Cercetătorii au realizat un studiu în care au analizat un aspect al vieții, căsătoria. Ei au ajuns la concluzia că bărbații care se căsătoresc cu femei mai tinere trăiesc mai mult, deși într-un studiu inițial realizat de Sven Drefahl de la Institutul Max Planck pentru cercetare Demografică s-a demonstrat faptul că femeile cu vârsta mai mare decât bărbații trăiesc mai puțin.
Revenind la bărbați, s-a demonstrate faptul că rata mortalității la bărbații cu șapte-nouă ani mai în vârstă decât femeile s-a redus cu 11%, în comparație cu cuplurile unde vârsta este aceeași. Timp de foarte mulți ani s-a crezut că aceste studii și date obținute sunt valabile pentru ambele sexe, însă Sven Drefahl a spus că aceste date, cu timpul, trebuie reconsiderate. Având un eșantion de aproape nouă milioane de cupluri, cercetătorul a reușit să elimine rezultatele analizelor anterioare în care erau anumite deficiențe statice și recomandă alegerea partenerului de aceeași vârstă.
Sven Drefahl spune că femeile care își aleg parteneri cu șapte-nouă ani mai mici sporesc riscul mortalității cu 20% deoarece mariajele cu soți mai tineri încalcă anumite norme sociale și, prin urmare, suferă sancțiuni sociale. Decizia unei femei de a se mărita cu un bărbat mai tânăr încalcă o așa-zisă normalitate, iar un astfel de cuplu este exclus de societate, deci duce la o viață nefericită cu un risc ridicat de mortalitate din cauza stresului și a sănătății…
Un nou studiu arată mariajul ca fiind nefavorabil pentru femeile mai în vârstă decât bărbații, dar, cu toate acestea, căsătoria nu reprezintă un dezavantaj, ci aceasta ridică speranța la viață ambilor parteneri, în comparație cu cei care care exclud șansele de căsătorie.