența pozitivă pe care o are asupra sănătății acest timp petrecut în mod calitativ cu cea mai importantă persoană din viața ta.

Atunci când spunem prietenă cea mai bună, ne gândim, în mod automat, la acea prietenă care a fost alături de tine chiar și în situațiile care ți-au ridicat probleme variate, vorbim de prietena care ți-a ridicat moralul de fiecare dată când ai pierdut un iubit sau o persoană dragă, ne referim la prietena care te-a scos în oraș atunci când starea ta psihică nu era una tocmai pozitivă sau care ți-a adus mâncare în miezul nopții atunci când pofteai ceva însă nu voiai să ieși din casă. Toate acestea sunt foarte importante pentru tine și starea ta de sănătate.

Savanții Universității din Northwestern au întocmit o cercetare în urma căreia au scos la iveală legătura statornică dintre sănătate și prietenie. Această cercetare s-a efectuat pe 50 de persoane, dintre care 19 se aflau la o vârstă medie, pe când restul de 31 erau de peste 80 de ani.

Persoanele care au participat au fost solicitate pentru a completa un set de 42 de întrebări referitoare la sănătate psihică, în urma cărora s-au constatat diferențe mari în ceea ce privește relațiile sociale ale celor două categorii de vârstă chestionate.

Concluziile care s-au tras în urma acestei cercetări sunt cele conform cărora prieteniile au o importanță crescută asupra sănătății noastre, de-a lungul timpului. Cel care a realizat această cercetare, William J. Chopik, a spus faptul că: „Există numeroase cercetări care susțin ideea că relațiile apropiate sporesc sănătatea și bunăstarea pe parcursul vieții”.

Astfel, persoanele care nu au niște prieteni foarte buni sunt predispuse la apariția unor probleme de sănătate precum sunt bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, artrita sau demența…

Cu siguranță nu vă doriți să vă puneți în pericol starea de sănătate, motiv pentru care o prietenă este cel mai prețios lucru pe care îl puteți avea în viața voastră. Astfel, faceți tot posibilul și aveți grijă de prietenia și de prietena voastră, puneți mai mult preț pe timpul pe care îl acordați acesteia, pentru că ei îi datorați sănătatea pe care o veți avea de-a lungul timpului. Și, cu siguranță, nu e puțin lucru.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..