Home Machiaj 20 de idei pentru machiaj de nuntă

20 de idei pentru machiaj de nuntă

de Clair
machiaj de nunta

Machiaj de nuntă pentru nașă, mireasă, domnișoarele de onoare și invitate.

Un machiaj de nuntă poate fi spectaculos, ieșit din tipare, dar și domol, neutru, în funcție de preferințele și nevoile fiecăruia. În cazul în care vă pregătiți să luați parte la un astfel de eveniment, acest articol vă vine în ajutor cu idei pentru un machiaj de nuntă.

Cum se alege un machiaj de nuntă potrivit?

Dacă urmează să participați la o nuntă și nu știți care sunt aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când vă decideți asupra machiajului, acest articol vă vine în ajutor. Alegerea unui machiaj de nuntă poate fi destul de complicată, așa că acordați timp suficient acestei etape. Iată ce trebuie să aveți în vedere:

  • Ținuta – un machiaj de nuntă trebuie să completeze foarte bine ținuta pe care alegeți să o purtați. Potrivirea trebuie să fie, în principal, la nivel cromatic. Dacă purtați rochii spectaculoase, machiajul trebuie să fie pe măsură. De asemenea, dacă aveți o ținută țipătoare, un make-up potrivit poate diminua mare parte din impactul vizual. Dacă alegeți să purtați o ținută mai casual, adaptați machiajul, lucru valabil și în cazul nunților cu tematică.
  • Statutul – deși poate părea superficial, un machiaj de nuntă trebuie ales în funcție de statutul pe care îl aveți în cadrul evenimentului. Spre exemplu, dacă sunteți mama sau sora miresei, make-up-ul ales trebuie să fie unul elegant, rafinat, deosebit. Dacă sunteți nașa, va trebui să optați pentru un machiaj complex, iar dacă sunteți domnișoara de onoare machiajul trebuie să fie romantic și încadrat în tematica nunții.
  • Trăsăturile naturale – fizionomia și cromatica naturală reprezintă un aspect extrem de important atunci când trebuie să alegeți un machiaj de nuntă. Alegeți numai forme, texturi și culori care vă avantajează și, dacă este nevoie, probați produse și machiaje până când descoperiți combinația cea mai potrivită.

machiaj de nunta ochi caprui

Forme și culori

Atunci când urmează să participați la un eveniment atât de fastuos și emoționant cum este o nuntă, trebuie să planificați fiecare parte a look-ului vostru până la cel mai mic detaliu. Astfel, pentru a purta un machiaj impecabil în fericita zi, va trebui să știți care sunt tendințele în materie de forme și culori:

  • Forma alungită nu își va pierde niciodată farmecul. Într-un machiaj de nuntă aceasta este cu mult mai bine evidențiată prin trasarea unei linii de tuș. Nu ezitați să purtați o astfel de formă, mai ales dacă aveți o fizionomie care vă permite acest lucru.
  • Machiajul ombre este și el o piesă de rezistență atunci când vine vorba deun machiaj de nuntă. În funcție de ce paletă de culori vă doriți să purtați, puteți crea umbre și lumini care să vă scoată privirea în evidență.
  • Culorile pastelate se potrivesc foarte bine într-un machiaj de nuntă mai romantic. Acestea se folosesc, de obicei, ca nuanțe de tranziție, dar dacă sunt combinate așa cum trebuie pot reda un make-up impresionant.
  • Glitter-ul este și el un must have în ceea ce privește machiajul. Acesta se găsește într-o mulțime de nuanțe care pot completa foarte frumos machiajul ochilor. Dacă aveți ochii căprui sau închiși la culoare, în general, glitter-ul vă va avantaja foarte mult.

machiaj nunta de zi

Cele mai importante etape

Atunci când vreți să purtați un machiaj de nuntă fără de cusur trebuie să acordați o atenție deosebită fiecărei etape, după cum urmează:

  • Machiajul ochilor – pleoapele, sprâncenele și genele trebuie să arate impecabil într-un machiaj de nuntă reușit. De asemenea, pentru un plus de rezistență, puteți aplica primer sau bază pentru machiaj. Folosiți tehnici pe care le stăpâniți foarte bine și nu experimentați. Este ideal să folosiți culori care vă avantajează, care se potrivesc cu ținuta și fizionomia voastră. În ceea ce privește produsele folosite, acestea trebuie să fie de o calitate foarte bună, să vi se potrivească și să corespundă nevoilor voastre. Sprâncenele trebuie conturate frumos și pieptănate, iar genele trebuie arcuite și rimelate. Dacă vă doriți gene mai dramatice, puteți aplica gene false.
  • Machiajul tenului – aspectul tenului trebuie uniformizat și sculptat. Orice machiaj de nuntă implică aplicarea unei creme hidratante și a unei baze, astfel încât make-up-ul să fie rezistent și să arate bine chiar și după mai multe ore de la aplicare. Fondul de ten trebuie să vi se potrivească perfect ca nuanță și textură, iar aplicarea acestuia trebuie să fie uniformă. Conturați pomeții, bărbia, fruntea și nasul, estompând liniile dure. Iluminați punctele cele mai înalte le feței, aplicați blush și, la nevoie, o pudră bronzantă. De asemenea, dacă este nevoie, fixați produsele cremoase cu produse prăfoase.
  • Machiajul buzelor – un machiaj de nuntă nu poate fi complet fără aplicarea unei nuanțe pe buze. Înainte de a aplica machiaj, este ideal să exfoliați întreaga față pentru a îndepărta reziduurile și resturile de piele moartă. Acest lucru este valabil și la nivelul buzelor. Acestea trebuie hidratate intens și conturate respectând forma lor naturală. Aplicați un ruj care să aibă nuanța și textura pe care vi le doriți. Pentru un plus de rezistență puteți aplica un ruj lichid care se usucă mat. Asigurați-vă că acesta este rezistent la transfer. Pentru acelea dintre voi care aveți buzele subțiri și vă doriți mai mult volum, puteți folosi tehnica ombre și pe buze. Aplicați un ruj de culoare mai închisă în colțurile externe ale buzelor, iar în centru aplicați o nuanță complemetară, mai deschisă. Estompați liniile dure cu ajutorul unei pensule, iar efectul va fi unul spectaculos: buzele vor părea mai mari și mai pline. De asemenea, pentru un look mai senzual iluminați arcul lui Cupidon.

machiaj simplu de nunta

În cele din urmă, aplicați un spray pentru fixare și gata, ați obținut un machiaj de nuntă complet și perfect.

Tutorial video pentru machiaj de nuntă

machiaj de nunta natural machiaj de nunta simplu machiaj de nunta cu roz mireasa cu machiaj natural machiaj de nunta ochi albastri

machiaj de nunta ochi verzi

machiaj de zi ochi verzi nunta machiaj nude de nunta machiaj smokey eyes pentru nunta machiaj elegant de nunta makeup nunta makeup mireasa machiaj domnisoara de onoare makeup simplu mireasa machiaj domnisoare de onoare makeup nasa

Urmărește Clair.ro pe:Clair.ro news

Citește și:

Clair.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Loading..