Home Lifestyle „Nu vreau să sufere copilul meu așa cum am suferit eu”

„Nu vreau să sufere copilul meu așa cum am suferit eu”

de Clair
Nu vreau sa sufere copilul meu asa cum am suferit eu

Contrar așteptărilor, importanța banilor este una scăzută ori chiar inexistentă în ochii copilului tău. Se propagă în mod abuziv în rândul părinților clișee de genul celor „Fac totul pentru copilul meu.” sau „Copilul meu merită tot ce este mai bun.”. În realitate, este, într-adevăr, vorba de copil sau este mai mult vorba despre părinți și capacitatea acestora de afirmare prin agonisirea de resurse financiare?

Fricile părinților trebuie să rămână doar în posesia lor

Ajutându-ne de o retrospectivă a trecutului nostru, putem observa clar faptul că această dorință de a agonisi cât mai multe pentru copilul nostru își are rădăcina într-o conștientizare ulterioară a lipsurilor din perioada propriei copilării. Citind aceste rânduri, ați observat sintagma-cheie a frazei anterioare, și anume: conștientizare ulterioară. De ce conștientizare ulterioară? În inocența și plenitudinea perioadei de copilărie nu ați conștientizat nicio secundă faptul că vă lipsesc anumite lucruri, precum nu ați nutrit nicio dorință de a a vă depăși condiția și de a avea mai mult. Părinții însă au purtat cu sine povara lipsurilor, a sărăciei, a neajunsurilor, motiv pentru care putem afirma faptul că aceste frici aparțin doar părinților, și nu copiilor lor.

Ați conștientizat ulterior, confruntându-vă  cu percepția adultă actuală conform căreia trebuie să agonisiți cât mai mult în folosul propriului copil. Adesea, vă alimentați motivația de a răzbi cu clișee de genul celor „Muncesc ca să îi pot oferi copilului meu ceea ce eu nu am avut.”. Alteori, pe baza acestei concepții greșite care vi s-a impregnat, nu ați făcut pasul înapoi care l-ar fi ajutat pe propriul copil să facă pasul înainte. Este posibil ca, ascultându-vă atent copilul, să aflați că, în realitate, nu se bucură pentru haine noi, jucării, telefoane mobile sau calculatoare.

Fiecare părinte are propria modalitate de a-i arăta copilului că este acolo pentru el. Încercați să nu faceți asta folosindu-vă exclusiv de bani.

Iubirea propriului copil nu poate fi cumpărată cu bani asemena unui produs de la magazin, ci punându-i la dispoziție timpul dumneavoastră și bunăvoința de a-l ajuta.

  1. În ceea ce îi privește pe copii, creșterea sănătoasă a acestora este direct influențată de imprimarea unor principii de viață sănătoase. Dorința de a oferi copilului un cămin care să îi favorizeze dezvoltarea este una cât se poate de firească. Intenția de a-i cumpăra afecțiunea prin cadouri, haine scumpe, este total greșită. Un copil nu va putea face diferența între o haină de firmă și una obișnuită însă va fi capabil să facă diferența între un părinte prezent în viața lui și unul absent. În acest sens, scopul unui părinte este acela de a se asigura că petrece suficient timp cu copilul său astfel încât să-și poată crea amintiri.
  2. Pentru a forma un copil într-un mod armonios, este nevoie să-l învățați să fie independent. Astfel încât copilul dumneavoastră să poată face pasul înainte, este nevoie ca dumneavoastră să-l faceți pe cel înapoi. Trebuie să-l învățați pe copil cum să se descurce de unul singur pentru eventualitatea în care nu o să-l mai puteți ajuta.
  3. Copilului îi trebuie imprimată responsabilitatea zilei de mâine. Așadar, dumneavoastră aveți rolul de formator principal în acest sens. Din fericire sau din păcate, orice este trecător, atât binele, cât și răul. Din acest motiv, trebuie să vă învățați copilul cum să gestioneze lucrurile în diferite situații.
  4. Cel mai valoros lucru pe care i-l puteți oferi copilului este timpul dumneavoastră. Această resursă care nu poate fi cumpărată cu bani este cea mai neprețuită în ochii și în sufletul propriului copil. La rândul dumneavoastră, timpul petrecut cu acesta vă poate ajuta să sădiți amintiri de care să depindă afecțiunea lui față de dumneavoastră.

„Nu vreau să sufere copilul meu așa cum am suferit eu”

Această concepție greșită după care se ghidează tot mai mulți părinți nu face decât să aducă efectele inverse. Nu este un lucru rău să vă doriți să nu simtă lipsa lucrurilor materiale însă trebuie să vă asigurați că, dincolo de acestea, îi oferiți încredere, un exemplu demn de urmat, deoarece acestea sunt garanția afecțiunii tale…

Adevărata și cea mai neprețuită moștenire pe care i-o puteți lăsa copilului dumneavoastră ține de timpul, precum și de atenția și iubirea pe care i le acordați. Pentru a primi din partea copilului iubirea la care aspirați, trebuie să-i oferiți dumneavoastră primul iubirea la care el aspiră.

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..