Home Lifestyle Mulțumită ție, mami, voi deveni un tată și un soț-model!

Mulțumită ție, mami, voi deveni un tată și un soț-model!

de Clair
Multumita tie, mami, voi deveni un tata si un sot model!

Să fii mamă nu este deloc ușor însă este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ți se pot întâmpla. Rolul de mamă presupune să experimentezi de la stări de fericire la stări de tristețe și îngrijorare. Cu toate acestea, îți găsești resursele pentru a trece peste orice lucru în privința copilului tău. Satisfacția pe care ți-o va oferi momentul în care îți vei privi puiul de om devenind un om matur, care va avea la rândul său o familie, este nemăsurată. Gândul că tu i-ai ghidat pașii spre ceea ce a devenit astăzi îți confirmă faptul că ți-ai desăvârșit cu succes rolul de părinte.

„Draga mea mămică,

Sunt de părere că atât eu, cât și tati ar trebui să-ți amintim cu fiecare ocazie cât ești de specială. Pentru noi ești cea mai importantă, perfectă și specială persoană. Motivul pentru care îți spun aceste lucruri este puternic înrădăcinat în faptul că, datorită ție, viitoarea mea familie va fi fericită așa cum suntem noi acum. Momentul în care tati îți spune «soția mea frumoasă și perfectă» mă face să-mi găsesc un scop din a spune și eu aceleași lucruri unei femei care se va asemăna cu tine și care va merita vorbele mele. Ceea ce am învățat acasă de la tine și de la tati am să urmez și în viitoarea mea viață de familie.

Mulțumită ție, mami, voi deveni un tată și un soț-model!

Tu, mami, mă vei învăța cum să-mi găsesc curajul pentru a-mi exprima sentimentele. Începând cu primii fluturași pe care îi voi simți în stomac în acea perioadă a vieții mele, voi găsi curajul necesar să-mi exprim cu toată inocența sentimentele ce mă năpădesc. Am rugămintea să mă înțelegi și să mă sprijini. Cu toate acestea, voi primi mereu cu drag dovezile tale de iubire maternă necondiționată. De asemenea, voi găsi suficientă tărie să-i împărtășesc soției mele sentimentele ce o privesc pe ea. La fel voi putea face și în privința copiilor mei, în fața cărora nu mă voi înfrâna niciodată să le arăt dovezi de afecțiune necondiționată precum am regăsit la tine.

Tu, mami, mă vei învăța să am încredere în mine însumi. De-a lungul timpul am observat cât de mult îl ajută pe tata încrederea în forțele proprii pe care tu i-o insufli. Datorită ție este capabil de lucruri mărețe. Poate unul dintre cele mai importante lucruri pe care le voi învăța va fi acela că mamele sunt cele care învârt rotițele societății pentru ca acestea să funcționeze în armonie.

În ceea ce mă privește pe mine, chiar dacă nu voi fi un copil ale cărui abilități să iasă din tipare, știu că mereu vei găsi ceva demn de lauda ta sinceră în lucrurile pe care le fac. Datorită ție voi găsi întotdeauna motivația de a duce la bun sfârșit un lucru. Datorită ție voi găsi mereu o motivație să îndeplinesc un lucru. Ție îți voi datora toate succesele mele. Știu că tu vei fi mereu acolo, în spatele meu, gata să-mi insufli ideea că nimic nu este imposibil.

Tu, mami, mă vei învăța să fiu un om respectuos. Momentele în care tu și tati vă respectați mă fac să îmi doresc același lucru din partea familiei mele: o relație bazată pe respect reciproc. Printre prioritățile mele se va afla întotdeauna intenția de a respecta oamenii din jur pentru a primi același lucru, la rândul meu.

Tu, mami, mă vei învăța să fiu atent la cei din jurul meu. Este posibil ca într-o perioadă a vieții mele să-ți cer permisiunea de a juca jocuri video și de a-mi crea conturi pe rețelele de socializare. Îmi este clar că cele două nu-mi vor folosi pentru a fi mai empatic cu cei din jur. Am rugămintea să fii o persoană fermă în ceea ce mă privește, să nu-mi permiți să fac excese, să nu faci compromisuri de dragul meu, chiar dacă știu că aceste lucruri mă vor nemulțumi într-un anumit punct. Aș vrea să-mi ceri să mă pun în locul tău, al tatei sau al prietenilor, astfel încât să înțeleg cum este să te pui în pielea altor persoane. Aș înțelege motivația din spatele unor decizii.

Tu, mami, ești cea care mă va învăța să am grijă de sănătatea mea! Mi-aș dori ca atunci când ai să consulți un medic, să mă iei cu tine. De asemenea, aș vrea să știu de ce este important să-ți cureți dinții și să mănânci sănătos. Îți pot promite că voi transmite modelul preluat de tine și familiei mele.

Tu, mami, ești cea care mă va învăța să fiu un tată bun. Atunci când voi avea propria mea familie, am deja certitudinea că voi fi un tată bun. Voi fi știut deja cum arată un tată-model văzându-l pe tata cum se comportă, dar și imaginea lui prin ochii tăi. Voi ști și voi înțelege când și de ce îl apreciezi pe tata, voi ști despre încrederea pe care i-o acorzi, voi ști cum să-mi ajut soția. Exact cum am văzut acasă.

Ai înțeles, draga mea mamă, cât de mult depinde viața mea și a lui tati de tine? Armonia familiei noastre depinde de tine. Pentru noi ești cea mai importantă ființă din întreaga lume. Îți datorăm ție toată dragostea și fericirea noastră!

Știu că nu-ți va fi ușor să mă crești. Știu că vei simți la un moment dat că vei ajunge la capătul puterilor. Mai știu că e posibil ca, la un moment dat, chiar să-ți ieși din fire. În acele momente, aș vrea să mă înveți că, atunci când greșesc, oamenii trebuie să-și ceară iertare celor care le-au greșit. La fel poți face și tu. Poți să-mi spui că nu ai procedat corect și să-ți ceri iertare. Cu siguranță vom face incidentele acestea uitate…

Mulțumită ție, mămicuța mea, am să fiu un om bun. Datorită ție familia mea va fi fericită. Niciun efort nu este prea măreț atunci când vine vorba despre copilul tău. Iar voi, mami și tati, mi-ați demonstrat asta din plin.”

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..