Home Dragoste 16 pași simplii pentru o relație de succes

16 pași simplii pentru o relație de succes

de Arseni Ana
16 pasi simplii pentru o relatie de succes
 1. Persoanele prea diferite nu se atrag

Deși se spune că extremele se atrag, acest lucru nu este întotdeauna benefic într-o relație.

Cu timpul, lucrul acesta își va spune cuvântul și există posibilitatea ca un cuplu să se despartă din cauza faptului că partenerii și-au dat seama că au puncte de vedere diferite.

Sunt atâtea cazuri de persoane care, deși se aflau într-o căsnicie de lungă durată, au decis să o ia pe drumuri separate deoarece nu se mai înțelegeau.

 1. Nu cuvintele contează, ci faptele

Este adevărat faptul că o femeie vrea să audă cuvinte frumoase și să fie alintată, dar faptele vorbesc mai mult decât o fac cuvintele. Faptele demonstrează cât de mult cineva ține la tine.

Mulți bărbați promit marea cu sarea și că vă vor aduce luna de pe cer, dar uită lucruri importante despre relația voastră.

 1. Oferă o singură șansă

Nu merită toată lumea o a doua șansă. Este adevărat, oamenii se mai schimbă, dar aceste cazuri sunt atât de rare, încât le poți număra pe degetele de la mână. Așa că cel mai bine este să oferi doar o șansă.

Te-a înșelat odată? O va face și a doua, și a treia, și a patra oară. A fost violent fizic sau verbal? Nu o va face o singură dată.

Când greșeala se repetă sau este mare, a doua șansă nu mai are ce să caute în discuție. Nu ai de ce să înduri la nesfârșit un comportament urât și un tratament pe care nu îl meriți. Viața este scurtă și trebuie trăită lângă un suflet frumos.

 1. Iubește-te mai întâi pe tine însăți

Acceptă-te așa cum ești. Lasă complexele deoparte sau fă ceva și elimină-le din viața ta.

Ești frumoasă orice ar fi, indiferent ce spun ceilalți despre tine.

Dacă înveți să ai încredere în tine însăți și să te apreciezi la adevărata ta valoare, atunci și cei din jurul tău vor face același lucru.

Dacă tu nu te iubești pe tine însăți, cum ar putea să o facă ceilalți?

 1. Nu trebuie să suferi

Nu accepta suferință în viața ta. Nimeni și nimic nu poate susține această idee. Nimeni și nimic nu merită acest sacrificiu. Dacă tu nu ești fericită, nici persoanele din jurul tău nu vor fi fericite.

Nu contează că ai 20 de ani de căsnicie, copii sau aveți o afacere împreună. Dacă nu ești fericită, dacă ai o relație toxică și dacă nu ești liniștită, nu ai de ce să stai.

Îți faci rău, te poți îmbolnăvi și nu le faci bine nici persoanelor din jurul tău, deoarece nu vor fi bine dacă tu nu ești bine.

 1. Dragostea e mai frumoasă după ceartă

Acest lucru nu este adevărat deloc. Dacă s-a iscat o ceartă, înseamnă că există niște neînțelegeri și ați face bine să rezolvați acest lucru, deoarece odată cu trecerea timpului toate acele emoții pe care le simțeați la început vor dispărea, iar relația voastră se va baza pe felul în care comunicați și vă înțelegeți.

Certurile distanțează, încheie relații. Învățați să trăiți fără a vă mai certa!

 1. Respectați atât spațiul vostru, cât și pe al partenerului

Petreceți timp împreună, simțiți-vă bine, faceți lucrurile care vă plac împreună, dar faceți-vă timp și pentru voi însevă și dați-i timp și partenerului.

Fiecare dintre voi are dreptul la timp pentru sine sau activitățile care vă plac.

Nu este sănătos ca într-o relație să petreceți timpul doar împreună, ci trebuie să aveți și voi propria libertate. Fetele pot merge la cumpărături, la un film, băieții pot merge la meci sau la pescuit.

Este foarte important să nu vă sufocați unul pe celălalt, ci să faceți și lucruri separat.

 1. Nu trebuie să faceți sacrificii pentru partener

Dacă te vei sacrifica pentru partener și dacă vei face mai multe lucruri pentru el decât faci pentru tine, atunci trebuie să știi că ai luat-o pe un drum greșit.

Odată ce începi să faci tot felul de sacrificii pentru ca partenerului să îi fie bine, acesta se va învăța și nu va mai ține cont de ceea ce face sau spune, deoarece știe că îl vei ierta și că vei face ceva pentru a repara situația.

Va considera acesta ca fiind punctul tău slab, se va folosi de el, iar tu vei continua să faci sacrificii pentru cineva căruia nu îi pasă nici de tine și nici de sentimentele tale.

 1. Dacă nu ești respectată, pleacă

Dacă partenerul tău nu te respectă și dacă nu te tratează așa cum meriți și așa cum este normal, nu ai de ce să stai în acea relație.

O relație are la bază foarte multe lucruri, iar unul dintre ele este chiar respectul.

Dacă cel de lângă tine nu își asumă relația și nu îți oferă ceea ce meriți și ceea ce este normal într-o relație, cel mai bine ar fi să pleci.

Bărbatul ar trebui să știe cum trebuie să trateze o femeie și cum să se poarte cu iubita sa și, dacă nu face aceste lucru, este clar că nu ține la tine la fel de mult pe cât ar trebui și nici nu își asumă relația la fel de mult pe cât ar fi cazul.

Nu ai de ce să accepți să stai lângă un om ce nu te respectă.

 1. Nu începeți relații cu persoanele căsătorite sau care au deja alte relații

Amanta este doar o amantă. Dacă un bărbat decide să își lase iubita sau soția pentru o aventură, denotă ce fel de persoană este și fiți sigure că și pe ea o va lăsa. Odată ce un bărbat renunță la familia sa pentru o altă femeie, karma își va face treaba și face în așa fel încât să o lase și pe ea pentru altcineva.

Nimeni nu trebuie să intervină într-o relație sau într-o căsnicie. Nimeni nu trebuie să strice case, crezând că fericirea este reprezentată de bărbatul altei femei.

Cu atât mai rău este dacă sunt copii la mijloc. Gândiți-vă ce suferință au aceștia de îndurat.

 1. Dacă nu te simți bine lângă persoana de lângă tine, nu ezita să pleci

Viața este scurtă și trebuie trăită frumos. De ce să îți petreci anii lângă o persoană care nu te face fericită? Acesta este scopul vieții, fericirea.

Dacă ești într-o relație, dar persoana cu care ești nu îți poate oferi acest lucru, nu ai de ce să stai. Încheie relația într-un mod frumos, explică-i motivele și mergi mai departe. Sigur vei găsi fericirea în brațele cuiva.

 1. Dacă ești geloasă, nu înseamnă că iubești

Gelozia poate fi o modalitate prin care partenerul sau partenera îl controlează pe celălalt. Nu înseamnă că ține la tine și nici că te iubește.

Nu confundați aceste două lucruri.

Este mult mai ușor să îl controlezi pe celălalt spunând că ești gelos. Așa știi că nu va vorbi cu altcineva, nu se va vedea cu alte persoane și e ca și cum ți-ai lua o piatră de pe inimă.

 1. Dacă iubești cu adevărat, îl iubești pur și simplu. Nu îți trebuie un motiv anume

Dragostea și iubirea nu sunt modalități prin care oferi ceva în schimbul altui lucru. „Te iubesc pentru că îmi faci viața mai frumoasă” nu se poate. Nu iubești o persoană pentru că a făcut ceva pentru tine. Iubești o persoană fără motive. Dragostea se simte și iubești cu adevărat atunci când nu găsești cuvintele să îi spui… Iubești cu adevărat când se întâmplă pur și simplu.

Așa cum nu îți trebuie un motiv anume să fii fericit, așa nici um motiv ca să iubești.

 1. Nu încerca să fii totul pentru celălalt

Dacă vei încerca să te implici în tot ceea ce face celălalt, doar pentru a-i arăta cât de mult îl iubești, se va simți sufocat și va avea impresia că nu poate face nimic pentru el însuși.

Fii mai moderată, nu încerca să fii totul pentru celălalt, pentru că înrăutățești situația.

 1. Nu te schimba pentru nimeni

Cine te iubește te iubește exact așa cum ești.

Ești perfectă pentru persoana potrivită și nu ai de ce să te schimbi. Dacă vrea să facă acest lucru, înseamnă că te modelează după propriile dorințe, iar unicitatea ta și ceea ce te face pe tine specială vor dispărea.

Fii tu însăți și lasă-l pe cel care va aprecia toate astea să vină la tine și să te iubească exact așa cum ești!

Fii imperfectă! Vorbește tare, râzi din orice, te va aprecia exact așa cum ești doar cel care te iubește cu adevărat.

 1. Nu există povești de dragoste

Ce este în filme rămâne în filme. Nu îți compara povestea de dragoste cu ceea ce vezi acolo, deoarece vei fi dezamăgită.

Dragostea adevărată cum este cea din filme este extrem de rară și foarte greu de găsit și nu trebuie să visezi la așa ceva.

Ce aveți voi este unic, este doar al vostru și bucurați-vă de ce aveți fără a mai compara cu poveștile de iubire perfecte!

Perfecțiunea nu există…

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..